Tratamentul și prevenirea

Drug Lipantil: instrucțiuni de utilizare

Lipantil este un medicament prin care pacienții pot scăpa de astfel de afecțiuni în funcționarea organismului ca hipercolesterolemia.

Denumire internațională neprotejată

Fenofibrat.

Medicamentul ajută la scăderea acestor afecțiuni în funcționarea organismului, cum ar fi hipercolesterolemia.

ATH

C10AB05.

Forme de eliberare și compoziție

Poți cumpăra drogul numai într-o singură formă de dozare. Acestea sunt capsule, fiecare conținând 200 mg fenofibrat micronizat.

Acțiune farmacologică

Medicamentul aparține mijloacelor cu acțiune de scădere a lipidelor. Substanța activă stimulează lipoliza și eliminarea lipoproteinelor aterogene din plasma sanguină, care conțin o cantitate mare de trigliceride.

Fenofibratul reduce cantitatea de lipide din corpul pacientului. Datorită utilizării medicamentului, concentrațiile totale de colesterol și trigliceride sunt de asemenea reduse.

Pacienții diagnosticați cu dyspidemie și hiperuricemie pot observa efectul medicamentului asupra conținutului de acid uric din sânge. Nivelul este redus cu aproximativ 25%. Datorită utilizării medicamentului, cantitatea de lipoproteine ​​cu densitate scăzută este redusă. Acest lucru este important în special pentru pacienții diagnosticați cu boală cardiacă coronariană (cu ea numărul de LDL este crescut). Cantitatea de colesterol HDL (densitate ridicată) crește.

Medicamentul aparține mijloacelor cu acțiune de scădere a lipidelor.

Farmacocinetica

Prezența fenofibratului parental nu este fixată în plasma pacientului. Acidul fenofibric este principalul metabolit care se formează ca urmare a reacțiilor de descompunere. Se leagă la albumină la 99%.

Concentrația maximă a medicamentului în sânge este notată 4-5 ore după ingestie. Nivelul de substanță activă din plasmă rămâne relativ stabil chiar și în cazul administrării prelungite. Atunci când luați medicamente cu alimente, gradul de absorbție crește.

Timpul de înjumătățire al medicamentului se apropie de 20 de ore. Substanța activă este excretată prin rinichi. Hemodializa nu este eliminată din organism.

Indicații pentru utilizare

Este necesară efectuarea unei terapii prin detectarea hipercolesterolemiei și a hipertrigliceridemiei la o persoană în care dieta, igiena și activitatea fizică nu au efectul dorit.

Contraindicații

Există astfel de condiții atunci când este imposibil să se trateze cu acest medicament. Acestea includ următoarele cazuri:

  • patologia vezicii biliare;
  • fototoxicitatea sau fotosensibilizarea în tratamentul ketoprofenului sau fibratului, identificat anterior la pacient;
  • galactomie congenitală;
  • hipersensibilitate la substanța activă a medicamentului.

Nu puteți lua medicamentul în patologiile existente ale vezicii biliare.

Cu grija

Patologia fibrelor musculare în istoria oricărui membru al familiei, hipotiroidismul și abuzul de alcool.

Cum să luați Lipantil

În mod normal, medicul prescrie o capsulă de medicamente o dată pe zi în timpul mesei. Durata tratamentului depinde de multe date de bază despre boală și starea pacientului.

Cel mai adesea este necesar un medicament lung. În acest caz, pacientul nu trebuie să uite de necesitatea de a adera la dieta care a urmat înainte de începerea tratamentului. Este important să vă amintiți de activitatea fizică.

În absența eficacității tratamentului, după 3 luni de la debut, merită consultat un medic pentru a prescrie un medicament analog sau suplimentar.

Pacientul însuși trebuie să citească instrucțiunile înainte de a bea capsulele.

În absența eficacității tratamentului, după 3 luni de la debut, merită consultat un medic pentru a prescrie un medicament analog sau suplimentar.

Cu diabetul zaharat

Este necesar să se consulte cu medicul despre opțiunea de tratament care va fi cea mai potrivită în fiecare caz în parte. Medicul va lua în considerare vârsta pacientului, istoricul medical și alți factori.

Efecte secundare ale Lipantil

Atunci când influențează sistemul cardiovascular, poate să apară tromboembolism venos. Dacă sistemul digestiv suferă, ceea ce nu este neobișnuit, se manifestă sub formă de dureri abdominale, diaree, flatulență, vărsături și greață, pancreatită, hepatită și calculi biliari.

Rar, apar rabdomioliză (necroza țesutului muscular striat), slăbiciune și spasme musculare, ceea ce indică o funcționare defectuoasă a sistemului musculo-scheletic. Rabdomioliza este cea mai periculoasă și necesită intervenția medicilor. Posibilele simptome negative sunt chelie, erupții cutanate și urticarie (nereguli ale pielii), pneumopatie și cefalee.

În unele cazuri, efectul secundar al medicamentelor este exprimat prin diaree.
Lipantil poate provoca greață și vărsături.
Printre efectele secundare ale chinului de droguri.
Poate apare o reacție alergică la medicamente.
Medicamentul poate provoca dureri de cap.
La bărbați, funcția sexuală poate fi afectată în timpul terapiei.
Medicamentul poate provoca dureri abdominale.

La bărbați și femei, funcția sexuală poate fi afectată, ca urmare, tratamentul în domeniul urologiei și ginecologiei poate fi necesar. La vârsta de 45 de ani și peste, va avea nevoie de o abordare specială pentru pacient.

Există dovezi ale probabilității modificărilor parametrilor de laborator la un pacient, care includ o creștere a nivelului de transaminaze hepatice, uree și creatinină serică.

Influența asupra capacității de a opera mecanisme

Un efect negativ asupra acestei abilități poate fi exercitat datorită faptului că pacientul are adesea o durere de cap atunci când ia medicamentul.

Instrucțiuni speciale

Utilizați la bătrânețe

Nu există date privind necesitatea ajustării dozei.

Primirea medicamentului de către pacienții vârstnici nu necesită ajustarea dozei.

Numirea la copii

Întrucât nu se furnizează informații cu privire la siguranța și eficacitatea medicamentului în tratamentul copiilor înainte de vârsta majoratului, medicii nu prescriu medicamentul pentru a evita consecințele negative.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Deoarece datele care confirmă siguranța nu sunt suficiente, nu este necesar să se prescrie un medicament în timpul gestației și alăptării copilului.

Supradozaj cu lichantil

Un antidot la medicament nu a fost încă găsit. Dacă se suspectează un supradozaj, este prescris un tratament de susținere și se efectuează un tratament simptomatic. Hemodializa nu este eficientă.

Interacțiunea cu alte medicamente

Substanța activă a medicamentului poate provoca sângerare atunci când este administrată cu anticoagulante orale.

Când este tratat cu ciclosporină, poate fi afectată funcția renală a pacientului.

La efectuarea terapiei împreună cu inhibitori ai HMG-CoA reductazei, se pot exercita efecte toxice asupra mușchilor.

Compatibilitatea cu alcoolul

Este important să renunțați la alcool pentru perioada de tratament.

analogi

Traykor, Canon Fenofibrat și suplimente alimentare.

Traykor: opinii, preț, instrucțiuni de utilizare

Termeni de concediu pentru farmacie

Pot să cumpăr fără prescripție medicală

Fără prescripție pentru a cumpăra drogul nu va funcționa.

Pret Lipantil

Costul medicamentelor este de aproximativ 1000 de ruble.

Condiții de păstrare a drogurilor

La temperatura camerei.

Perioada de valabilitate

3 ani.

producător

Recitharm Fontaine, Rue des Pres Pots, 21121, Fontaine-le-Dijon, Franța.

Medicamentul este eliberat numai pe bază de rețetă.

Opinii Lipantila

VN Chernysheva, endocrinologist, Kirov: "Medicamentul este eficient în combaterea nivelului ridicat de colesterol din sânge. Această afecțiune survine atunci când pacientul conduce un stil greșit de viață, mănâncă grăsime, în viața de zi cu zi nu există suficiente sporturi. încălcări ".

JN Ganchuk, medic generalist, Ekaterinburg: "Medicamentul are un efect productiv asupra nivelului colesterolului și trigliceridelor din sânul pacientului. Durata tratamentului, cel mai adesea, nu depășește termenii standard".

Alina, 37 de ani, Novosibirsk: "De droguri a ajutat atunci când a fost necesar pentru a elimina problemele de sănătate.El a fost prescris de un medic.După ce a aflat că este imposibil să cumpere medicamente fără prescripție de la un medic, la toate. cel mai important lucru. "

Kirill, 28 de ani, Zheleznogorsk: "Am băut aceste capsule când a fost necesar să tratăm tulburări metabolice, cred că are un efect pozitiv asupra organismului, deoarece nu s-au observat efecte secundare. la persoanele care au nevoie să o folosească. Dar fără o coordonare cu medicul, nu ar trebui să începeți tratamentul, deoarece pot exista efecte negative asupra sănătății. "

Vizionați videoclipul: What are the Side Effects of Cholesterol-Lowering Medications? (Martie 2020).