Tratamentul și prevenirea

Cum să utilizați medicamentul Narine?

Narine (sau Narine) este un aditiv biologic activ (BAA), care constă din bacterii acido-lactice de acid lactic. Scop - îmbunătățirea microflorei intestinale. BAA este eficace în patologiile ginecologice asociate cu disbacterioza vaginală. Ajută la refacerea corpului după un curs de terapie cu antibiotice, este un probiotic puternic.

ATH

ATH (clasificarea chimică anatomică și terapeutică) distribuie medicamente conform destinației lor. Sistemul internațional menține statistici privind consumul de produse farmaceutice.

Scopul suplimentului alimentar este îmbunătățirea microflorei intestinale.

Narine nu este inclusă în niciunul din grupurile de clasificare ATH, deoarece nu este un medicament. Acesta este un aditiv biologic activ (BAA). Nu elimină boala, ci doar contribuie la menținerea organismului datorită conținutului de bacterii benefice.

Forme de eliberare și compoziție

Suplimentele se fac sub formă de tablete cântărind 500 mg, capsule și pulbere. Medicamentul Narine Forte poate fi găsit în vânzare sub forma unui produs organic din lapte fermentat, de exemplu, drojdie sau kefir.

Indiferent de forma de eliberare, probioticul este administrat pe cale orală. Pentru ca substanța activă să funcționeze, aceasta trebuie să treacă mai întâi la stomac și apoi la intestin.

capsule

Pachetul conține o medie de 20 de capsule de 180 mg. Fiecare dintre ele constă în culturi vii de microorganisme Lactobacillus acidophilus.

Numărul de bacterii benefice din capsulă este de cel puțin 1x10 * 9 CFU / g.

praf

Forma pulbere (citiți mai multe aici) este disponibilă în plicuri de 200 mg. Acesta include cultura liofilizată a Lactobacillus acidophilus.

Substanțele biologic active din fiecare sac conțin cel puțin 1x10 * 9 CFU / g.

Pulberea Narine Forte include lapte.

Pulberea Narine Forte include componente precum:

 • lapte concentrat;
 • enzime hidrolizate din drojdie de baker;
 • lapte;
 • starterul simbiotic Narine TNSI;
 • bifidobacterii (B.longum și B. bifidum);
 • inulină.

Forma și tipul aditivului biologic sunt selectate ținând cont de problemele de sănătate, de prezența comorbidităților și de caracteristicile individuale ale corpului uman.

Indicele glicemic al produselor - de ce trebuie să-l calculați?

Instrucțiuni de utilizare Berliton 600 comprimate.

Clindamycin Candles - instrucțiuni detaliate în acest articol.

Acțiune farmacologică

Suplimentele au multe proprietăți benefice. Acțiunea farmacologică este menținerea și normalizarea microflorei intestinale. Bacteriile acidului lactic sunt eficiente în disbacterioza. Ele ajută la eliminarea efectelor negative ale acestei încălcări.

Narine conține microorganisme lactice acidofilice. Bacteriile vii îndeplinesc următoarele funcții în organism:

 1. Acestea inhibă creșterea florei patogene și potențial patogene. Cu un număr suficient de microorganisme benefice, E. coli, stafilococi, agenți patogeni de salmoneloză, dizenterie și febră tifoidă își încetează activitatea.
 2. Îmbunătățirea digestiei proteinelor, grăsimilor, carbohidraților și a oligoelementelor. Datorită acestui fapt, se observă un raport acceptabil de calciu, fosfor, fier.
 3. Reglează echilibrul microflorei intestinale. La oamenii sănătoși, probioticul menține echilibrul de bacterii bune în organism.
 4. Neutralizarea zgurilor și a toxinelor. Bacteriile din lapte reduc impactul negativ al produselor finale ale metabolismului.
 5. Formeaza vitamine. Microorganismele acideofilice măresc digestibilitatea alimentelor. Acesta este efectul lor de formare a vitaminelor.
 6. Mențineți imunitatea. Dacă în intestin există o cantitate suficientă de bacterii de acid lactic, flora patogenă nu se înmulțește.
Bacteriile vii inhibă creșterea florei patogene și potențial patogene.
Bacteriile vii îmbunătățesc absorbția proteinelor, a grăsimilor, a carbohidraților și a oligoelementelor. Datorită acestui fapt, se observă un raport acceptabil de calciu, fosfor, fier.
Bacteriile formează vitamine.
Medicamentul are o compoziție care poate influența pozitiv nivelul pH-ului în zona intimă de sex feminin.
Probioticul este eficient în patologiile ginecologice.

Probioticul este eficient în patologiile ginecologice. Dacă este necesară normalizarea microflorei vaginale, aplicați Narine Forte. Medicamentul are o compoziție care poate influența pozitiv nivelul pH-ului în zona intimă de sex feminin. Bifidobacteriile ajută la tratamentul bolilor fungice, cum ar fi candidoza.

Farmacocinetica

Produsul lactat intră în stomac și de acolo intră în intestin. Acolo, aditivul creează o biocenoză artificială temporară. Bifidobacteriile și acidobacteriile vii se înrădăcinesc în intestine. Acestea sunt valabile pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, ele reușesc să elimine microorganismele patogene și să creeze condiții favorabile pentru dezvoltarea propriilor microflore intestinale benefice.

Este necesar să se mențină o biocenoză artificială temporară de la 1 la 2 luni. Prin urmare, probioticul este recomandat să ia în mod regulat, fără întrerupere.

Indicații pentru utilizare

Atât produsul uscat cât și lactobacilul sub formă de iaurt sau kefir sunt eficiente. Suplimentele sunt folosite ca profilaxie sau ca adjuvant la tratamentul medical.

Aditivul este indicat pentru astfel de afecțiuni și boli cum ar fi:

 • dysbacteriosis (intestin, vagin, cavitate orală);
 • încălcarea microflorei după administrarea hormonilor, antibiotice;
 • efectele negative ale radiațiilor și chimioterapiei;
 • infecție stafilococică;
 • dizenterie;
 • salmoneloza;
 • diabet;
 • diateza exudativă;
 • eczeme;
 • boala parodontală;
 • dermatita atopica;
 • atopică dermatită.

Suplimentul este indicat pentru eczeme.

Microorganismele cu acid lactic corectează microflora intestinală la persoanele care au suferit mici doze de radiații ionizante.

Suplimentele înlocuiesc laptele matern. Este folosit pentru a menține viața copiilor care s-au născut mai devreme decât ar fi trebuit. Dacă mama are un factor Rh negativ, medicamentul cu bacterii acidofile furnizează copilului biocenoză intestinală necesară.

Narine luptă împotriva patologiilor inflamatorii. Cu toate acestea, în acest caz, produsul este aplicat local sub formă de unguent.

Pentru ameliorarea bolilor ginecologice, medicamentul este utilizat sub formă de tampoane, băi sau dușuri.

În caz de leziuni cutanate, comprese și bandaje cu ajutor Narine.

În stomatologie, un aditiv este utilizat pentru clătirea gurii.

Contraindicații

Utilizarea aditivilor cu bacterii viabile acidofile este permisă la orice vârstă. Medicamentul este sigur și nu provoacă reacții adverse.

Narine este sigură și nu provoacă reacții negative.

Sa observat rareori intoleranță individuală la componente. În cazul în care suplimentul este utilizat pentru prima dată, este necesar să se monitorizeze cu atenție starea corpului timp de câteva zile. Dacă apar reacții alergice sau tulburări digestive, Narine trebuie oprită.

Cum să gătești și cum să iei?

Aditivul este eficient în formă uscată și dizolvată. Farmaciile vând și produse lactate gata preparate.

Înainte de utilizare, se recomandă citirea cu atenție a instrucțiunilor de utilizare a acestui instrument. Acest lucru va ajuta la evitarea reacțiilor negative după prima utilizare a medicamentului.

Capsulele și comprimatele sunt prescrise de la vârsta de 3 ani. Acestea sunt administrate pe cale orală în timpul meselor sau cu o jumătate de oră înainte de masa planificată.

Copiilor cu vârsta de până la 12 ani li se prescrie 1 capsulă de 3 ori pe zi. La vârsta de 12 ani, se recomandă administrarea a 2-3 capsule de 3 ori pe zi.

Narine este preparată pur și simplu într-o formă uscată. Apa fiarta, preincalzita la o temperatura de + 40 ° C, se adauga la flaconul de medicament. Dacă aditivul este utilizat în săculeți, pulberea este mai întâi turnată într-un pahar și apoi diluată cu un lichid.

Produsul din lapte este gătit mai greu. Începător este făcut prima dată. Pentru aceasta veti avea nevoie de:

 • 0,5 litri de lapte;
 • 300 mg de supliment uscat Narine;
 • borcan din sticlă cu capac sau termos;
 • hârtie sau pânză.

Un termos sau borcan de sticlă este fiert peste. Laptele este fiert timp de 15 minute, răcit la o temperatură de + 39 ... + 40 ° C și turnat într-un termos sau în cutie. Se adaugă, de asemenea, pulbere Narine. Componentele sunt amestecate. Containerul este acoperit cu un capac, învelit în țesătură sau hârtie și plasat într-un loc cald timp de 12-14 ore. Amestecul este răcit la o temperatură de + 2 ... + 6 ° C. Recipientul pregătit este depozitat în frigider timp de până la 7 zile.

Copiilor cu vârsta de până la 12 ani li se prescrie 1 capsulă de 3 ori pe zi.

Pentru prepararea laptelui fermentat produsul are nevoie de:

 • 1 l de lapte;
 • 2 linguri. l. preparate în prealabil;
 • borcan din sticlă cu capac sau termos;
 • hârtie sau pânză.

Laptele este fiert timp de 10 minute, răcit la o temperatură de + 39 ... + 40 ° C și turnat în recipientul preparat. Adaugat 2 linguri. l. maia. Amestecul este agitat. Containerul este acoperit cu un capac, învelit în țesătură sau hârtie și plasat într-un loc cald timp de 10 ore. După fermentare, amestecul este mutat în frigider timp de 3 ore, după care este gata de utilizare.

Produsul lactat este depozitat nu mai mult de 48 de ore. Cantitatea recomandată pe zi pentru un adult este de 0,5-1 l.

Utilizare în diabet

Cursul de a lua un supliment biologic în diabet zaharat este de 15 zile. Medicamentul normalizează nivelul de corpuri de acetonă și nivelurile de glucoză din sânge. Ajută la diabet zaharat, încărcat de alergii.

tratament

Narine se utilizează ca supliment la cursul terapeutic al medicamentelor. Suplimentul se ia în decurs de 1 lună, 200-300 mg de 3 ori pe zi. Puteți utiliza tableta sau forma capsulată a medicamentului, precum și pulberea diluată din plicuri și flacoane.

Pentru a menține biocenoza intestinală naturală, la fiecare șase luni, Narine poate bea 30 de zile un curs.

profilaxie

Pentru a menține biocenoza intestinală naturală, la fiecare șase luni, Narine poate bea 30 de zile un curs. Doza pentru un adult este de 200-300 mg o dată pe zi. Dacă se utilizează un produs lactat fermentat, cantitatea acestuia este de 0,5 litri pe zi.

Efecte secundare

Reacțiile adverse sunt observate numai în 1% din cazurile de admitere. Acestea sunt asociate cu intoleranță individuală la microorganisme sau bifidobacterii acidofile.

În cazul produselor lactate fermentate, reacțiile adverse se pot datora intoleranței la lactoză. Acest lucru este cel mai frecvent observat la adulți.

Tractul gastrointestinal

În prima săptămână de admitere, scaunele pot deveni mai frecvente. Uneori există o tulburare digestivă. Fețele devin lichide. În același timp, se observă dureri abdominale nesemnificative.

Formarea organelor

Efectele secundare nu sunt dezvăluite.

În prima săptămână de admitere, scaunele pot deveni mai frecvente.

Sistemul nervos central

Efectele secundare nu sunt dezvăluite.

Din partea sistemului urinar

Reacția la flora anaerobă benefică este accelerarea metabolismului. În acest sens, frecvența urinării și cantitatea de urină excretată pe zi pot crește.

Din partea sistemului respirator

Nu au fost găsite reacții negative.

alergii

Alergia la culturile vii de acidofil și bifidobacterii este rară. În acest caz, sistemul imunitar percepe în mod normal numai propriile microorganisme ale acidului lactic. Bacteriile benefice care vin sub forma unui supliment biologic nu supraviețuiesc în intestin.

Unul dintre simptomele alergiilor poate fi tusea.

Simptomele alergiilor pot fi erupții cutanate, diaree, tuse, o ușoară creștere a temperaturii corporale. Dacă găsiți semne similare de a lua suplimente, trebuie să vă opriți și să consultați un medic.

Instrucțiuni speciale

Pentru a evita consecințele periculoase, produsul nu este utilizat după data de expirare. Utilizarea medicamentului ar trebui abandonată, de asemenea, dacă nu se respectă condițiile de depozitare.

În timpul sarcinii și alăptării

Un supliment biologic cu lactobacili benefic este permis în perioada de gestație și în timpul alăptării. Principalul lucru este să urmați doza prescrisă.

Numirea la copii

Suplimentul este indicat pentru copii de la 10 zile. În primul rând, medicamentul este administrat în cantitate de 20-30 mg. Treptat, doza este crescută la 150 mg.

Produsul cu acid lactic este preparat zilnic. Slăbiciunea trebuie să fie proaspătă.

Înainte de a da copilului Narine, se recomandă să consultați un medic pediatru.

În vârstă înaintată

Dacă nu există intoleranță individuală la componente, atunci vârstnicii pot utiliza în siguranță medicamentul, în funcție de doză.

supradoză

Aportul necontrolat al unui supliment biologic provoacă indigestie și înmuierea scaunului. Supradozajul simptomelor nu este periculos, ci agravează calitatea vieții. Medicamentul este sigur dacă este utilizat în cantitatea potrivită.

Aportul necontrolat al unui supliment biologic provoacă tulburări digestive.

Dacă observați simptome de supradozaj, trebuie să consultați un medic.

Interacțiunea cu alte medicamente

Nu se recomandă administrarea BAA simultan cu alte medicamente care au o compoziție și o acțiune farmacologică similare. Cu toate celelalte medicamente și aditivi biologici, Narine interacționează bine.

analogi

Probioticul poate fi înlocuit cu medicamente precum:

 • Rioflora;
 • Buck-Set Forte;
 • Linex Forte;
 • Gialakt;
 • Primadofilus Bifidus;
 • Probiolog;
 • Acidophilus Plus;
 • Symbiolact Plus.

Unul dintre analogii medicamentului Narine este RioFlora.

Înainte de a utiliza înlocuitori, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile. Fiecare medicament are propriile caracteristici de utilizare.

Termeni de concediu pentru farmacie

Medicamentul este disponibil fără prescripție medicală. Oricine poate cumpăra capsule, tablete sau pulbere cu un probiotic.

Price Narine

Costul de ambalare variază de la 150 la 300 de ruble. Prețul comprimatelor, capsulelor și pudrei diferă ușor.

Condiții de depozitare a medicamentului Narine

Toate formele de probiotice sunt păstrate la o temperatură care nu depășește + 6 ° C. În caz contrar, ingredientele active își pierd proprietățile benefice și bacteriile mor.

Perioada de valabilitate

Deoarece eliberarea medicamentului este valabilă timp de 24 de luni. Este important să se respecte condițiile de depozitare.

Facem un SQUAD de la Narine pentru KEFIR
Produs lactat fermentat Narine
Gatit iaurtul de casa NARINE in producatorul de iaurt MOULINEX. probiotice

Opinii despre Narine

Valeria, 27 de ani, Ekaterinburg.

După ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală pentru a elimina chistul ovarian și un curs de terapie cu antibiotice, distensia abdominală a devenit deseori o problemă. Doctorul a spus că microflora intestinală a fost întreruptă. A început să ia Narine în capsule. După o lună, bătăi de flatulență și umflături au început să apară mai rar, și acum nimic nu deranjează deloc. Medicamentul satisfăcut.

Daria, 36 de ani, Nižni Novgorod.

Copilul în 4 ani a prezentat alergii alimentare. Au luat o mulțime de droguri diferite, dar nimic nu a ajutat. Într-o zi, un prieten a arătat o fotografie a unui medicament care ia ajutat să facă față alergiilor și a fost completată cu Narine. Am cumpărat starterul în farmacie și l-am făcut să iau iaurt. Copilul îi plăcea gustul, bea cu plăcere. Manifestările alergice au dispărut după 2 săptămâni. Digestia sa îmbunătățit după o lună.

Oleg, 32 de ani, Izhevsk.

După inflamația pulmonară și tratamentul cu antibiotice, a început disbacterioza orală. O floare albă a apărut pe gingii, fiind deranjată de disconfort. Terapeutul ia sfătuit să-l ia pe Narine în pastile sau să facă chefir din drojdie. Am ales prima opțiune. Disbacterioza a dispărut o săptămână după ce a început să primească probiotice.

Vizionați videoclipul: Nu utilizați antibiotice fără prescripție! (Martie 2020).