Medicamente

Medicamente coleretice pentru pancreatită

Boli ale organelor din apropiere pot provoca un atac de exacerbare a pancreatitei, prin urmare starea lor, în special a stomacului și a vezicii biliare, are o importanță deosebită. Multe grăsimi din alimente duc la deteriorare.

Prin urmare, tratamentul medicamentos implică selectarea medicamentelor care vor facilita procesul de digerare a alimentelor. În plus față de medicamentele enzimatice, se recomandă prepararea de colagogine pentru pancreatită.

Coleretele contribuie la creșterea producției de bilă, asigură excreția acesteia în intestinul uman. Sub influența bilei, este observată defalcarea lipidelor, procesul de digestie alimentară este normalizat.

Medicamentele coleretice diferă în mecanismul de acțiune, compoziție, ingrediente active. Luați în considerare colagogul cu colecistită și pancreatită de origine sintetică și vegetală.

De ce sunt colereticii pentru pancreatită?

Medicamentele coleretice sunt incluse în schema complexă de tratament pentru pancreatită. Acestea elimină congestia bilei, reduc presiunea secretorie asupra pancreasului, elimină umflarea, reduc presiunea asupra organelor din apropiere, îmbunătățesc procesul digestiv.

Organele interne ale tractului digestiv sunt strâns legate. Perturbarea funcționalității unei persoane duce la întreruperea celeilalte. Funcții deosebit de interdependente ale ficatului, pancreasului și ale tractului biliar.

Un atac acut al bolii sau exacerbarea patologiei cronice se dezvoltă adesea ca urmare a stagnării bilei, în care lichidul nu poate trece prin papilele Vater, respectiv, nu intră în intestin. Ca urmare, se detectează un flux de bilă retur și intră în canalele pancreasului. Datorită încărcării mari, canalele mici sunt stratificate, bila este turnată în țesuturi moi, provoacă apariția procesului inflamator.

Fenomenele congestive duc la apariția patologiilor hepatice și a vezicii biliare inflamatorii. Cu un curs prelungit al bolii, țesutul pancreatic poate deveni inflamat.

Pancreatita apare adesea împreună cu alte patologii ale tractului digestiv și ale sistemului digestiv - colecistită, diskinezie biliară, gastrită, duodenită, leziuni ulceroase și erozive ale stomacului etc. Aceste boli afectează întregul proces de digerare a alimentelor, presiunea asupra pancreasului crește. Pentru ao reduce în terapia complexă, se utilizează un preparat coleretic pentru pancreatită (baza este plantele medicinale) sau comprimate sintetice.

Alegerea medicamentelor coleretice se bazează pe criteriile:

 • Severitatea așteptată a rezultatului terapeutic;
 • Principiul acțiunii medicamentului;
 • Caracteristicile funcționale ale sistemului hepatobiliar;
 • Indicații, contraindicații medicale.

Fiecare medicament coleretic are propriile contraindicații. Cu toate acestea, există și interdicții generale, atunci când instrumentul nu este utilizat pentru pancreatită.

Acesta este un atac acut sau o perioadă de agravare a inflamației lente, a obstrucției biliare, a cirozei hepatice sau a hepatitei, o formă peptică a unui ulcer gastric sau a ulcerului duodenal.

Tratamentul pancreatitei cu medicamente coleretice

Medicamentele coleretice sunt prescrise numai de un medic. Gama este destul de extinsă, toate medicamentele au costuri diferite, principii de acțiune și alte caracteristici distinctive.

Alloolul este un agent coleretic pentru pancreatită. Compoziția include extractul biliar și uscat de plante medicinale. Medicamentul promovează dezvoltarea activă a bilei, îmbunătățește funcționalitatea intestinului. Doza aproximativă - 8 comprimate pe zi. Este imposibil în timpul sarcinii și alăptării.

Holenzim include substanțe de natură animală. Ea are un efect benefic asupra procesului digestiv, ameliorează spasmele musculaturii netede, ajută la îmbunătățirea apetitului. Doza maximă pe zi este de 6 capsule.

Coleretice naturale pentru inflamația pancreasului:

 1. Hologonul este caracterizat prin efectul cel mai blând, potrivit pentru tratamentul aproape tuturor pacienților. Rezultatul aplicației este detectat după douăzeci de minute.
 2. Decholinul este un agent coleretic, administrat intravenos. Este acceptabil să se utilizeze pentru tratamentul multor boli ale tractului gastro-intestinal, inclusiv pancreatită cronică și parapancreită.
 3. Lyobil este produs sub formă de tablete, constând din bilă naturală. Un avantaj deosebit al medicamentului îl reprezintă capacitatea de a rezista mediilor acide ale stomacului, astfel încât capsulele se dizolvă numai în intestin.

Toate medicamentele sub formă de injecții sunt utilizate numai în condiții staționare. Pentru uz casnic sunt interzise.

Medicamente coleretice sintetice:

 • Nikodin îmbunătățește excreția bilei, previne stagnarea, are efect antibacterian. Dacă se combină cu comprimate antiinflamatorii, inflamația se oprește în câteva zile. Luați patru comprimate pe zi. Uneori, doza crește până la 8 bucăți;
 • Osalmid îmbunătățește producerea de bilă, elimină spasmele musculare în cavitatea abdominală, reduce intensitatea canalelor, reduce concentrația de colesterol "dăunător" și normalizează compoziția bilă.

Tsikvalon - agent coleretic și antiinflamator. Ia cursuri de lungă durată timp de 4 săptămâni. Adesea, este prescris Gimecromone, care funcționează ca urmare a unei modificări a raportului de presiune, ceea ce duce la creșterea producției de apă și electroliți în bilă.

Medicamente coleretice din plante

La domiciliu, puteți utiliza proprietăți choleretice preparate din plante preparate, care sunt vândute într-o farmacie. Sau să pregătească în mod independent încărcături coleretice pe bază de plante medicinale. Tratamentul pancreatitei trebuie să fie cuprinzător, deci este important să monitorizați cu atenție meniul, să respectați toate recomandările referitoare la nutriție.

Plantele coleretice au un efect ușor. Pentru infuzii cu semințe de mărar, rhizome brusture, pelin, rădăcină de ciuperci. De asemenea, stigmate de porumb, rădăcini de păpădie, muguri de mesteacăn etc. Plantele descrise oferă nu numai efect coleretic, ci și alte proprietăți.

Plantele se caracterizează prin acțiunea regenerativă, antiinflamatoare, antibacteriană, care asigură proprietăți hipoglicemice, sedative, restaurative și diuretice. Reglează aciditatea stomacului, normalizează procesele metabolice din organism.

Plante medicinale de la farmacie:

 1. Holosasul cu pancreatită este un extract de apă care normalizează digestia, ameliorează spasmele din conductele biliare. Conține multe vitamine.
 2. Infuzia de Tansy sporește producția de bilă, reduce vâscozitatea acestuia. Poate fi utilizat fără dificultate în tratamentul enzimelor pancreatice.
 3. Tinctura alcoolică de dulciuri ameliorează spasmele, crește cantitatea de bilă. Luați 20 de picături pe 100 ml de apă, beți o dată.

Recenzile medicilor au notat că toate colagoguele au un efect iritant, prin urmare este strict interzis în cazul unui atac acut sau exacerbarea bolii. Doza adecvată de medicament ajută la accelerarea dizolvării lipidelor și a carbohidraților, reduce sarcina asupra organelor sistemului digestiv, inclusiv a pancreasului, ceea ce îmbunătățește starea pacientului.

Cum de a elimina stagnarea de bilă va spune experților în video în acest articol.

Vizionați videoclipul: Păpădia Taraxum officinale Proprietati si Beneficii (Martie 2020).