Diabetul Dieta

Diabet zaharat

Boala endocrină a pancreasului este asociată cu tulburări metabolice ale carbohidraților și grăsimilor. Alimentele nu pot fi considerate complete și echilibrate în absența unor substanțe organice complexe. Cum să le folosiți în mod corect, astfel încât organismul să își reconstituie simultan puterea și să primească terapie? Este recomandat uleiul de pește pentru diabetul de tip 2? Care sunt contraindicatiile utilizarii sale?

Vizualizare diabetică cuprinzătoare asupra grăsimilor

Nivelurile de zahar din sange cresc doar carbohidratii. Grăsimile, ele sunt lipide, utilizate în cantități rezonabile, nu afectează nivelul glicemic. Ele sunt o sursă de energie, vitamine esențiale, un mediu pentru hormoni. Este, de asemenea, dovedit faptul că grăsimile acționează ca o barieră pentru desfășurarea completă a insulinei. Acesta este unul dintre motivele importante pentru care persoanele cu diabet zaharat ar trebui să rămână la o dietă cu conținut scăzut de calorii.

Din punct de vedere chimic, structura lipidelor diferă în conținutul lor de hidrogen. Există mai multe tipuri de acizi grași. Cu set complet de hidrogen, acestea sunt saturate. Această categorie este reprezentată de compuși solizi de origine animală (unt, untură). Unele plante conțin molecule formate din acizi grași nesaturați (leguminoase, cereale).

Lipidele duc la o persoană supraponderală care îi abuzează. Există o blocare a vaselor de sânge în sistem. Puteți face fără cele mai multe grăsimi, în special pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2, care se află pe terapia cu insulină independentă. Dar există acizi grași esențiali, se numesc polinesaturați. Acestea includ:

 • linoleic (variațiile sale alfa și gamma);
 • pentan;
 • hexan.
Particularitatea acizilor grași esențiali este că nu sunt capabili să se producă independent în organism. Omul le ia numai cu mâncare.

Alimentele grase nu sunt suficiente pentru a fi împărțite în grupuri de origine animală și vegetală. Ambele conțin lipide explicite și latente. Peștele și toate produsele din acesta sunt "acoperite" cu grăsimi animale. În aceeași categorie se află și carnea, produsele lactate.

Grasimile calorice de origine vegetala si animala sunt aceleasi. Diferența constă în prezența colesterolului în cele din urmă produse. Este din grupul de steroli care formează țesut adipos și plăci vasculare. Dacă doriți să scăpați în greutate, înlocuirea unui dressing de salată cu smântână pe ulei vegetal nu va duce la rezultatul dorit. Lipidele obținute din plante ar trebui să prevaleze în meniul pacienților a căror valori ale colesterolului din sânge sunt mai mari decât cele normale (valoarea limită este de 5,2 mmol / l).


Pe lângă uleiul de pește, acizii esențiali sunt conținute într-o formă ascunsă - în nuci și ulei vegetal explicit (porumb, soia, floarea-soarelui)

Caracteristicile cantitative ale produsului din pește

Valoarea energetică calculată de 1 g de grăsime este egală cu 9 kcal. Această valoare este de 2,5 ori mai mare decât cea a proteinelor. În aparență, uleiul de pește este un lichid săptămânal viscidă, gălbuie, cu un miros persistent.

Ce pește poți să mănânci cu diabet zaharat de tip 2
 • Indicele glicemic (GI) al lipidelor din pește, care indică capacitatea produsului de a crește zahărul din sânge, în raport cu glucoza pură, este zero.
 • Nu există unități de cereale (XE). Pe baza datelor cantitative, nu este necesar să se utilizeze agenți de scădere a glicemiei pentru alimente grase, inclusiv insulină.
 • Uleiul de pește este un aliment caloric ridicat. 100 g de produs conține 892 kcal.
 • Pe componente nutritive: proteine ​​- 0; carbohidrați - 0; grăsime - 100 g
 • Vitamina A (retinol) în 100 g de produs conține 15 mg%, necesarul său zilnic este în medie 1,0 mg.
 • Vitamina D (calciferol), respectiv, 125 pg% și 3,7 pg.

Uleiul de pește poate intra în organism cu fructe de mare naturale. Artificial sintetizat din ficat de cod, balene de carne și sigilii. Industria farmaceutică produce capsule. Acest format este lipsit de miros neplăcut.

Valoarea acizilor grași polinesaturați și a vitaminelor

Compușii organici esențiali sunt clasificați în subtipuri: omega-3, omega-6, omega-9. S-a stabilit că moleculele primului acid gras polinesaturat pot stimula pancreasul să producă hormonul insulină. În cazul diabetului de tip 2, organul endocrin nu își îndeplinește pe deplin funcția. Terapia cu medicamentul sub formă de insulină dependentă are ca obiectiv principal saturarea cu vitamine.


Împreună cu uleiul de pește se utilizează aditivi de substanțe biologic active, de exemplu ulei de germeni de grâu, cătină

În plus față de omega-acizii esențiali, compoziția peștilor include oligoelemente (zinc, iod, cupru, fosfor, molibden) și vitamine solubile în grăsimi (A, E, D, K). Vitaminele din grupa B, PP și C sunt solubile în apă. Lipsa de vitamine este la fel de nedorită ca excesul lor. Apariția hiperavitaminozelor este periculoasă. În cel mai bun caz, excedentul de complexe biologice nu poate fi absorbit de organism și eliminat în siguranță din acesta.

Uleiul de pește conține molecule de colesterol "bun" care nu contribuie la formarea de plăci în vasele de sânge și la dezvoltarea aterosclerozei. Când este utilizat, cantitatea de țesut adipos, dimpotrivă, scade treptat, tensiunea arterială normalizează.

Utilizarea corectă a uleiului de pește și contraindicații la acesta

Medicamentul poate fi recomandat de către un endocrinolog pentru un curs de 1 până la 6 luni, 1 capsulă - de trei ori pe zi în timpul mesei. Terapia cu un produs gras trebuie să aibă loc pe fondul tratamentului cu agenți hipoglicemici, dieta cu conținut scăzut de calorii, exerciții fizice. Doar dintr-o abordare integrată ar trebui să ne așteptăm la un rezultat pozitiv.


Atunci când luați ulei de pește excludeți utilizarea altor medicamente care conțin retinol și calciferol

Utilizarea uleiurilor de pește este posibilă:

 • reacții alergice (erupții cutanate, rinită, sufocare);
 • dispepsie;
 • tulburări de sângerare;
 • diabetic - creșterea zahărului (hiperglicemie).

Interzisă primirea fondurilor pentru pacienții cu afecțiuni hepatice (colecistită, pancreatită, insuficiență organică), în timpul intervențiilor chirurgicale, la naștere, la tuberculoza acută. Se recomandă reducerea dozei la o doză minimă (1 capsulă pe zi) pentru urolitiază, oncologie, tulburări ale glandei tiroide.

Sa stabilit că atunci când capsulele sunt ingerate în interior, funcțiile afectate ale organelor de viziune, claritatea vederii sunt restabilite, rezistența țesutului osos, a părului și a unghiilor crește. În cosmetologie, uleiul de pește se găsește de asemenea datorită prezenței acizilor grași și a vitaminelor. Instrumentul este inclus în măștile pentru față și corp. Ca urmare, nutriția și starea pielii sunt îmbunătățite, senzația de uscăciune este eliminată. Membranele celulare rețin umiditatea mai mult timp.

Vizionați videoclipul: Mic Dejun pentru Diabetici - Reteta de Regim - Diabet Zaharat (Martie 2020).