Tratamentul și prevenirea

Insulina biosintetică Humulin: prețul diferitelor forme de eliberare a drogurilor și nuanțele utilizării lor

În prezența diabetului datorită producerii insuficiente a hormonului pancreasului de către organismul său propriu, este necesar să se găsească un înlocuitor pentru acesta.

În acest scop, este utilizată insulina, a cărei compoziție este cât mai aproape posibil de om. Unul dintre acestea este Humulin.

Este un compus biosintetic potrivit pentru corpul uman. De regulă, medicii prescriu acest medicament pacienților cu această boală endocrină.

Este necesar să se mențină nivelurile normale de zahăr din sânge în serul de sânge. Acest medicament are mai multe tipuri, durată diferită de acțiune.

Humulin, al cărui cost este disponibil pentru toată lumea, este potrivit pentru stabilizarea inițială a endocrinologului pacientului. Este, de asemenea, prescris pentru tratamentul femeilor care poartă un fruct care suferă de diabet. Citiți mai multe despre acest medicament în acest articol.

Formularul de eliberare

Este important de observat că insulina biosintetică umană acționează ca ingredient activ în medicament. Medicamentul este produs sub formă de suspensie injectabilă și o soluție specială pentru preparate injectabile. Aceste tipuri pot fi atât în ​​cartușe cât și în sticle.

Insulina Humulin N

producător

Mai intai trebuie sa iti dai seama cine este insulina? Terapia pentru persoanele cu ambele tipuri de diabet nu poate fi completă fără un analog de insulină umană. Este necesar pentru a menține concentrația de zahăr în sânge în intervalul normal.

Un alt medicament este utilizat pentru a îmbunătăți starea generală a pacientului cu această boală. În ceea ce privește țările producătoare, acestea sunt, de obicei, trei sau patru. Întrucât există mai multe tipuri de acest medicament, fiecare dintre ele este produsă în diferite țări.

În prezent, următoarele farmacii sunt prezentate în farmacii:

 1. Humulin NPH (SUA, Franța);
 2. Humulin MH (Franța);
 3. Humulin L (SUA);
 4. Humulin Regulyar (Franța);
 5. Humulin M2 20/80 (SUA).

Toate preparatele de mai sus ale insulinei (hormon pancreatic) au un efect hipoglicemic puternic (reducerea zahărului). Medicamentul a fost dezvoltat pe baza insulinei umane modificate genetic.

Principalul efect al Humulin este reducerea nivelului seric al glucozei. Astfel, medicamentul asigură captarea activă a zahărului prin structuri de țesut și îl include în procesele metabolice care apar în celulele corpului.

În funcție de metoda de preparare și de procesul de tratament, fiecare insulină are propriile caracteristici distincte, care este, de asemenea, luată în considerare la numirea unei terapii speciale. În plus față de principalul ingredient activ (insulina, măsurată în unități internaționale - UI), toate medicamentele includ compuși suplimentari de origine artificială.

De regulă, în fiecare specie Humulin se pot include ingrediente cum ar fi sulfat de protamină, fenol, clorură de zinc, glicerină, metacrezol, hidrogenofosfat de sodiu, hidroxid de sodiu, acid clorhidric, apă pentru injectare și altele.

Acest medicament ajută la obținerea unui efect pozitiv asupra terapiei. Acest lucru se explică prin faptul că este capabil să compenseze deficiența totală sau parțială a efectului insulinei hormonale.

Este important să rețineți că acest medicament trebuie prescris numai de un doctor-endocrinolog. În timpul ulterior, când există o nevoie urgentă, numai medicul trebuie să se ocupe de corectarea dozei prescrise.

Deseori, numirea insulinei numită Humulin este o viață de-a lungul vieții. Pentru o perioadă atât de lungă, este prescris în prezența diabetului zaharat de primul tip.

În unele situații (cu boli concomitente care apar în formă acută sau cronică, precum și deteriorarea diabetului cu boala de tipul al doilea) se recomandă aplicarea unui tratament de durată diferită.

Nu trebuie să uităm că diabetul necesită numirea unui hormon artificial al pancreasului.

De aceea, respingerea acesteia poate avea consecințe ireversibile asupra sănătății umane.

În prezent, cele mai aplicabile în acest caz sunt tipurile de medicamente cum ar fi Humulin Regular și Humulin NPH.

pre-ambalare

În funcție de varietate, medicamentul Humulin poate fi achiziționat în această formă:

 1. NPH. Disponibil sub formă de suspensie pentru injecție subcutanată, 100 UI / ml. Este ambalat în flacoane de 10 ml din sticlă neutră. Fiecare dintre ele este ambalată într-o cutie de carton. Această formă de medicament este de asemenea ambalată în cartușe de 3 ml din sticlă similară. Cinci dintre acestea sunt plasate în blister. Fiecare dintre ele păstrează în ambalaj special;
 2. Ministerul Sănătății. Este disponibil sub forma următoarelor forme de eliberare: suspensie injectabilă (3 ml) în cartușe speciale, suspensie (10 ml) în flacoane, soluție pentru prăjituri (3 ml) în cartușe, soluție (10 ml) în flacoane;
 3. L. Suspensie injectabilă 40 IU / ml sau 100 UI / ml într-un flacon de 10 ml care este ambalat într-o cutie de carton;
 4. regulat. În mod similar, cea anterioară este disponibilă într-o doză, 1 ml din care conține 40 U sau 100 U;
 5. M2 20/80. Suspensia injectabilă conține aproximativ 40 sau 100 UI / ml de insulină umană recombinantă. Medicamentul este disponibil în flacoane, precum și cartușe.

Costul pentru

În ceea ce privește costul, fiecare dintre tipurile considerate de droguri are propriul preț.

Dacă este mai mult, prețul pentru Humulin este după cum urmează:

 1. NPH - în funcție de doză, prețul mediu este de 200 de ruble;
 2. Ministerul Sănătății - Costul aproximativ variază de la 300 la 600 de ruble;
 3. L - în termen de 400 de ruble;
 4. regulat - până la 200 de ruble;
 5. M2 20/80 - de la 170 ruble.

Metodă de utilizare

Humulinele sunt de obicei introduse în așa fel încât să se deplaseze sistemul digestiv. De obicei, faceți injecții intravenoase sau subcutanate.

Conform regulilor existente, pacientul unui endocrinolog trebuie să urmeze un curs special de pregătire, de exemplu în "școala de diabet".

Ce cantitate de acest medicament este necesar pe zi, numai medicul care ia decizia decide. Doza selectată poate varia în funcție de modul de activitate fizică și de nutriție. Este foarte important ca pacientul endocrinolog să controleze simultan nivelul glicemiei.

De regulă, preparatele pe bază de insulină trebuie administrate în mod regulat. Acest medicament este la fel de eficient pentru bărbați și femei.

Medicii spun că Humulin poate fi folosit și de copii. Desigur, dacă în momentul utilizării este controlată glicemia. Persoanele în vârstă trebuie să controleze foarte atent funcția organelor sistemului excretor. Ca regulă, acestor pacienți li se prescriu doze mai mici.

În timpul sarcinii, aceste medicamente pot fi, de asemenea, utilizate. Mai multe medicamente pe bază de insulină, identice cu cele umane, sunt autorizate să le utilizeze la alăptare.

Efecte secundare

Humulin de diferite tipuri are aceleași efecte secundare, care sunt enumerate în instrucțiunile pentru el.

Cel mai probabil este ca un substitut al insulinei umane să poată duce la lipodistrofie (în zona în care a fost administrată injecția).

Chiar și la pacienții cu endocrinologi, rezistența la insulină, alergia, scăderea conținutului de potasiu în sânge și afectarea funcției vizuale sunt observate împotriva utilizării acestui medicament.

Reacțiile alergice nu pot fi cauzate de hormonul pancreasului, ci de componentele suplimentare ale medicamentului, prin urmare este permisă înlocuirea cu un alt medicament similar.

Contraindicații

Medicamentul considerat este prescris pentru diabetul zaharat dependent de insulină și non-insulino-dependent.

Este important să fii foarte atent, mai ales dacă există hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge).

Un alt medicament este interzis să se utilizeze în prezența unei intoleranțe individuale (deoarece apariția reacțiilor alergice nedorite este probabilă). Experții interzic utilizarea alcoolului în timpul acestui tip de terapie cu insulină. Acest lucru se explică prin faptul că apar modificări grele corectate ale nivelurilor de glucoză din sânge.

Înainte de utilizare, trebuie să fiți atenți la medicamentele pe care le luați în acest moment. Unele dintre ele sunt incompatibile cu Humulin.

Videoclipuri înrudite

Cu privire la utilizarea medicamentelor Humalog, Novorapid, Lantus, Humulin R, Insuman-Rapid și Actrapid-MS în diabetul de tip 1:

Acest articol examinează un hormon artificial al pancreasului care este identic cu insulina umană - Humulin. Trebuie luată numai dacă a fost prescrisă de un medic pe baza examenului.

Utilizarea independentă a acestui medicament este complet exclusă, deoarece pot fi observate reacții nedorite ale organismului. În plus, acest medicament nu este disponibil în farmacii fără prescripție medicală personală.