Tratamentul și prevenirea

Rezultatele utilizării Rinsulin NPH pentru diabet zaharat?

Rinsulin NPH, așa cum poate fi judecat după numele său, este destinat să combată diabetul zaharat. Numit pentru adulți și copii.

Denumire internațională neprotejată

Insulina izofan.

Rinsulin NPH, așa cum poate fi judecat după numele său, este destinat să combată diabetul zaharat.

ATH

A10AC01.

Forme de eliberare și compoziție

Producția de medicamente se efectuează sub formă de suspensie pentru administrare subcutanată. 100 UI în 1 ml - acesta este conținutul în prepararea substanței active, care este reprezentat de insulina umană.

Acțiune farmacologică

Obțineți substanța activă prin metoda ADN recombinant. Se referă la insulina cu o durată medie de acțiune. În vederea formării complexului de insulină-receptor, acesta stimulează procesele din interiorul celulei corpului uman, inclusiv producerea de enzime de bază.

Producția de medicamente se efectuează sub formă de suspensie pentru administrare subcutanată.

Nivelul de glucoză din sânge în timpul terapiei scade datorită faptului că transportul intracelular crește, rata producției sale de către ficat scade.

Medicamentul începe să acționeze după aproximativ 1,5 ore după producția sa subcutanată. Cel mai mare efect poate fi observat după 4-12 ore. Impactul maxim se realizează în timpul zilei.

Farmacocinetica

Cât de bine insulina este absorbită și cât de eficient acționează asupra corpului pacientului depinde de mulți factori. Acesta și locul injectării (coapsei, abdomenului sau feselor), doza și concentrația substanței active în medicație. Distribuția țesuturilor corporale este caracterizată ca neuniformă. Excreția se face prin rinichii pacientului.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este utilizat în tratamentul diabetului de tip 1 și 2. Al doilea tip de diabet cu acest instrument poate fi tratat în timpul gestației.

Contraindicații

Tratamentul medicamentos nu este posibil dacă o persoană are hipoglicemie sau o sensibilitate crescută la insulină.

Cum să luați Rinsulin NPH

Cu diabetul zaharat

Doza exactă pentru fiecare pacient trebuie selectată individual și se bazează pe nivelul de glucoză din sânge.

Doza standard este în intervalul de 0,5-1 UI pe kg de greutate umană.

Cel mai adesea, medicamentul este injectat subcutanat în coapsă.

Nu puteți introduce drogul intravenos. Temperatura soluției de injectare trebuie să fie apropiată de temperatura camerei.

Cel mai adesea, medicamentul este injectat subcutanat în coapsă. Injecțiile pot fi plasate în partea anterioară a peritoneului, umărului sau feselor. Este importantă schimbarea localizării administrării medicamentului, cu ajutorul căreia este posibil să se prevină dezvoltarea lipodistrofiei. Medicul trebuie să fie deosebit de atent atunci când stabilește injecția astfel încât să nu rănească vasul. Dacă pacientul procedează el însuși, acesta trebuie să fie instruit în acest sens și să fie familiarizat cu instrucțiunile.

Înainte de a stabili injecția, trebuie să răsuciți cartușul între palmele dvs. de aproximativ 10 ori, ținându-l orizontal. Este important să faceți acest lucru până când insulina are forma unei substanțe omogene, care amintește de lapte.

Atunci când utilizați cartușul, este necesar să respectați recomandările producătorului privind instalarea acestuia în dispozitivul de montare a stiloului și a acului. După ce a fost livrată injecția, acul trebuie deșurubat cu un capac extern și aruncat. Acest lucru va asigura condiții adecvate de sterilitate, pentru a evita înfundarea acului și penetrarea aerului în el. După aceea, trebuie să instalați capacul pe mâner.

Medicamentul pentru utilizare poate fi păstrat la temperatura camerei timp de cel mult 28 de zile.

Efecte secundare

Din reacțiile locale, hiperemia, mâncărimea și umflarea la locul injectării, se observă fenomenul lipodistrofiei cu introducerea constantă la aceeași localizare.

Adesea există reacții care sunt cauzate de impactul asupra metabolismului carbohidrat al pacientului. Acestea includ amețeli, scăderea acuității vizuale, slăbiciune, frisoane, tremor și transpirație crescută, piele palidă, senzație de foame și parestezii.

Din manifestările alergice, șocul anafilactic și erupția cutanată sunt simptome probabile. Pentru episoade de pierdere a conștienței, hipoglicemie și alte simptome adverse, solicitați urgent ajutor medical. Medicul va putea să schimbe tactica medicală și să ia măsurile adecvate.

Dintre reacțiile locale, este observată hiperemia.
Amețeli este un efect secundar al medicamentului.
Rinsulin NPH poate reduce acuitatea vizuală.
Un efect secundar al medicamentului este apariția unei slăbiciuni.
Rinsulina poate provoca frisoane.
Creșterea transpirației - un efect secundar al medicamentului.
Din manifestările alergice, șocul anafilactic devine un simptom probabil.

Influența asupra capacității de a opera mecanisme

Această abilitate poate fi afectată negativ de faptul că sistemul nervos central suferă adesea.

Instrucțiuni speciale

Pacienții vârstnici pot avea nevoie de o modificare a dozei. Același lucru este valabil și pentru pacienții cu insuficiență renală și hepatică.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Tratamentul cu mijloacele în timpul gestației este posibil, datorită faptului că insulina nu este capabilă să pătrundă în bariera placentei mamei. Nevoia de insulină scade în primul trimestru și crește în a doua și a treia.

În timpul și după naștere, necesitatea unui astfel de tratament poate fi redusă. Tratamentul poate fi efectuat în timpul alăptării, dar poate fi necesară reducerea dozei de insulină primită de către femeie.

Tratamentul cu mijloacele în timpul gestației este posibil, datorită faptului că insulina nu este capabilă să pătrundă în bariera placentei mamei.

Compatibilitatea cu alcoolul

Este necesar să se renunțe la utilizarea băuturilor alcoolice în tratamentul patologiei.

supradoză

Doza suplimentară amenință hipoglicemia. Pacientul poate elimina supradozajul ușor consumând zahăr sau alimente cu un conținut ridicat de componente carbohidrați. Din acest motiv, pacienții cu patologie trebuie să aibă suc cu ei, sucuri sau dulciuri. În cazuri extreme, administrarea intravenoasă a unei soluții de dextroză cu o concentrație de 40%. Glucagonul poate fi, de asemenea, injectat subcutanat, intravenos sau intramuscular.

Pentru a preveni reapariția simptomelor după stabilizarea stării corpului, trebuie să mâncați alimente saturate cu carbohidrați.

Interacțiunea cu alte medicamente

Medicamente precum fenfluramină, tetracicline, ketoconazol, sulfonamide și altele sunt capabile să mărească efectul medicamentului.

Heparina, diureticele cu buclă, contracepția orală și estrogenii, nicotina pot atenua efectele.

analogi

Biosulin N, Protafan.

Cum de a alege o insulină prelungită?
Locurile de injectare a insulinei
Analog de insulină umană Protafan
Insulina de droguri Isofan (insulină Isofan)
Rapid despre medicamente. Insulina izofan
supradoză

Condiții de vacanță pentru Rinsulin RPH de la farmacie

Pot să cumpăr fără prescripție medicală

Numai prin prescripție medicală.

Prețul pentru Rinsulin NPH

Prețul minim este de 1000 de ruble (Rusia).

Condiții de păstrare a drogurilor

Temperatura trebuie să fie de la +2 la + 8 ° C.

Rinsulin NPH poate fi achiziționat exclusiv pe bază de prescripție medicală.

Perioada de valabilitate

2 ani.

Producătorul Rinsulin NPH

SA "Biotehnologia Națională", 142279, Rusia, regiunea Moscova, raionul Serpukhov.

Recenzii despre Rinsulin NPH

medici

AD Koltygina, endocrinolog, Ulyanovsk: "Eu prescriu un remediu destul de des, pentru că pacienții în general îl tolerează bine.Conveniența este că îi poți trata pe tine însuți acasă, care îi place pacienților.Rezultatul arată rezultate bune în tratamentul diabetului zaharat" .

EO Karimulina, medic, Novy Urengoy: "Medicamentul ajută la reducerea concentrației de glucoză în sânge, ceea ce este confirmat de mulți ani de practică clinică".

Heparina poate slăbi efectul medicamentului Rinsulin NPH.

Dintre pacienți

Violetta, 38 de ani, Krasnoyarsk: "Am fost tratat cu acest remediu pentru diabet zaharat, pot spune că a ajutat fără efecte secundare, cred că acesta este principalul avantaj al utilizării oricărui medicament. În principiu, am fost multumit de tratament. "

Rustam, în vârstă de 48 de ani, Omsk: "Am aplicat medicamentul în urmă cu câteva luni, nu pot spune că m-am recuperat complet, lupta este încă înaintea mea, dar patologia începe să se retragă, mă simt mult mai bine. pentru toți pacienții care se confruntă cu o perturbare severă a organismului sub formă de diabet. Este important ca medicul să supravegheze tratamentul și să monitorizeze permanent pacientul, ceea ce va contribui la obținerea celui mai bun rezultat terapeutic ".

Arina, în vârstă de 28 de ani, Obninsk: "În ciuda vârstei tinere, ea sa confruntat cu diabet, iar drogul a ajutat la lupta împotriva ei."