Medicamente

Diabefarm mV 30 mg: prețul pilulei, instrucțiuni și recenzii, contraindicații privind medicamentele

Diabetul zaharat de tip 2 este o boală metabolică în care crește nivelul zahărului din sânge. Boala progresează datorită scăderii sensibilității țesuturilor la efectele insulinei (un hormon secretat de pancreas).

Diabetul zaharat tip 2 este caracterizat prin hiperglicemie severă. În această stare, nivelul de glucoză din sânge crește. Acesta este motivul pentru care tratamentul bolii este redus la utilizarea medicamentelor care au un efect hipoglicemic.

Diabefarm MV 30 mg este considerat un medicament bun din acest grup. Medicamentul este fabricat de compania farmaceutică rusă Pharmacor. Prețul drogului în farmacii nu depășește 120-150 ruble. Diabefarm MV este disponibil sub formă de pilule. Când cumpărați un medicament, trebuie să prezentați o rețetă

Acțiunea farmacologică a medicamentului

Diabefarm MV este un derivat de sulfoniluree de a doua generație. Ingredientul activ este gliclazida. Această substanță este un stimulent activ al insulinei. Folosirea pastilelor mărește producția de insulină de către pancreas.

Diabefarm MV comprimate, de asemenea, crește sensibilitatea țesuturilor periferice la insulină. Datorită acestor factori, nivelul zahărului din sânge scade treptat și în timp se stabilizează la aproximativ 5,5 mmol / l.

Diabefarm comprimate ajută, de asemenea:

 1. Normalizați permeabilitatea vasculară. Din acest motiv, riscul de tromboză și ateroscleroză cronică în timpul tratamentului medical este redus.
 2. Refaceți procesul de fibrinoliză fiziologică (parietală).
 3. Reduceți riscul unei reacții crescute la epinefrină în microangiopatii.
 4. Restaurați secreția de insulină de vârf timpuriu.
 5. Reduceți colesterolul din sânge.

Este de remarcat că utilizarea Diabefarm nu crește greutatea corporală. Din acest motiv, medicamentul poate fi combinat cu terapia dieta.

De asemenea, o trăsătură distinctivă a medicamentului este aceea că nu provoacă hiperinsulinemie.

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului

Dacă este prescris Diabefarma MV, instrucțiunile de utilizare sunt obligatorii pentru citire. Când este potrivit să utilizați acest medicament? Descrierea medicamentului sugerează că poate fi utilizată numai în diabetul zaharat de tip 2 (tip non-insulin dependent).

Se recomandă utilizarea comprimatelor în cazul unui diabet zaharat tip 2 moderat, care este însoțit de semnele inițiale de microangiopatie diabetică. Manualul mai spune că Diabefarm poate fi utilizat ca agent profilactic pentru tulburările de microcirculare.

Cum să luați medicamentul? Instrucțiunile arată că doza zilnică inițială este de 80 mg. După 2-3 săptămâni, doza poate fi mărită la 160 mg sau 320 mg. Multitudinea de primire a fondurilor - de 2 ori pe zi. Durata terapiei medicamentoase se determină individual.

Contraindicații privind utilizarea fondurilor:

 • Diabet zaharat de tip 1 (dependent de insulină).
 • Cetoacidoză.
 • Diabetul comă. De asemenea, nu puteți lua medicamente în prezența stării pre-comatutice.
 • Tulburări hepatice, în special insuficiență hepatică acută sau cronică.
 • Disfuncție renală. Recenzile medicale indică faptul că medicamentul este periculos în prezența insuficienței renale.
 • Alergii pentru a face.
 • Sarcina.
 • Perioada de alăptare.
 • Vârsta copiilor. Diabefarm nu este prescris la pacienții cu vârsta sub 18 ani.
 • Deficiență de lactază, malabsorbție la glucoză-galactoză, intoleranță la lactoză.

În timpul terapiei de tratament, se recomandă controlul nivelurilor de glucoză. Atunci când se utilizează comprimate este strict interzisă consumul de alcool și droguri, printre care se numără alcoolul etilic.

În caz contrar, crește riscul de apariție a unui atac hipoglicemic. Diabefarm poate fi consumat în timpul perioadei de terapie dieta, care prevede reducerea cantității de carbohidrați din dietă.

Când utilizați comprimate, este posibil să primiți următoarele reacții adverse:

 1. Din partea tractului gastro-intestinal: pierderea apetitului, greață, diaree, durere epigastrică. În cazuri severe, nivelul activității enzimatice hepatice crește. Există, de asemenea, o șansă de a dezvolta hepatită și icter.
 2. Din partea sistemului hematopoietic: anemie, granulocitopenie, pancitopenie, trombocitopenie, leucopenie.
 3. Reacții alergice. În caz de supradozaj, există o probabilitate de apariție a vasculitei alergice.
 4. Scăderea acuității vizuale.
 5. Din partea sistemului cardiovascular: tensiune arterială crescută, durere în stern, bradicardie, aritmie.
 6. Din partea sistemului nervos: concentrație scăzută, dureri de cap, oboseală, iritabilitate, tulburări de somn, transpirație excesivă.

În timpul terapiei cu tratament, nu se recomandă să se lucreze cu mașini potențial periculoase sau cu vehicule cu transmisie, deoarece diabetul zaharat scade rata de reacție.

Cel mai bun analog al Diabefarma

Dacă Diabefarm este contraindicat, analogii din grup sunt utilizați pentru a trata diabetul de tip 2. Care medicament este cea mai bună alternativă? Potrivit medicilor, în loc de Diabefarm este necesar să se utilizeze analogi aparținând grupului sulfonilureic de 2 generații.

Unul dintre cele mai eficiente medicamente din acest grup este Maninil. Prețul acestui medicament este de 160-200 de ruble. Medicament disponibil sub formă de tablete pentru uz intern.

Maninil este recomandabil să se utilizeze în tratamentul diabetului de tip 2. De asemenea, acest instrument este utilizat în terapia complexă cu insulină. Substanța activă a medicamentului stimulează secreția de insulină și mărește sensibilitatea țesuturilor la acest hormon. Este de remarcat că efectul hipoglicemic durează 12 ore după consumarea pastilelor.

Maninil ajută, de asemenea:

 • Niveluri scăzute de colesterol.
 • Încetini procesul de lipoliză în țesutul adipos
 • Reduceți proprietățile trombogenice ale sângelui.

Cum să luați medicamentul? Doza zilnică medie este de 2,5-15 mg. În acest caz, trebuie să utilizați medicamentul cu o frecvență de 2-3 ori pe zi. În tratamentul diabetului de tip 2 la vârstnici, doza zilnică este redusă la 1 mg.

Contraindicații privind utilizarea Manil:

 1. Diabetul de tip 1. De asemenea, o contraindicație este o stare de comă sau pre-comatoză cauzată de această boală.
 2. Insuficiență renală și hepatică.
 3. Prezența arsurilor extinse.
 4. Sarcina.
 5. Perioada de lactație.
 6. Vârsta copiilor.
 7. Leucopenie.
 8. Pareza stomacului.
 9. Boli care sunt însoțite de o încălcare a absorbției alimentelor.
 10. Insuficiență suprarenale.
 11. Afecțiuni tiroidiene, în special hipotiroidism și tirotoxicoză.

Atunci când utilizați pastile efectele secundare apar doar cu o supradoză. Regimul de tratament greșit poate duce la apariția tulburărilor în tractul digestiv, nervos, hematopoietic și cardiovascular.

În videoclipul din acest articol sunt sugerate câteva modalități de gestionare a tratamentului diabetului fără pilule.

Vizionați videoclipul: Leacuri, hapuri si pilule - sinuzita (Martie 2020).