Insulină

Cum să înțepți insulina: o tehnică de injecție hormonală

Desigur, când o persoană află că are probleme cu zahărul, vrea să știe mai multe despre această boală. Pacienții care se confruntă cu diabet zaharat din prima varietate, destul de interesat de întrebarea modului de a înțepă insulina. Desigur, în acest caz, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile și să folosiți cel mai bine dispozitive moderne.

Astfel, seringile cu stilou sunt foarte populare. Acestea sunt utilizate în principal de tineri și pensionari, deoarece au un mecanism foarte simplu, astfel încât să fie utilizate în orice loc și în orice moment.

Dar înainte să înveți cum să înțepi insulina, trebuie să îți dai seama care tehnică de injectare a insulinei este cea mai potrivită pentru o anumită persoană.

Injecțiile de insulină sunt injectate cu dispozitive de diferite tipuri, cea mai populară este considerată un stilou cu seringă, care implică introducerea dozelor specifice medicamentelor. Dar ce metodă de administrare a insulinei este cea mai potrivită pentru un anumit pacient nu poate fi determinată decât de către specialistul său asistent.

Pentru a determina cu exactitate doza exactă, este necesar pentru cel puțin o săptămână să măsoare în mod regulat nivelul de glucoză din sânge și pe baza datelor obținute pentru a prescrie când trebuie să înțepți insulina și în ce doză.

Este important să ne amintim că, dacă endocrinologul nu analizează aceste date, ci spune pur și simplu că este necesar să injectați insulină de două ori pe zi, atunci este mai bine să schimbați endocrinologul pentru un specialist care prescrie o doză individuală și un regim de tratament.

Tocmai urmând această procedură, va fi necesar să vă dați seama cum să înghițiți injecțiile cu diabet zaharat și să nu vă dăunați sănătatea și mai mult.

Ce este important să vă amintiți când utilizați insulină?

Deci, după ce o persoană a ales o componentă și experimentează un endocrinolog, este important pentru el să știe cât de des este administrată o injecție de insulină și, de asemenea, la ce doză.

Furnizorul de servicii medicale trebuie să stabilească dacă este necesară administrarea insulinei prelungite pe stomacul gol. După aceea, află dacă se recomandă un medicament cu ultrashort imediat înainte de masă, dacă da, ce unitate de insulină trebuie administrată.

Există situații când este necesară introducerea unui agent cu acțiune scurtă și prelungită. Acest lucru poate fi aflat dacă într-o anumită perioadă se măsoară periodic nivelul de glucoză din sângele pacientului.

Frecvența diagnosticului este de peste patru ori pe zi, mai precis:

  • dimineața;
  • înainte de mese;
  • după fiecare masă;
  • seara

De asemenea, ar trebui să analizați ce fel de exercițiu face pacientul, cum este dieta lui, numărul de mese pe zi și multe altele. De exemplu, cantitatea de insulină pentru un copil diferă de cantitatea de medicament administrată unui adult.

Pentru a înțelege exact câte injecții de insulină se pot face astăzi, este necesar să se măsoare indicatorul de glucoză din sânge de cel puțin de câteva ori pe zi. Același lucru este valabil și pentru medicația administrată pentru noapte. Abia după ce pacientul stabilește nivelul glicemiei seara și imediat după trezire, endocrinologul poate prescrie norme prescrise.

Și, desigur, este important să ne amintim că volumele de mai sus nu pot fi ajustate independent. Acestea nu trebuie să fie mai mari și nici mai mici decât cele stabilite de medic.

În acest caz, ai nevoie doar de un specialist cu experiență și competent.

Ce fel de boală poate exista?

Există două tipuri de boală - diabetul de primul tip, care implică introducerea insulinei și boala celui de-al doilea tip, pentru a reduce simptomele trebuie luate medicamente care reduc zahărul.

Desigur, un medic cu adevărat bun va alege cel mai bun tratament pentru boala menționată. Pe lângă faptul că va selecta o doză individuală din oricare dintre preparatele menționate mai sus, va solicita, de asemenea, acele medicamente care utilizează cea mai bună evaluare.

Cele mai bune remedii sunt medicamentele cu acțiune îndelungată, care sunt populare la pacienții în vârstă și la copii. Într-adevăr, în acest caz, este suficient să injectați sau să luați pilule de mai multe ori, iar săriturile din zahărul din sânge vor dispărea.

Dar, pe lângă aportul la timp de medicamente de înaltă calitate, este foarte important să mâncați corect. Folosiți numai acele produse recomandate de un specialist pentru gătit. De exemplu, aproape toți specialiștii medicali susțin în unanimitate că diabeticii nu recomandă consumul de alimente prăjite, precum și prea grăsime și, desigur, cel care conține prea multă glucoză.

Informații privind varietatea insulinei

Există diferite tipuri de insulină - ultrashort, de scurtă durată, medie și acțiune prelungită.

Un tip de insulină cu ultrasunete este luat chiar înainte de masă pentru a evita o săritură bruscă a insulinei după masă. Tipul extins de insulină este utilizat direct pe parcursul zilei, precum și la culcare și pe stomacul gol. În funcție de numărul de medicamente prescrise de medic, pacientul își poate controla rutina zilnică și poate planifica corect. Dacă introducerea este suficientă doar în timpul zilei, atunci nu purtați un dispozitiv care vă permite să introduceți lichidul foarte ușor. Dacă pentru tratament este necesar să injectați agentul de mai multe ori pe zi, atunci ziua este planificată, astfel încât să fie posibilă injectarea hormonului la ora specificată, este mai bine să utilizați un stilou seringă.

Procesul este planificat în avans pentru a ști exact când și în ce loc să efectuați această procedură. Mai mult, pentru a ajuta diabeticii există o listă de noi tipuri de insulină, precum și dispozitive pentru introducerea ei în corpul pacientului.

Mulți endocrinologi recomandă pacienților lor să se pregătească în avans și spun ei, spun ei, introduceți cantitatea necesară de lichid într-un stilou și plasați dispozitivul în condiții sterile. Mulți pacienți ascultă sfatul și ridică preliminar doza necesară de hormon în dispozitivul lor și apoi îl injectează în corpul pacientului, după cum este necesar. Dispozitivele folosite sunt îndepărtate imediat, utilizarea lor repetată este inacceptabilă.

Excepția este un stilou seringă, schimbă doar acul.

Este întotdeauna introdus un remediu?

Aș dori să observ imediat că nu este întotdeauna necesară introducerea unui analog al hormonului uman prin metoda injecției. În unele situații, este suficient ca pacientul să ia medicamente speciale care ajută la reducerea nivelului de glucoză din sângele pacientului atunci când vine vorba de boala de tip 2. Pentru a reduce zahărul, puteți utiliza tablete. Mai mult decât atât, se menține la un nivel normal prin stimularea organismului de a formula independent hormonul menționat anterior. Pancreasul secretă insulina în cantități suficiente, iar medicamentul ajută organismul să perceapă glucoza în mod corespunzător. Drept urmare, glucoza hrănește celulele și hrănește corpul cu energie și, în consecință, nu se instalează în sânge.

Principala cauză a diabetului de tip 2 este lipsa sensibilității la insulină, chiar dacă pancreasul produce suficient. Este clar că în acest caz nu este necesară injectarea insulinei prin injectare, este suficient să luați în mod regulat medicamente care scad zahărul.

Este clar că doar un medic poate prescrie acest medicament sau acela. Pentru a face acest lucru, el trebuie să efectueze o examinare completă a diabeticului. Apropo, indiferent de ceea ce interesează o persoană cu diabet zaharat, dacă este vorba despre o modalitate de injectare corectă a insulinei sau dacă are nevoie de insulină în acest moment, este întotdeauna important să vă consultați medicul endocrinolog. Nu puteți lua decizii detaliate pe cont propriu. Medicul nu prescrie întotdeauna vaccinuri pentru diabet, uneori pur și simplu nu sunt necesare, în special atunci când vine vorba de boala de tip 2.

Ce determină doza de medicamente?

Desigur, decizia cantității de medicament pentru a intra într-un anumit diabetic este determinată individual de medicul curant. Dacă un diabetic nu simte un disconfort puternic, indicii de zahăr sunt la un nivel puțin mai mare decât acceptabil, atunci insulina poate fi administrată mai puțin. De exemplu, este suficient să o faci o dată pe zi, în mâncare, sau mai degrabă imediat după ce a fost luată. Ei bine, dacă un pacient nu se simte foarte bine, el sau ea au creșteri frecvente ale nivelului de glucoză, iar hormonul nu este produs independent, va trebui să îl introduceți mult mai des. În acest caz, reducerea glucozei este necesară prin injectarea unui hormon, nu numai după masă, ci și pe stomacul gol.

Desigur, pentru a determina toate aceste trăsături ale corpului, sunt necesare teste speciale, care se predau direct în pereții unei instituții medicale. De asemenea, va fi necesar în cursul săptămânii să analizați astfel de modificări în organism, și anume, să măsurați indicatorul de glucoză de mai multe ori pe zi folosind un dispozitiv precum un glucometru. În acest caz, este necesară dieta corectă. Trebuie să urmați o dietă scăzută de carbohidrați, nu să mâncați alimente prăjite și alimente care conțin cantități mari de glucoză.

Ar trebui să renunțe complet la consumul de alcool și alte obiceiuri proaste. Ei bine, nu trebuie să uităm că pacienții suspectați de a dezvolta boala trebuie să-și reconsidere regimul zilnic. Încărcările fizice sunt minimalizate pe cât posibil, în timp ce este imposibil să treceți complet la un stil de viață pasiv. Plimbările regulate în aer curat vor fi foarte utile, dar este mai bine să renunți la exerciții fizice excesive.

Este important să ne amintim că aportul de insulină realizat în timp va ajuta la menținerea performanțelor organismului la nivelul potrivit.

La urma urmei, există situații în care boala duce la consecințe negative, dacă neglijăm toate aceste reguli.

Cum se alege tipul de injecție?

Mulți diabetici sunt interesați de întrebarea modului în care se injectează insulina, precum și de cum se folosește un stilou - o seringă sau cum se injectează un hormon cu o seringă convențională. Acest lucru este întotdeauna spus de medicul curant. Dar puteți urmări în continuare tutorialul video, unde este exact ce este tehnica de injecție a insulinei și cum să luați insulina, dacă există o indispoziție puternică sau, invers, nu sunt înregistrate sărituri bruște de zahăr din sânge.

Este clar că trebuie să înveți cum să faci injecții de insulină cu o seringă obișnuită. La urma urmei, nu toți pacienții care au fost diagnosticați pentru prima dată cu un astfel de diagnostic nu pot face această manipulare pentru prima dată.

Desigur, tratamentul diabetului cu insulină este utilizat aproape întotdeauna atunci când organismul pacientului nu poate produce în mod independent acest hormon. Dar ar trebui să fiți sigur că cunoașteți toate regulile unui astfel de tratament și să implementați corect manipulări specifice.

Toate acestea ar trebui învățate de medicul curant și, desigur, pacientul poate să se familiarizeze cu instrucțiunile sau articolele pe acest subiect.

Nu trebuie uitat, de asemenea, că fiecare doză de hormon este calculată individual, în funcție de ce dietă urmează pacientul, precum și de ce apar simptomele afecțiunii.

Cum să te pregătești pentru procedură?

Unii pacienți, după ce au auzit că trebuie să injecteze insulină atunci când diabetul începe să intre în panică. Nu își dau seama că terapia cu insulină îi va ajuta să se simtă mult mai sănătos. Pentru a evita o situație atât de stresantă, trebuie să efectuați o consultație detaliată cu medicul dumneavoastră și să clarificați cu el toate detaliile unui astfel de tratament.

Trebuie să știți exact cum să atrageți insulina în mod corespunzător într-o seringă, ce doză de medicamente trebuie să introduceți într-o singură injecție, cât de mult, cum și când să înțepiți un hormon.

Dacă nu există un set necesar de insulină sau se termină, atunci trebuie să o cumpărați în prealabil într-o farmacie specială. Este foarte important să controlați această problemă și să preveniți că nu există lichid la îndemână.

De asemenea, trebuie să vă amintiți că este mai bine să puneți o injecție în condiții sterile, în conformitate cu toate regulile stabilite.

Există tehnologii moderne speciale în lume care ajută la urmărirea timpului injecției. Acesta este un fel de memento care ajută pacientul la timp să facă singur introducerea insulinei.

Pe baza informațiilor de mai sus, devine clar cum să faci o lovitură acasă sau în orice alt loc. De asemenea, se știe că cel mai bine este să folosiți o versiune modernă a seringii sub formă de stilou, care vă permite să introduceți lichidul în câteva secunde fără prea mult efort.

Dar, pentru acei pacienți cărora nu li se atribuie un hormon sub formă de injecții, este important să păstrați întotdeauna pilulele care scad glucoza la îndemână și să le luați conform graficului stabilit.

Dacă urmați toate aceste sfaturi, tratamentul va avea loc într-un mediu confortabil și nu va interfera cu un stil de viață normal.

Un expert în videoclip în acest articol vă va povesti despre tehnica injecțiilor de insulină.