Diabetul Dieta

Pot mânca prune pentru diabet?

Dacă o persoană este diagnosticată cu diabet zaharat, aceasta nu înseamnă că va trebui să se oprească din plin de viață. Dacă urmați toate recomandările medicului și urmați instrucțiunile acestuia, este posibil să vă păstrați în formă. Este foarte important să vă mențineți un stil de viață activ și să vă monitorizați dieta și apoi puteți duce o viață întreagă în diabet.

În total, există două tipuri principale de diabet. Fiecare tip de boală gravă are propriul comportament particular de alimentație care va ajuta la menținerea nivelurilor optime de zahăr din sânge.

Dacă unele alimente nu pot avea decât un efect pozitiv asupra corpului și bunăstării pacientului, altele vor acționa exact cu contrariul.

Care este utilizarea prunelor?

În latitudinile noastre, acest fruct a venit din Asia de Vest, unde este utilizat pe scară largă pentru pregătirea unor feluri de mâncare culinare. Astăzi există multe tipuri de fructe dulci și dulci.

Cele mai populare fructe în stare proaspătă naturală, precum și fructe uscate - prune. Ele sunt, de asemenea, diferite în ceea ce privește caracteristicile gustului lor, deoarece prunele pot fi dulci și acrișoare, în orice caz, merită să aflați dacă puteți mânca acest fruct cu zahăr ridicat.

 

Valoarea calorică a 100 de grame din acest produs delicios este de numai 46 de calorii. Compoziția de prune 88 grame de apă, 11 grame de carbohidrați și 0,7 proteine. În plus, fructele sunt bogate în fibre dietetice și oligoelemente:

 • fier;
 • potasiu;
 • calciu;
 • magneziu;
 • zinc;
 • iod;
 • prin sodiu.

Fructele conțin o mulțime de retinol, acidul axorbic și alte vitamine. Zahărul cu prune de la 10 la 12 procente, în vrac, este zaharoză și glucoză, ceea ce nu este întotdeauna posibil cu diabetul zaharat.

Din prunele ei se prepară gemuri, conserve, marshmallow și compoturi. Acest fruct este perfect pentru prepararea vinului, sucurilor și băuturilor alcoolice. Prunele proaspete sunt echivalente în proprietățile lor benefice cu cele prelucrate termic.

Plum în caz de boală

Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 sau 1 trebuie să monitorizeze întotdeauna dieta lor și să știe ce să mănânce ... Este important să ne amintim despre conținutul de calorii al alimentelor și efectul lor asupra organismului. Prunele uscate (prune) conțin o mulțime de calorii - până la 240, dar fructele proaspete vor fi de câteva ori "mai ușoare".

Indicele glicemic al prunelor este de la 25 la 33 de puncte, iar în cel de-al doilea caz - 22. Aceeași regulă se aplică piureului de prune și sucului. Din acest motiv, este bine ca diabeticii să-și concentreze atenția asupra fructelor proaspete și asupra unui volum de cel mult 150 de grame pe zi.

Persoanele cu o producție scăzută de glucoză vor beneficia de următoarele proprietăți de prune:

 1. performanțe ridicate în tratamentul răcelilor;
 2. crește imunitatea;
 3. dietichnost;
 4. accelerarea proceselor regenerative;
 5. laxativ și diuretic asupra corpului;
 6. circulația sanguină îmbunătățită;
 7. efect pozitiv asupra ochilor.

Fiecare dintre aceste calități ale fructului va ajuta un diabetic să facă față manifestărilor bolii cât mai eficient posibil.

Cu toate acestea, este mai bine ca cei care sunt bolnavi cu cel de-al doilea tip de boală să fie atenți la prune, deoarece conțin prea mult glucoză în sine, ceea ce poate fi însoțită de o creștere a concentrației sale în sânge. În acest caz, nu se poate face fără consultarea medicului care urmează, care va putea recomanda dozele optime ale acestui produs și metoda de utilizare.

Pacienții cu diabet zaharat de primul tip trebuie să aibă prune fără fanatism, deoarece sunt prea mari în calorii și pot deveni provocatori ai obezității. Aceste kilograme în plus pot crește riscul apariției diabetului la cel de-al doilea tip. Pe de altă parte, sunt recomandate prune pentru pancreatită, totul ar trebui să fie simplu.

Prunele de orice fel și de culoare au un efect laxativ vizibil asupra corpului. Fibrele și vitaminele acestui fruct pot împiedica dezvoltarea cancerului în organism.

Prezența magneziului și a fierului afectează în mod calitativ îmbunătățirea sistemului circulator diabetic și, de asemenea, contribuie la creșterea regenerării vasculare. Toate oligoelementele din produs fac posibilă evitarea:

 • artrita;
 • osteoporoza;
 • detoxifiere și toxine.

Fiecare persoană cu diabet zaharat trebuie să-și amintească faptul că, cu o astfel de boală, puteți trăi o viață normală, trebuie doar să învățați cum să o faceți corect. Dacă sunteți atent la dieta dvs., atunci o dietă pentru diabet zaharat va ajuta la îmbunătățirea calității vieții și va diversifica dieta, oferind o mulțime de impresii de gust.

Prunele sunt un produs important în dieta fiecăruia dintre noi. Dacă îl folosiți cu înțelepciune, atunci va fi posibil să obțineți din acest fruct doar efectul său pozitiv asupra corpului. Efectele secundare vor fi reduse la aproape zero.