Tratamentul și prevenirea

Glyukovans combina medicamentul hipoglicemic: preț, analogi și instrucțiuni de utilizare

Glucovanii sunt un medicament combinat cu hipoglicemie.

Este destinat utilizării interne.

Medicamentul are un efect pozitiv asupra compoziției lipidice a sângelui, după aplicarea scăderii nivelului total de colesterol.

Formularul de eliberare

Comprimatele de Glucovan sunt acoperite cu un strat de nuanță de culoare portocalie și sunt în formă de capsulă (biconvex).

Tablete Glucovans 500 mg

Pe o parte a fiecărui comprimat, puteți vedea gravura "2,5" sau "5" (conținutul de glibenclamidă în mg într-un comprimat). Un ambalaj conține 2 sau 4 comprimate. Scrisoarea "M" (necesară pentru protejarea împotriva fraudei) se aplică pe ambalajele din carton și pe blisterul din plastic.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este destinat tratamentului pacienților care au fost diagnosticați cu diabet zaharat tip 2.

Tabletele sunt potrivite pentru acei diabetici la care monoterapia sau terapia dieta cu derivați de metformină nu asigură un control optim glicemic.

În unele cazuri, Glucovans este prescris ca înlocuitor pentru terapia insuficient de eficientă, care a fost bazată pe două medicamente (principalele substanțe ale grupului derivat de metformină, precum și sulfonilureice).

Glucovans este destinat utilizării orale. Se recomandă să-l înghițiți întregi, fără a fi mestecați sau măcinați. În cazul numirii unui comprimat pe zi, acesta trebuie consumat dimineața.

Dacă doza optimă este de 2 sau 4 comprimate, trebuie să luați 2 dimineața și 2 seara.

Luați medicamentul, de preferință, în procesul de a mânca. Pentru a preveni hipoglicemia, este necesar să luați cantitatea optimă de carbohidrați. Dozele, precum și durata tratamentului cu tablete Glyukovans determină medicul curant.

Dacă în timpul tratamentului se manifestă boala tractului respirator de natură infecțioasă, se simt încălcări ale sistemului urogenital. Acest lucru trebuie raportat medicului curant.

În timpul tratamentului, este necesar să se monitorizeze în mod constant nivelul glucozei din sânge. Măsurătorile se fac pe stomacul gol, precum și după fiecare utilizare a alimentelor.

În timpul utilizării comprimatelor, pacienții cu glicogen pot prezenta anumite efecte nedorite, și anume:

  • din indicatorii de laborator ai metabolismului: piele, porfirie hepatică, acidoză lactică, scăderea nivelului de cianocobalamină (determină o încălcare a absorbției), scăderea nivelului de sodiu, creatinină în plasmă;
  • din partea sistemelor de formare a sângelui: agranulocitoză, trombocitopenie, precum și leucopenie, pancitopenie, aplazia măduvei osoase;
  • ficat, tractul digestiv: anorexie, scaun anormal, vărsături, hepatită și greață, funcție hepatică anormală;
  • reacții alergice: urticarie, prurit, vasculită alergică, fotosensibilitate, șoc anafilactic.

Pacienții cu hipersensibilitate la componentele medicamentului nu sunt prescrise persoanelor cu deficit de lactază. Medicamentul nu este potrivit pentru tratamentul pacienților cu diabet zaharat de primul tip, care se află într-o stare precomatoasă și într-o comă diabetică.

Glucovanii nu sunt, de asemenea, prescrise la pacienții care suferă de afectare a funcției renale, ficat, precum și boli care pot dezvolta hipoxie tisulară, condiții care pot duce la apariția insuficienței renale. De asemenea, trebuie acordată prudență pacienților care suferă de insuficiență suprarenală, scăderea funcției glandei pituitare anterioare, boala tiroidiană (în absența compensației pentru încălcarea funcționalității acesteia).

Glyucoveni cu precauție prescris pacienților care suferă de sindromul febril. Medicamentul nu ar trebui să fie utilizat de cei a căror activitate este legată de gestionarea echipamentelor periculoase, a mașinilor, precum și de conducerea vehiculelor.

Costul pentru

Costul medicamentului Glucovans este acceptabil pentru toți cumpărătorii. În medie, prețul ambalajului (5 mg) variază de la 220 la 300 de ruble.

Glibomet - analog Glyukovans

analogi

În prezent, medicamentul Glyukovans are următoarele omologi demni: Glyukofast, precum și Glibomet.

Videoclipuri înrudite

Despre grupurile de medicamente pentru tratamentul diabetului în film:

Vizionați videoclipul: Tahograf digital VDO Dtco 1381 (Martie 2020).