Contoare de glicemie

Ce trebuie să știe orice persoană cu diabet pentru a nu-și strica vacanța

Țara se odihnește zece zile în vacanțele de Anul Nou din 2019. De acord, este o ocazie potrivită pentru a schimba situația și a pleca într-o călătorie. Vă este teamă că călătoria va fi dificilă din cauza nevoii de a injecta insulină? Am aflat deja de la endocrinolog ce măsuri trebuie luate pentru a nu ne strica odihna.

Călătorie de iarnă până vară - mulți ruși „iubitori de căldură” visează la asta. Sunt atât de atrași de soarele fierbinte, de marea frumoasă și de plajele albe. Dar cineva îndrăznește frumusețea aspră a țărilor din nord. Gusturile, după cum știm, nu se ceartă, așa că acest material se va concentra pe lucrurile importante care vor fi necesare în timpul călătoriei, indiferent de locul în care oamenii cu diabet pleacă în vacanță.
Ne-a spus ceea ce trebuie să iei cu tine, ce nuanțe trebuie să ții cont Karina Sarkisova, endocrinolog al CDC Medsipe Krasnaya Presnya.

Insulina în bagajele de mână

"Insulina trebuie transportată într-o pungă frigorifică portabilă. Ar trebui să fie transportată doar în bagajele de mână în cazul pierderii bagajelor. Un balon termos gol înghețat în congelator, pe care unii călători experimentați sfătuiesc să îl introducă medicamentul, nu este o idee bună, deoarece temperatura scade negativ. în ceea ce privește calitatea insulinei. Pungile mai reci sunt suficiente. Principalul lucru este să nu lăsați insulina sub soarele înfiorător sau pe vreme rece la temperaturi scăzute ", recomandă expertul nostru.

Pentru a evita întrebările oficialilor vamali, înainte de a călători, trebuie să vă uitați la endocrinologul dumneavoastră și să luați un certificat de la el într-o formă gratuită.

"Acest document ar trebui să conțină informațiile conform cărora pacientul are diabet, numele internațional al insulinei primite și doza. De asemenea, puteți indica cantitatea de insulină pe care intenționați să o luați cu dvs. (recomandarea standard este să nu limitați doza uzuală, ci să rezervă) ", - avertizează dr. Sarkisov.

Cel mai bine înainte: când insulina devine inutilizabilă și contorul începe să se întindă

Reamintim că la temperaturi de până la 30 ° C insulina este valabilă timp de 4 săptămâni. Dacă termometrul crește la 40 ° C sau mai mare, medicamentul își va pierde foarte repede proprietățile. La temperaturi scăzute, insulina îngheață și, din nou, încetează să funcționeze (în această situație, hormonul trebuie purtat sub îmbrăcăminte - cât mai aproape de corp).

Iubitorii extreme sunt avertizați că, de regulă, la temperaturi sub 0 ° C, glucometrele încetează să funcționeze total sau prezintă cifre false. Prin urmare, înainte de a măsura glicemia, așteptați până când dispozitivul se încălzește. Rețineți, de asemenea, că bateriile cu litiu au o încărcare la rece mai mult timp decât cele alcaline.

Atenție hipoglicemie

Schimbarea zonelor orare este plină nu numai de povești cu jet, ci și de hipoglicemie. "Dacă călătoria este scurtă, 2-3 zile, atunci vă puteți concentra pe fusul orar de acasă și, fără a schimba ceasul, faceți injecții la ora de domiciliu", - recomandă endocrinologul. În cazul în care călătoria este lungă, există anumite reguli care trebuie respectate. Pentru a înțelege cum funcționează, rețineți următoarele: la fiecare două ore, diferența de timp necesitatea de insulină se modifică cu aproximativ 10%. Acum să trecem de la teorie la practică:

Dacă trebuie să zbori într-o regiune în care zilele sunt mai lungi
"Cu o zi înainte de plecare, trebuie să luați doza obișnuită de insulină prelungită, în ziua plecării - jumătate din doza de insulină prelungită la ora obișnuită. Apoi introduceți a doua jumătate a dozei obișnuite la ora obișnuită, dar în fusul orar în care ajunge pacientul", - sfătuiește dr. Sarkisova .

Dacă zbori într-o regiune în care zilele sunt mai scurte
"Cu o zi înainte de plecare, trebuie să faceți doza obișnuită de insulină prelungită, în ziua plecării, introduceți o doză mică (mai mică decât cea obișnuită) de insulină prelungită, aproximativ 60-65% din doza uzuală, dacă sunt traversate 6 zone orare sau 40% din doza uzuală, dacă 10 sunt încrucișate zonele orare. Apoi, faceți o doză completă de insulină prelungită la ora obișnuită, în conformitate cu ora de destinație ", - medicul descrie a doua schemă.

"Doza de insulină este calculată în funcție de nevoia obișnuită și cantitatea de carbohidrați din alimentele consumate. De asemenea, atunci când se calculează dozele de insulină bolus, proteinele și grăsimile ar trebui să fie luate în considerare în alimente. Poate că nevoia de insulină se va schimba din cauza modificării modelului alimentar (aici ar trebui să vă concentrați pe numărarea carbohidraților) "- spune dr. Sarkisova.

Statisticile pe care se bazează medicii din Europa spun că aproximativ jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat în timpul călătoriilor se confruntă cu faptul că, din cauza nivelului de activitate fizică schimbat mai des decât acasă, nivelul lor de zahăr din sânge se schimbă și el.

De regulă, în majoritatea cazurilor vorbim de hipoglicemie. Prin urmare, atunci când mergeți, luați cu voi de două ori mai multe consumabile pentru a controla nivelul glucozei. De asemenea, este necesar să luăm în considerare următoarele: majoritatea problemelor dintr-o călătorie pe distanțe lungi îi aduc pe oameni cu diabet zaharat în timpul zborului. Perioada cea mai periculoasă este prima sau a doua zi după sosirea la loc, în special noaptea - în acest moment este transformat metabolismul datorită modificării ritmului de somn.

Lista lucrurilor necesare:
• insulină și mijloace pentru introducerea sa (cu o marjă, care trebuie transportată în bagajele de mână);
• glucometru și benzi de testare / mijloace de monitorizare glicemică zilnică (cu o marjă);
• certificat de medic (ia cu tine, poartă în buzunar)
• agenți pentru oprirea hipoglicemiei: zahăr, suc, siropuri dulci („HypoFree” etc.);
• medicamente pentru otrăvire alimentară, antipiretice etc. în cazul bolilor non-diabetice;
• produse de îngrijire a picioarelor care vă vor proteja picioarele de răni și deșuruburi.

Urmărește videoclipul: Our Miss Brooks: Accused of Professionalism Spring Garden Taxi Fare Marriage by Proxy (Martie 2020).