Insulină

Insulina cu actiune indelungata: nume de medicamente

Pentru o persoană cu o deficiență absolută a insulinei hormonale, scopul tratamentului este cea mai apropiată repetare a secreției naturale, atât de bază cât și stimulată. Acest articol vă va spune despre doza corectă de insulină bazală.

Expresia "păstrați un fundal constant" este populară printre diabetici, pentru aceasta aveți nevoie de o doză adecvată de insulină de acțiune prelungită.

Insulină prelungită

Pentru a putea imita secreția bazală, utilizați insulină prelungită. În slangul diabetic diabetic există fraze:

 • "insulină lungă",
 • "insulină de bază",
 • „Baza“
 • "insulină extinsă";
 • "insulină lungă".

Toți acești termeni înseamnă insulină cu acțiune îndelungată. Astăzi sunt utilizate două tipuri de insulină cu acțiune îndelungată.

Insulina cu durată medie - efectul durează până la 16 ore:

 1. Gensulin N.
 2. Biosulin N.
 3. Insuman Bazal.
 4. Protafan NM.
 5. Humulin NPH.

Insulină cu acțiune îndelungată - funcționează mai mult de 16 ore:

 • Tresiba NOU.
 • Levemir.
 • Lantus.

Levemir și Lantus diferă de celelalte insuline nu numai cu o durată diferită de acțiune, ci și cu transparența lor absolută exterioară, în timp ce preparatele primului grup au o culoare turbidă albă și, înainte de introducere, trebuie să fie laminate în palme, atunci soluția devine turbidă.

Această diferență se datorează diferitelor modalități de producere a preparatelor de insulină, dar mai mult despre aceasta mai târziu. Medicamentele cu durată medie de acțiune sunt considerate a fi vârful, adică în mecanismul acțiunii lor, nu se observă un mod prea pronunțat, cum ar fi insulina scurtă, dar totuși există un maxim.

Insulinele cu acțiune îndelungată sunt considerate a fi lipsite de vârf. Atunci când se selectează doza de preparat bazal, această caracteristică trebuie luată în considerare. Cu toate acestea, regulile generale pentru toate insulina rămân aceleași.

Este important! Doza de insulină cu acțiune îndelungată trebuie ajustată pentru a menține concentrația de glucoză în sânge între mese normală. Sunt permise fluctuații mici între 1-1,5 mmol / l.

Cu alte cuvinte, cu doza corectă, glucoza din fluxul sanguin nu trebuie să scadă sau, dimpotrivă, să crească. Indicatorul trebuie să fie stabil pe toată ziua.

Este necesar să se clarifice faptul că injectarea insulinei cu durată lungă de acțiune se efectuează în coapse sau fese, dar nu în stomac și nu în braț. Aceasta este singura modalitate de a asigura o absorbție lină. Medicamentul cu insulină cu acțiune scurtă este injectat în braț sau abdomen pentru a atinge vârful maxim, care ar trebui să coincidă cu perioada de absorbție a alimentelor.

Insulină lungă - doză noaptea

Alegerea unei doze de insulină lungă este recomandată pentru a începe cu o doză de noapte. Un pacient cu diabet trebuie să urmeze comportamentul glucozei din sânge pe timp de noapte. Pentru a face acest lucru, la fiecare 3 ore este necesar să se măsoare nivelurile de zahăr, începând de la ora 21 și terminând la ora 6 dimineața zilei următoare.

Dacă într-unul dintre intervale există fluctuații semnificative ale concentrației de glucoză în sus sau, invers, în jos, acest lucru indică faptul că doza de medicament este aleasă incorect.

În această situație, această secțiune de timp trebuie să fie revizuită în detaliu. De exemplu, pacientul merge în vacanță cu glucoză 6 mmol / l. La ora 24:00, indicatorul se ridică la 6,5 ​​mmol / l, iar la 03:00 crește neașteptat la 8,5 mmol / l. Omul de dimineață se întâlnește deja cu o concentrație ridicată de zahăr.

Situația sugerează că cantitatea de insulină pe timp de noapte nu a fost suficientă și doza trebuie crescută treptat. Dar există unul „dar”!

Odată cu existența unei creșteri similare (și mai mari) noaptea, poate nu înseamnă întotdeauna o lipsă de insulină. Uneori aceste manifestări ascund hipoglicemia, ceea ce face un fel de "răsturnare", manifestată prin creșterea nivelului de glucoză în sânge.

Puteți lua în considerare mai multe recomandări:

 • Pentru a înțelege mecanismul de creștere a zahărului pe timp de noapte, intervalul dintre măsurătorile de nivel ar trebui redus la 1 oră, adică măsurat în fiecare oră între orele 24:00 și 03:00 hh.
 • Dacă se înregistrează o scădere a concentrației de glucoză în acest loc, este foarte posibil ca aceasta să fie o "progresie" deghizată, cu o retrocedare. În acest caz, doza de insulină de bază nu trebuie crescută, dar redusă.
 • În plus, eficacitatea acțiunii insulinei de bază este afectată și de alimentele consumate pe zi.
 • Prin urmare, pentru a evalua corect efectul insulinei bazale, sângele nu trebuie să conțină glucoză și insulină cu acțiune scurtă din alimente.
 • Pentru această cină, care precede evaluarea, ar trebui să o săriți sau să o mutați la o oră mai devreme.

Abia atunci, aportul alimentar și insulina scurtă administrată în acest fel nu vor afecta claritatea imaginii. Din același motiv, se recomandă să mâncați numai alimente cu carbohidrați pentru cină, dar excludeți grăsimile și proteinele.

Aceste elemente sunt absorbite mult mai lent și pot crește în continuare nivelul de zahăr, ceea ce este extrem de nedorit pentru o evaluare corectă a efectului insulinei de noapte de bază.

Insulină pe zi lungă

Verificarea insulinei bazale în timpul zilei este, de asemenea, destul de simplă, pentru aceasta nu trebuie decât să mori de foame și să luați măsurătorile de zahăr în fiecare oră. Această metodă vă va ajuta să determinați ce perioadă se ridică și care este timpul.

Dacă acest lucru nu se poate face (de exemplu, la copiii mici), activitatea insulinei de bază trebuie revizuită în funcție de perioade. De exemplu, ar trebui mai întâi să omiteți micul dejun și să măsurați nivelul de glucoză din sânge în fiecare oră din momentul în care vă treziți sau din momentul administrării insulinei de bază zilnice (dacă este prescrisă) până la prânz. Câteva zile mai târziu, schema se repetă cu prânzul, și chiar mai târziu - cu cina.

Cele mai multe insuline cu durată de acțiune trebuie administrate de 2 ori pe zi (excepția este Lantus, este injectată o singură dată).

Fiți atenți! Toate preparatele de insulină de mai sus, cu excepția Levemir și Lantus, au un vârf de secreție, care apare de obicei la 6-8 ore după injectare.

Prin urmare, în această perioadă, se poate observa o scădere a nivelului de glucoză, pentru menținerea unei doze mici de "unitate de pâine" necesară.

Când se modifică doza de insulină bazală, se recomandă ca toate aceste acțiuni să fie repetate de mai multe ori. Cel mai probabil, 3 zile vor fi destul de suficiente pentru a vă asigura dinamica într-o direcție sau alta. În concordanță cu rezultatul, se iau măsuri suplimentare.

Atunci când evaluați insulina de bază zilnică, ar trebui să treacă cel puțin 4 ore între mese, în mod ideal 5. Pentru cei care utilizează insuline scurte, mai degrabă decât ultrashort, acest decalaj ar trebui să fie mult mai lung (6-8 ore). Acest lucru se datorează acțiunii specifice a acestor insuline.

Dacă insulina lungă este aleasă corect, puteți trece la selectarea insulinei scurte.

Vizionați videoclipul: KALOSNEP STOP DIETELOR FARA REZULTAT (Martie 2020).