Medicamente

Metformin sau Siofor: ce este mai bine cu diabetul?

Există multe medicamente care sunt concepute pentru a normaliza nivelul glucozei din sânge. Metformin sau Siofor, care este mai bun și mai eficient? Un diabetic poate avea posibilitatea de a alege ce medicament să cumpere și ce diferență este.

Trebuie menționat că tableta Metformin Teva, Glucophage, Siofor sunt incluse în grupul medicamentelor cu biguanide. În plus, dacă acordați atenție compoziției medicamentului, puteți observa că principalul ingredient activ este aceeași substanță.

Substanța activă metformina face parte din multe medicamente care reduc zahărul. Acesta reprezintă componenta activă din grupul de biguanide din a treia generație și contribuie la scăderea nivelului de glucoză din sânge.

Un agent antidiabetic inhibă procesul de gluconeogeneză, transportul electronilor din lanțurile respiratorii ale mitocondriilor. Glicoliza este stimulată, celulele încep să asimileze mai bine glucoza, absorbția acesteia de către pereții intestinali scade.

Indicatii pentru utilizarea medicamentului?

Unul dintre avantajele componentei active este că nu provoacă o scădere bruscă a glucozei. Acest lucru se datorează faptului că Metforminul nu este o substanță stimulatoare pentru secreția insulinei hormonale.

Principalele indicații privind utilizarea medicamentelor pe bază de metformină sunt:

 • prezența sindromului metabolic sau manifestări ale rezistenței la insulină;
 • de regulă, în prezența rezistenței la insulină la pacienți, obezitatea se dezvoltă rapid, datorită efectelor metforminului și respectării unei diete speciale dietetice, este posibilă o pierdere graduală în greutate;
 • dacă există o încălcare a toleranței la glucoză;
 • dezvoltarea scleropelitozelor ovariene;
 • diabetul zaharat independent de insulină ca monoterapie sau ca parte a unui tratament complex
 • diabet zaharat de tip insulino-dependent în combinație cu injecții cu insulină.

Dacă comparați comprimatele de metformină cu alte medicamente care scad nivelul de zahăr, trebuie să evidențiați următoarele beneficii principale ale metforminei:

 1. Efectul său asupra reducerii rezistenței la insulină la un pacient. Metformin clorhidratul este capabil să mărească sensibilitatea celulelor și țesuturilor la glucoza produsă de pancreas.
 2. Luarea medicamentelor este însoțită de absorbția lor de către organele tractului gastro-intestinal. Astfel, încetinirea absorbției glucozei de către intestin
 3. Contribuie la inhibarea gluconeogenezei hepatice, așa-numitul proces de înlocuire a glucozei.
 4. Ajută la reducerea apetitului, ceea ce este deosebit de important pentru diabetici supraponderali.
 5. Afișează efectul său pozitiv asupra colesterolului, reducând răul și crescând bine.

Avantajul medicamentelor bazate pe metformin este și faptul că acestea contribuie la neutralizarea procesului de peroxidare a grăsimilor.

Reacții negative și posibile efecte nocive datorate metforminei

În ciuda numărului de proprietăți pozitive ale substanței clorhidrat de metformină, utilizarea incorectă a acesteia poate provoca vătămări iremediabile organismului uman.

De aceea, femeile sănătoase care caută modalități ușoare de a pierde în greutate ar trebui să se gândească dacă merită să luați un astfel de medicament?

Tabletele sunt utilizate pe scară largă ca medicamente pentru scăderea în greutate.

Principalele reacții adverse care pot apărea ca urmare a administrării clorhidratului de metformină includ:

 • apariția diferitelor probleme cu tractul gastro-intestinal, în primul rând, simptome precum greață și vărsături, diaree, distensie și durere abdominală,
 • medicamentul crește riscul de apariție a anorexiei,
 • posibilă schimbare a gustului, care se manifestă prin apariția unui gust neplăcut de metal în cavitatea bucală,
 • reducerea cantității de vitamina B, ceea ce face necesară suplimentarea medicamentelor cu suplimente medicinale,
 • manifestarea anemiei,
 • cu o supradoză semnificativă, poate exista un risc de hipoglicemie,
 • probleme cu pielea, dacă există o manifestare a unei reacții alergice la medicament.

În același timp, Metformin, Siofor sau alte substanțe generice structurale pot determina apariția acidozei lactice, dacă se produce o acumulare semnificativă a cantității sale în organism. O astfel de manifestare negativă apare cel mai adesea atunci când funcția renală este redusă.

Trebuie remarcat faptul că este interzisă administrarea unei substanțe medicamentoase în identificarea următorilor factori:

 1. Acidoză în forme acute sau cronice.
 2. Fete în perioada de îngrijire sau alăptare.
 3. Pacienții vârstei de pensionare, în special după șaizeci și cinci de ani.
 4. Componenta de intoleranță a medicamentului, care poate dezvolta o alergie puternică.
 5. Dacă pacientul este diagnosticat cu insuficiență cardiacă.
 6. Cu un infarct miocardic anterior.
 7. Dacă apare hipoxia.
 8. În timpul deshidratării, care poate fi provocată de diverse patologii infecțioase.
 9. Muncă fizică excesivă.
 10. Insuficiență hepatică.

În plus, agentul hipoglicemic are un efect negativ asupra mucoasei gastrice.

Nu luați medicamente în prezența unor boli ale tractului gastro-intestinal (ulcer).

Există o diferență între medicamente?

Care este diferența dintre medicamentele Metformin, Gliformin, Siofor cu diabet? Un medicament diferă de celălalt? Adesea, pacienții sunt forțați să facă o alegere: Glucophage sau Siofor, Glucophage sau Metformin, Siofor sau Metformin și așa mai departe. Trebuie remarcat faptul că o diferență semnificativă se află doar în numele medicamentelor.

După cum sa arătat deja mai sus, substanța metformină clorhidrat este utilizată ca principală componentă activă în compoziția acestor dispozitive medicale. Astfel, efectul de a lua aceste medicamente ar trebui să fie același (atunci când se utilizează aceeași doză).

Diferența poate fi în componentele suplimentare, care sunt, de asemenea, incluse în compoziția comprimatelor. Acestea sunt diverși excipienți. Când cumpărați, trebuie să acordați atenție conținutului lor - cu cât numărul de componente suplimentare este mai mic, cu atât mai bine. În plus, medicul curant poate recomanda administrarea unui medicament specific, în funcție de caracteristicile individuale ale pacientului.

De exemplu, Siofor 500 are următoarea compoziție:

 • componenta principală este clorhidratul de metformină,
 • excipienți - hipromeloză, povidonă, stearat de magneziu, dioxid de titan, macrogol 6000.

Medicina Glyukofazh (sau Glyukofazh Long) în compoziția sa conține următoarele componente chimice:

 • ingredient activ - clorhidrat de metformină,
 • Ca componente suplimentare, se utilizează hipromeloză, povidonă, stearat de magneziu.

Astfel, dacă există o alegere între Siofor sau Glucophage în diabetul zaharat de tip 2, a doua variantă cu un număr mai mic de componente este mai potrivită pentru compoziția chimică.

Atunci când alegeți un medicament, trebuie să țineți cont de factori precum costul unui preparat medical. Adesea, analogii străini au un preț de câteva ori mai mare decât drogurile noastre interne. După cum arată practica, efectul recepției lor nu este diferit. Astăzi, comprimatele Metformin reprezintă cea mai mare opțiune bugetară în rândul numărului de dispozitive medicale care conțin clorhidrat de metformină.

Dacă un diabetic pune la îndoială orice și nu știe dacă un medicament poate fi înlocuit cu altul, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Un specialist în medicină va fi capabil să explice diferența dintre mai multe dispozitive medicale analogice și, de asemenea, să vă spună de ce acest medicament este potrivit pentru o anumită persoană.

Glyukofazh sau Siofor - după cum reiese din instrucțiunile de utilizare?

Medicamentele Glucophage și Siofor sunt analogi structurali.

Astfel, efectul utilizării lor ar trebui să se manifeste în mod egal.

Uneori medicul curant oferă pacientului o listă de tablete analogice cu opțiunea de a cumpăra unul dintre ele.

În cazul unei astfel de situații, ar trebui luați în considerare următorii factori:

 1. Medicamentul ar trebui să fie mai ieftin la preț.
 2. Dacă este posibil, aveți mai puține componente suplimentare.
 3. Diferențele pot include o listă de contraindicații și efecte secundare.

Pentru comparație, este mai bine să utilizați instrucțiunile oficiale pentru utilizarea medicamentelor, apoi să alegeți ce medicament este mai potrivit.

Metforminul, Glyukofazh 850 diferă de Siofor prin astfel de caracteristici:

 1. Glucofage 850 are o cantitate mai mare de reacții adverse. De aceea, unele recenzii ale consumatorilor indică faptul că drogul nu le-a fost potrivit.
 2. Comparația arată prezența unui număr mai mare de contraindicații și cazuri când nu puteți lua Siofor (spre deosebire de Glucophage și Metformin).
 3. Prețul lui Glyukofazh este puțin mai mare, în această privință, Siofor este mai bun.

Trebuie remarcat faptul că, dacă specialistul medical prescrie utilizarea comprimatelor cu expunere prelungită, costul medicamentului crește semnificativ. De exemplu, Glyukofazh Long va costa aproximativ 300 de ruble, cu o doză minimă.

Opinia experților medicali este că astfel de medicamente reduc nivelurile ridicate de zahăr din sânge, neutralizează manifestarea rezistenței la insulină față de hormon și contribuie la normalizarea colesterolului bun. Tabletele pot fi înlocuibile, astfel încât pacientul poate alege opțiunea cea mai optimă pentru el.

Ce agenți hipoglicemici sunt cei mai eficienți sunt descriși în videoclipul din acest articol.

Vizionați videoclipul: Metformin nedir ? Şeker hastalığı ve diğer durumlarda kullanımı nasıldır? Nasıl kilo verdiriyor ? (Martie 2020).