Tratamentul și prevenirea

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului Octolipen

Pentru a combate simptomele diabetului, medicul poate prescrie medicamentul Octolipen.

Pacienții trebuie să fie conștienți de modul în care acest remediu este remarcabil și cum afectează organismul.

În plus, ar trebui să aflați ce caracteristici ale medicamentului pot duce la complicații. Acest lucru va ajuta la evitarea acțiunilor greșite și la creșterea eficienței terapiei.

Informații generale

Octolipenul se bazează pe acidul tioctic. Uneori acest medicament poate fi numit acid lipoic, deoarece conține aceeași componentă. Acest medicament are ca scop eliminarea multor boli.

Are câteva proprietăți utile:

 • hepatoprotectoare;
 • hipoglicemiant;
 • neuroprotector;
 • hipocolesterolemic.

Puteți afla de ce este prescris Octolipen. Este potrivit pentru tratamentul diabetului, dar există și alte patologii pentru care este necesar.

Prescrii medicamente ar trebui să fie un medic. El poate evalua cât de eficient este să-l folosească într-o anumită situație, să selecteze doza corectă și să urmeze cursul tratamentului.

Lăsați-o pe Oktolipen în Rusia. Pentru a achiziționa acest produs într-o farmacie, trebuie să trimiteți o rețetă.

Compoziție, formular de eliberare

Medicamentul este disponibil în mai multe forme (capsule, tablete, soluție de injectare). Alegerea tipului de medicament depinde de caracteristicile pacientului și de natura bolii. Principalele funcții ale Octolipenului sunt acidul tioctic, care este componenta principală.

Următoarele substanțe au fost adăugate la tablete și capsule:

 • hidrofosfat de calciu dihidrat;
 • gelatină medicală;
 • stereat de magneziu;
 • dioxid de titan;
 • dioxid de siliciu;
 • colorant.

Tabletele și capsulele diferă în funcție de culoare. Doza de substanță activă din acestea este de 300 și 600 mg. Vândute în cutii de 30 și 60 de unități.

Soluția perfuzabilă este lichidă, incoloră și transparentă.

Componentele auxiliare din compoziția sa sunt:

 • apă;
 • edetat disodic;
 • etilen diamină.

Pentru confort, acest tip de Octolipen este plasat în fiole.

Farmacologie și farmacocinetică

Ingredientul activ are un impact larg asupra corpului. Când este administrat la pacienți, concentrația de zahăr din sânge scade, deoarece acidul tioctic sporește sensibilitatea la insulină. În consecință, glucoza este absorbită activ de către celule și distribuită în țesuturi.

Acidul neutralizează efectele substanțelor patogene, curăță corpul de elemente toxice și consolidează sistemul imunitar. Datorită lui, cantitatea de colesterol este redusă, ceea ce împiedică dezvoltarea aterosclerozei. În plus, acidul îmbunătățește funcția hepatică, afectează procesele de metabolizare a lipidelor și a carbohidraților.

Când se administrează pe cale orală, componenta terapeutică este absorbită și distribuită rapid. Concentrația atinge valoarea maximă după aproximativ 40 de minute. Chiar și o eficiență mai mare poate fi obținută prin injectare. Procesul de asimilare este influențat de momentul consumului de alimente - este de dorit să se utilizeze medicamentul înainte de mese.

Acidul procesează ficatul. Cea mai mare parte a acestei substanțe este eliminată din organism prin rinichi. Este nevoie de aproximativ o oră pentru timpul de înjumătățire.

Video despre proprietățile acidului tioctic:

Indicatii si contraindicatii

Abuzul medicamentului sau utilizarea lui fără cauză poate dăuna pacientului.

Indicatii pentru utilizare:

 • polineuropatia cauzată de diabet sau alcoolism (tratamentul se efectuează cu ajutorul comprimatelor);
 • intoxicații cu alimente sau substanțe toxice;
 • ciroza hepatică;
 • hiperlipidemie;
 • hepatită tip A (în aceste cazuri, utilizarea soluției injectabile).

De asemenea, instrumentul poate fi recomandat pentru bolile care nu apar în lista indicațiilor. Acest lucru este permis în tratamentul complex.

Având un diagnostic corect este un factor foarte important, dar absența contraindicațiilor este considerată mult mai importantă. Dacă acestea sunt detectate, utilizarea Octolipenului este interzisă.

Contraindicațiile includ:

 • intoleranță la componente;
 • care poartă un copil;
 • hrănirea naturală;
 • vârsta copiilor.

În astfel de situații, medicamentul Octolipen caută înlocuirea unui număr de analogi.

Instrucțiuni de utilizare

Este necesar să se accepte Octolipen conform următoarelor reguli:

 1. Medicamentul sub formă de tablete se administrează numai pe cale orală și numai pe stomacul gol. Nu mănâncați și nu mestecați-o.
 2. Doza cea mai frecvent prescrisă este de 600 mg, dar dacă este necesar, medicul o poate crește.
 3. Durata tratamentului depinde de imaginea clinică și de dinamica tratamentului.
 4. Injecțiile trebuie injectate într-o venă. Pentru a pregăti compoziția, aveți nevoie de 1-2 fiole de medicament. Acestea sunt diluate în soluție de clorură de sodiu.
 5. Doza uzuală atunci când se utilizează forma lichidă a medicamentului este de 300-600 mg. Durata expunerii poate fi diferită.
 6. Foarte des, în stadiul inițial al terapiei, se utilizează o soluție (2-4 săptămâni), iar apoi pacientul este transferat la Octolipen în tablete.

Selectarea dozelor se efectuează individual. Acest lucru este influențat de mulți factori diferiți și numai un expert le poate lua în considerare.

Video despre proprietățile acidului alfa lipoic:

Pacienți și indicații speciale

Atunci când se prescrie medicamentul anumitor grupuri de oameni, este necesară prudență, deoarece organismele lor pot reacționa imprevizibil la acest medicament.

Printre acestea se numără:

 1. Femeile gravide. Potrivit studiilor, acidul tioctic nu dăunează fătului și mamei însărcinate, dar detaliile efectelor sale nu au fost studiate. Prin urmare, medicii evită să prescrie Octolipen în această perioadă.
 2. Femeile care practică hrană naturală. Nu există informații despre faptul dacă ingredientul activ al medicamentului pătrunde în laptele matern. În acest sens, în timpul alăptării, acest instrument nu este utilizat.
 3. Copii și adolescenți. Nu a fost posibilă stabilirea eficacității și siguranței acidului tioctic pentru această categorie de pacienți, motiv pentru care medicamentul este considerat a fi contraindicat pentru aceștia.

Pacienții rămași pot folosi medicamentul dacă nu au intoleranță individuală.

Atunci când utilizați Octolipen la persoanele cu diabet zaharat, ar trebui să fiți conștienți de capacitatea acidului tioctic de a reduce concentrația de glucoză.

Acest lucru poate crește efectele altor agenți hipoglicemici dacă pacientul le ia. Prin urmare, trebuie să verificați în mod sistematic nivelul de zahăr din sânge și să modificați doza de medicamente în conformitate cu aceasta.

O altă caracteristică importantă a medicamentului - denaturarea acțiunii sale sub influența alcoolului. În acest sens, experții interzic utilizarea alcoolului în timpul tratamentului.

De asemenea, nu există informații despre cum acționează Octolipenul asupra ratei de reacție și concentrației. Pentru a evita posibilele riscuri, trebuie să aveți grijă în timpul conducerii și activităților periculoase.

Reacții adverse și supradozaj

Luarea acestui medicament uneori duce la efecte secundare.

Acestea includ:

 • alergia (manifestările sale sunt diferite, de la ușoară la severă);
 • atacuri de greață;
 • arsuri la stomac;
 • hipoglicemie.

Dacă acestea sunt găsite, merită consultată cu medicul dumneavoastră. Efectele secundare severe necesită întreruperea tratamentului și, în unele cazuri, pacientul are nevoie de tratament.

Simptomele supradozajului apar rar, dacă pacientul respectă instrucțiunile. Dar cu hipersensibilitate la acidul tioctic, apariția acestora poate fi cauzată chiar și de o porțiune obișnuită a medicamentului.

Cel mai adesea observat:

 • dureri de cap;
 • greață;
 • dureri de stomac.

Eliminarea acestor fenomene depinde de tipul lor.

Interacțiunile medicamentoase și analogii

Pentru ca terapia să fie productivă, trebuie luate în considerare următoarele caracteristici ale medicamentului:

 • Octolipenul îmbunătățește efectele agenților hipoglicemiani orali și insulină;
 • când sunt luate împreună, medicamentul poate reduce eficacitatea cisplatinei;
 • medicamentele care conțin fier, magneziu sau calciu trebuie luate înainte sau după Octolipen cu un decalaj de câteva ore;
 • medicamentul sporește proprietățile antiinflamatorii ale glucocorticosteroizilor;
 • sub influența alcoolului, eficacitatea octolipenului scade.

În acest sens, este necesară modificarea dozei medicamentului și menținerea intervalelor de timp prescrise. Deși este mai bine să evitați combinarea acestui medicament cu mijloace necorespunzătoare.

Uneori pacienții refuză să ia acest medicament și li se cere să ridice analogii mai ieftin. În alte cazuri, înlocuirea este necesară din cauza unor probleme cu acest medicament anume.

Numărul medicamentelor sinonime include:

 • Thiogamma;
 • Lipamida;
 • Berlition și alții

Alegerea înlocuitorilor de Octolipen trebuie efectuată de un lucrător medical.

Opinia specialiștilor și a pacienților

Din recenziile medicilor despre medicamentul Oktolipen, se poate concluziona că este mai probabil ca acesta să fie prescris în terapia complexă pentru scăderea în greutate. În cazul diabetului, există o mare probabilitate de complicații sub formă de hipoglicemie.

Comentariile pacienților sunt destul de contradictorii - medicamentul ajută în mod eficient la scăderea în greutate, dar se caracterizează prin efecte secundare frecvente.

Eu atribuie octolipine pacienților mei rar. Unele sunt potrivite, altele nu. Instrumentul ajută la otrăvire, reduce nivelul de zahăr, femeile sunt adesea rugate să-l numească pentru pierderea în greutate. Dar, ca și în cazul oricărui medicament, trebuie să fiți atent cu el din cauza contraindicațiilor și a efectelor secundare.

Ekaterina Igorevna, doctor

Eu recomand Oktolipen și analogii lui la pacienții supraponderali - chiar ajută. Nu recomand utilizarea diabeticilor. Dacă folosesc medicamente hipoglicemice, atunci Octolipen poate provoca complicații.

Irina Sergeevna, doctor

Nu mi-a plăcut acest medicament. Din cauza lui, nivelul meu de zahăr a scăzut foarte mult - medicul nu a acordat atenție faptului că sunt diabetic. Din cauza hipoglicemiei, m-am dus la spital. Unii prieteni laudă acest instrument, dar nu vreau să-l risc.

Michael, 42 de ani

Octolipen folosit pentru pierderea în greutate. În prima săptămână m-am simțit rău, constant chinuit de greață. Apoi, m-am obișnuit cu asta. Mi-a plăcut rezultatele - în 2 luni am scăpat de 7 kg.

Julia, 31 de ani

Pentru a cumpăra acest medicament în capsule va fi nevoie de 300-400 de ruble. Tabletele (600 mg) costă 620-750 de ruble. Prețul pe pachet de Octolipen cu zece fiole de 400-500 ruble.

Vizionați videoclipul: Instructiuni pentru utilizarea gazelor - Energy Gas Provider (Martie 2020).