Tratamentul și prevenirea

Vitamine Doppelgerts pentru diabetici: de ce sunt prescrise și care este efectul lor?

După deteriorarea sănătății și o vizită la terapeut, diagnosticul de diabet este confirmat. Medicul prescrie un număr de teste obligatorii și îl direcționează către endocrinolog. Acesta este specialistul care prescrie tratamentul patologiilor sistemului endocrin, efectuând profilaxia sau tratamentul diabetului.

Endocrinologii sfătuiesc adesea în stadiile inițiale ale bolii să ia vitamine cum ar fi Doppelgerz, care conțin o cantitate echilibrată de minerale și vitamine.

Datorită acestui complex de vitamine și a unui număr de măsuri preventive, boala nu progresează.

Vitaminele nu înlocuiesc medicamentele!
Suplimentul alimentar nu trebuie utilizat ca medicament. Utilizarea sa în diabetul zaharat tip 1 și 2 se recomandă să se combine cu o nutriție adecvată și un stil de viață adecvat. Activitatea fizică adecvată este menținută obligatoriu, controlul greutății și, dacă este necesar, se efectuează un tratament medical complet.

Compoziția complexului vitamin-mineral "Doppelgerts"

Compoziția medicamentului "Doppelgerts" conține următoarele vitamine și minerale:

 • Vitamina C - 200 mg.
 • Vitamine din grupa B - B12 (0,09 mg), B6 ​​(3 mg), B1 (2 mg), B2 (1,6 mg).
 • Vitamina PP - 18 mg.
 • Pantotenat - 6 mg.
 • Oxid de magneziu - 200 mg.
 • Seleniu - 0,39 mg.
 • Clorură de crom - 0,6 mg.
 • Gluconat de zinc - 5 mg.
 • Pantotenat de calciu - 6 mg

Compoziția medicamentului "Doppelgerts" este concepută în așa fel încât constituenții săi să satisfacă nevoile organismului cu diabet.

Acest medicament nu este un medicament, ci este un supliment alimentar biologic activ care hrănește organismul cu cantitatea necesară de nutrienți care, cu această boală, practic nu sunt absorbiți cu alimente.

Complexul vitaminic vă permite să preveniți complicațiile diabetului sub formă de pierdere a vederii, afectarea funcționării sistemului nervos și a rinichilor. Mineralele previne distrugerea microvaselor, oprindu-se dezvoltarea bolilor asociate cu diabetul zaharat.

Costul complexului vitamin-mineral "Doppelgerts" variază de la 355 la 575 de ruble, ceea ce depinde de numărul de tablete din pachet. Un aditiv biologic activ este produs în Germania de compania Kweiser Pharma GmbH & Co.

Acțiune farmacologică și recomandări pentru dozare

Vitaminele și mineralele care fac parte din preparatul "Doppelgerts" măresc rezistența organismului la viruși și microorganisme.
Cu ajutorul acestuia, este posibilă întărirea sistemului imunitar și umplerea deficiențelor substanțelor necesare pentru o persoană cu diabet zaharat:
 • Vitaminele din grupa B - furnizează organismului energie și sunt responsabile pentru echilibrul homocisteinei în organism, care susține sănătatea sistemului cardiovascular.
 • Acidul ascorbic și tocoferolul elimină radicalii liberi din organism, care se formează în cantități mari în organismul cu diabet zaharat. Aceste elemente protejează celulele, împiedicând distrugerea lor.
 • Cromul - oferă suport pentru nivelurile normale de zahăr din sânge și previne formarea grăsimilor, previne dezvoltarea aterosclerozei și a bolilor de inimă și, de asemenea, elimină colesterolul din sânge. Acest element previne depunerea de grăsime în organism.
 • Zinc - formează sistemul imunitar și este responsabil pentru formarea de enzime care asigură metabolismul acidului nucleic. Acest element are un efect benefic asupra formării sângelui.
 • Magneziu - participă la procesele metabolice, reduce tensiunea arterială și activează funcția multor enzime.
Luați medicamentul "Doppelgerts" trebuie să fie prescris numai de endocrinolog, respectând cu strictețe doza recomandată
Este necesar să utilizați 1 comprimat zilnic în timpul mesei, spălat cu suficient lichid, fără a mesteca. Cursul terapiei de întreținere este de 30 de zile. În cazul diabetului de tip al doilea, utilizarea obligatorie a unui complex de vitamine este combinată cu administrarea medicamentelor de scădere a zahărului.

Contraindicații și reacții adverse

Aditivul biologic activ "Doppelgerts pentru diabetici" practic nu provoacă reacții adverse.
Nu se recomandă administrarea acestui medicament pentru intoleranță individuală, deoarece poate duce la apariția unei reacții alergice. În timpul sarcinii și alăptării, acest medicament nu trebuie utilizat ca terapie de întreținere, deoarece aceasta poate afecta negativ starea de sănătate a copilului.

Medicamentul "Doppelgerts" nu este prescris copiilor sub 12 ani. Consultarea prealabilă cu un specialist înainte de a lua un supliment alimentar pentru diabet este obligatorie.

Acest medicament nu este un medicament, deci nu poate fi folosit pentru terapia de bază pentru diabet. Medicamentul de sprijin este profilactic și este conceput pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor și progresia bolii în stadiile incipiente.

Analogii ale medicamentului "Doppelgerts"

Cele mai cunoscute analogi ale complexului de vitamine "Doppelgerts" sunt următoarele:

 • Diabetiker vitamina - 1 comprimat conține 13 ingrediente active. Medicamentul este fabricat în Germania de Werwag Pharma. Fiecare comprimat conține cantitatea zilnică de minerale și vitamine necesare pentru diabetici de tip 1 și de tip 2.
 • Diabetul alfabetului - conține oligoelementele necesare și vitaminele care umple lipsa de nutrienți în corpul pacienților cu diabet zaharat. Complexul de vitamine este produs în Rusia și nu are reacții adverse.

Vizionați videoclipul: Hormonii feminini îți pot da sănătatea mintală peste cap! Efectele pot fi dramatice! (Martie 2020).