Medicamente

De droguri Diacarb: cum să se aplice la pacienții cu diabet zaharat?

Este posibil cu diabetul diabet? Dezvoltarea procesului patologic implică o abordare prudentă nu numai în ceea ce privește alegerea alimentelor, ci și luarea de medicamente.

Utilizarea comprimatelor poate fi diferită - de la scăderea durerii de cap până la admiterea forțată pentru a menține funcțiile vitale ale organelor interne și ale sistemelor corporale. De aceea, tratamentul corect ar trebui să aibă o abordare cuprinzătoare și să ia în considerare starea generală de sănătate a pacientului, și nu o boală specifică.

Fiecare persoană diagnosticată cu diabet zaharat trebuie să informeze medicul curant despre administrarea comprimatelor și prezența bolilor concomitente.

Ce medicamente sunt interzise să ia în dezvoltarea patologiei?

Tratamentul de reducere a zahărului nu este întotdeauna compatibil cu alte medicamente. Rezultatul împărțirii necorespunzătoare poate fi un conflict sub forma unei creșteri accentuate a nivelurilor de glucoză. În plus, există salturi ascuțite în zahăr, care nu pot fi normalizate chiar și cu selecția corectă a medicamentului și, ca rezultat, pacientul începe să se îndoiască de competența medicului său.

Există cazuri frecvente când diabetul zaharat provoacă apariția complicațiilor sub formă de boli cardiovasculare - hipertensiune arterială sau boală cardiacă coronariană. În tratamentul terapeutic al unor astfel de patologii, medicamentele pot fi prescrise, sub influența cărora se dezvoltă rezistența la insulină. Astfel, celulele și țesuturile diabetului încetează să reacționeze la insulina produsă de pancreas. Aceste medicamente includ următoarele grupuri de medicamente:

 1. Beta-blocante selective și neselective care influențează în mod activ cursul procesului metabolic al carbohidraților. În plus, efectele lor se extind la metabolizarea lipidelor și creșterea cantității de colesterol dăunător. Principalii reprezentanți ai beta-blocantelor sunt Anaprilin, Atenolol, Bisoprolol, Carvedilol și Talinolol.
 2. Diuretice de tip tiazidic, cum ar fi Hypotiazide, Oxodoline sau Chlorthalidone.
 3. Blocante ale canalelor de calciu cu o scurtă perioadă de expunere (Verapamil și Nifedipină).

Este mai bine să înlocuiți aportul medicamentelor de mai sus cu medicamente care nu afectează nivelul de glucoză din sânge și sunt medicamente neutre. Acestea pot fi reprezentanți ai blocantelor de canale de calciu cu o perioadă de acțiune prelungită.

În plus, există un număr de medicamente care nu sunt interzise numai în cazul diabetului zaharat, ci pot provoca și manifestarea acestuia. Acestea includ următoarele medicamente:

 • Unele tipuri de contraceptive (în special din grupul de contraceptive orale combinate) ꓼ
 • glucocorticoizi, care sunt medicamente ale hormonilor suprarenali "
 • antidepresive de tip triciclic "
 • unele medicamente anti-tuberculoză (în special este necesar să se abțină de la medicamentele cu izoniazid)
 • barbiturice hipnotice preparate
 • medicamente și complexe de vitamine bazate pe acid nicotinic
 • medicamente antibiotice cum ar fi doxiciclină
 • hormoni pancreatici ꓼ
 • somatotropinꓼ
 • medicamente care ajută la stimularea adrenoreceptorilor alfa și beta
 • medicamente care sunt anumiți hormoni tiroidieni (tiroxină și triiodotironină)
 • unele medicamente de tip antihipertensiv (diazoxid).

În plus, există medicamente care pot crește impactul consumului de zahăr, care devine adesea cauza hipoglicemiei. Principalele medicamente care pot declanșa scăderea glucozei (și nu sunt incluse în grupul de medicamente hipoglicemice) sunt:

 1. Medicamente antibacteriene din clasa sulfonamide.
 2. Alcoolul etilic.
 3. Amfetamina (substanță narcotică).
 4. Unele medicamente anti-colesterol (fibrate).
 5. Pentoxifilina, utilizată adesea pentru tratarea bolilor vasculare.

În plus, medicamentele citotoxice care pot fi utilizate în dezvoltarea cancerului sau reumatismului pot provoca o scădere a glucozei.

Care este medicamentul prescris Diacarb?

Medicamentul Diacarb este inclus în grupul de medicamente diuretice. Principalul ingredient activ este substanța acetazolamidă. Datorită compoziției sale chimice, agentul tabletat contribuie la blocarea absorbției de sodiu și potasiu în capătul cel mai periferic al tuburilor renale - nefronul. Ca urmare, urina exacerbează excreția de electroliți: sodiu, potasiu, săruri de bicarbonați, magneziu, calciu, fosfați, menținând în același timp conținutul de clor.

Medicamentul are efect antiglaucom și poate fi utilizat ca terapie complexă în dezvoltarea epilepsiei. Medicamentul tabletat se caracterizează printr-un efect relativ mic de diuretic, dar reduce producția de lichid în sistemul nervos central. În același timp, efectul său diuretic vizează atingerea unui alt scop - după administrarea medicamentelor în structurile sistemului nervos central, scăderea presiunii intraoculare și intracraniene.

Principalele indicații privind utilizarea drogurilor provin din posibilele efecte pe care le are:

 • diuretic (ușor) ꓼ
 • protivoepilepticheskiyꓼ
 • protivoglaukomnyyꓼ
 • ajută la reducerea presiunii intracraniene.

În plus, de multe ori medicamentul este prescris imediat înainte de necesitatea intervenției chirurgicale. Scopul principal este reducerea presiunii intraoculare. De asemenea, medicamentul poate fi recomandat următoarelor categorii de pacienți:

 • când există o presiune intracraniană crescută "
 • în prezența convulsiilor epileptice "
 • dacă există o ușoară umflare, care se manifestă ca urmare a dezvoltării insuficienței cardiace într-o formă cronică
 • pentru a preveni neutralizarea manifestărilor bolii montane
 • în tratamentul terapeutic complex în dezvoltarea glaucomului secundar
 • pentru a neutraliza efectele provocate de cursul sindromului premenstrual.

Diacarb este disponibil sub formă de tablete. Utilizarea acestuia trebuie recomandată de către medicul curant, luând în considerare dozele necesare. Tabletele sunt administrate pe cale orală cu o cantitate mică de lichid și întotdeauna în întregime.

De regulă, medicamentul este administrat de două ori pe zi - dimineața și după-amiaza.

Care sunt contraindicatiile pentru administrarea Diacarb?

Medicamentul trebuie luat exclusiv în doze și conform schemei prescrise de medicul curant. Astfel, puteți evita supradozele, dezvoltarea efectelor secundare și obținerea efectului terapeutic dorit. Trebuie avut în vedere faptul că atunci când renunțați la următorul medicament, nu este nevoie să creșteți doza următoare. Una din trăsăturile medicamentului este că creșterea dozei nu crește efectul diuretic (și invers).

Utilizarea necorespunzătoare a medicamentului poate provoca următoarele reacții negative:

 1. Greață și vărsături.
 2. Probleme cu scaunul, diareea.
 3. Modificarea gustului, pierderea apetitului.
 4. Urinare frecventă.
 5. Tulburări ale auzului sau tinitus neplăcut.
 6. Sentimentul oboselii constante.
 7. Amețeli.
 8. Crampele muschilor gastrocnemius.
 9. Lipsa coordonării sau pierderea orientării la oprire.

Este interzisă administrarea medicamentului în următoarele cazuri:

 • copii sub vârsta de trei ani;
 • în prezența bolilor hepatice și renale severe;
 • în timpul sarcinii (în special în primul trimestru) și în timpul alăptării;
 • Boala Addison;
 • cu dezvoltarea acidozei metabolice la diabet zaharat;

Medicamentul nu se administrează în prezența hipokaliemiei și a hiponatremiei.

Impact asupra Diakarba cu diabet zaharat?

Înainte de a lua medicamentul Diakarb, trebuie să informați medicul dumneavoastră, precum și să citiți cu atenție instrucțiunile privind utilizarea medicamentului. Tocmai în adnotarea oficială este clar indicat (secțiunea "Instrucțiuni speciale") că medicamentul trebuie utilizat cu precauție extremă de către persoanele diagnosticate cu diabet.

Motivul pentru aceasta este riscul crescut de hiperglicemie. Astfel, Diacarb crește în mod direct nivelurile de glucoză din sânge și poate, de asemenea, să provoace salturi necontrolate de zahăr. Astfel, dacă un medicament nu poate fi înlocuit cu un sinonim medicamentos, trebuie revizuită terapia prescrisă (sau ajustarea dozelor) de medicamente care reduc zahărul.

De asemenea, luând Diacarb trebuie să se efectueze teste continue pentru a determina numărul de trombocite din sânge și electroliți din serul său.

Diacarb aparține grupului de medicamente care afectează în mod direct modificarea nivelurilor de glucoză din sânge, mărind-o. Acesta este motivul pentru care medicul curant trebuie să ia măsurile necesare dacă nu există posibilitatea înlocuirii unui astfel de medicament. De regulă, principalele direcții sunt modificările și ajustările dozelor de injecții cu insulină sau medicamente hipoglicemiante orale.

În plus, există un efect de a lua Diakarb pe mediul alcalin al urinei. Un astfel de moment trebuie, de asemenea, să fie luat în considerare în dezvoltarea diabetului, astfel încât să nu provoace manifestarea hiperglicemiei și comă diabetică.

Principiile de îngrijire a diabetului zaharat sunt descrise în videoclipul din acest articol.

Vizionați videoclipul: Diabetul zaharat la copil, tratamentul diabetului de tip I (Martie 2020).