Categorie Analize

Analize

Ce păstrează constanta glucozei din sânge în organism?

În sângele uman, glucoza este întotdeauna prezentă - un nutrient important. Corpul are în mod constant un anumit nivel de glucoză, care este implicat în multe procese energetice, care asigură tonul normal al corpului. În multe cazuri, în absența diabetului, persoana nu monitorizează nivelul glucozei din sânge.
Citeşte Mai Mult
Analize

Care este culoarea scaunului cu pancreatită: verde, negru, galben?

Fecalele cu pancreatită diferă de norma în consistență, formă, miros și culoare. Scaunul este adesea spart. Pentru a-l normaliza, împreună cu terapia principală a inflamației cronice a pancreasului, sunt prescrise o dietă specială și medicamente (probiotice). Indicatori ai scaunului normal: în compoziția a aproximativ 80% din apă și 20% din fracțiunile dense, în timpul golirea intestinului fecalele curg în mod continuu, au o culoare maro.
Citeşte Mai Mult
Analize

Norm zahăr în sânge în timpul zilei într-o persoană sănătoasă

Astăzi, diabetul devine o boală tot mai frecventă în Rusia. Și dacă mai devreme erau de obicei bolnavi cu cei maturi și vârstnici, astăzi afectează adesea tinerii bărbați și femei care nu au ajuns nici măcar la vârsta de 30 de ani. Acest lucru se datorează în mare măsură stilului de viață nesănătos pe care mulți ruși îl au, și anume utilizarea unor cantități mari de produse fast-food, alimente convenționale și alte produse non-naturale, munca sedentară, exerciții rare și utilizarea frecventă a băuturilor alcoolice.
Citeşte Mai Mult
Analize

Zahăr în urină în diabet zaharat tip 2: ce este și motivele pentru creșterea

La o persoană sănătoasă, rata de zahăr în urină trebuie să fie de până la 2,8 mmol. În cazul în care cantitatea sa este crescută și indicatorii vor fi mai mari de 3%, aceasta indică o încălcare a funcționării tubulilor rinichilor. Aceasta înseamnă că glucoza rămâne în urină, deci este important să știți cum să reduceți zahărul în lichidele biologice. Numele unei astfel de afecțiuni atunci când glucoza a fost detectată în urină este glicozuria.
Citeşte Mai Mult
Analize

Norma de colesterol în ser: ce nivel este considerat ridicat?

Colesterolul ridicat în sânge duce la formarea de plăci aterosclerotice pe pereții vasculare. De-a lungul timpului, aceste structuri pot înfunda artera, care de multe ori se termină cu dezvoltarea unui accident vascular cerebral sau a unui atac de cord. Prin urmare, toată lumea ar trebui să știe ce colesterol seric este considerat normal.
Citeşte Mai Mult
Analize

Dacă glicemia este de la 11 la 11,9: ce trebuie să faceți și ce înseamnă aceasta?

Dacă zahărul din sânge este de 11 unități, atunci se agravează sănătatea, există o povară semnificativă asupra rinichilor pacientului. Cu acest indicator, aproximativ 1% din zahăr este detectat în urină, care în mod normal nu ar trebui să fie. Celulele din diabet nu văd glucoză, astfel încât organismul uman nu primește componenta energetică necesară, ca rezultat, energia este reumplută din țesutul gras.
Citeşte Mai Mult
Analize

Analiza rapidă pentru colesterol: cum să dați sânge?

Toate colesterolul care se deplasează de-a lungul fluxului sanguin al unei persoane este combinat cu proteine, formând complexe de lipoproteine. În funcție de densitate, ele sunt împărțite în mai multe fracții. Lipoproteinele fiecăruia dintre ele acționează pe corp într-un anumit mod. Lipoproteinele cu densitate mare - sunt implicate în construirea membranelor celulare și asigură capacitatea lor de a permeabilității selective, absorbția vitaminelor, sinteza hormonilor și producerea de bilă.
Citeşte Mai Mult
Analize

Zahărul normal din sânge după o oră după ce a mâncat într-o persoană sănătoasă

Cantitatea normală de zahăr după o masă după o oră ar trebui să fie într-o persoană sănătoasă nu mai mare de 6,6 unități, și aceasta este limita superioară a limitei admise. Cu toate acestea, în majoritatea covârșitoare a imaginilor, la 1-2 ore după masă, la oameni, zahărul variază de la 4,4 până la 4,6 unități, și aceasta este norma. Există o mulțime de informații care vorbesc despre pericolele legate de zahăr.
Citeşte Mai Mult
Analize

Zaharul este sub normal: ce inseamna, cauze de hipoglicemie

Sângele este principalul fluid pentru organism, astfel încât starea sa trebuie monitorizată cu atenție. La urma urmei, chiar și o mică modificare a compoziției sale poate duce la consecințe grave. Nivelul zahărului este un indicator important al funcționării normale a tuturor organelor și sistemelor din corpul uman. Concentrația de glucoză reflectă modul în care apare metabolismul carbohidraților, iar această substanță este, de asemenea, considerată principala sursă de energie pentru organism.
Citeşte Mai Mult
Analize

Glicemia din sânge de la 14 la 14,9: este periculos sau nu, ce să faci și cum să te tratezi?

Limita superioară a normei de glucoză este de 5,5 unități. Din mai multe motive nefavorabile, zahărul poate crește semnificativ la rate nerealiste înalte care trebuie reduse. Prin urmare, se pune întrebarea: ce să faceți dacă zahărul din sânge este de 14? Diabetul zaharat este o patologie cronică caracterizată prin diminuarea digestibilității glucozei în corpul uman.
Citeşte Mai Mult
Analize

Norma de zahăr din sânge la adolescenți de 15 ani pe stomacul gol

Diabetul la adolescenți este de obicei diagnosticat deja în stadiul avansat atunci când se dezvoltă cetoacidoză sau o stare de comă. La această vârstă, patologia este extrem de dificil de tratat, deoarece alterarea hormonală asociată cu furia pubertății în organism. Aceasta la rândul său devine principala cauză a rezistenței la insulină față de hormon, adică țesuturile pierd sensibilitate la acesta.
Citeşte Mai Mult
Analize

Colesterolul 7: ce trebuie făcut dacă nivelul este de la 7,1 la 7,9?

Decodificând rezultatele testelor, medicul atrage atenția nu numai asupra numărului de globule roșii și a globulelor albe, ci și asupra colesterolului total. Această substanță asemănătoare grăsimilor joacă rolul unei componente de fixare pentru membranele celulare, crește rezistența organismului la viruși și bacterii. Majoritatea colesterolului este produsă de ficat, intestine și alte organe interne.
Citeşte Mai Mult
Analize

Cum îmi pot modifica zahărul din sânge?

Capacitatea de a menține un nivel stabil de glucoză în sânge este o condiție vitală, deoarece este utilizată pentru organism ca principală și, uneori, singura sursă de energie. Creierul la concentrația de glucoză din sânge sub 3 mmol / l și peste 30 mmol / l este perturbat, o persoană își pierde cunoștința, cade într-o comă.
Citeşte Mai Mult
Analize

Rata zahărului din sânge dintr-o venă pe stomacul gol: nivelul după mese

Principalul material energetic pentru corpul uman este glucoza, din care, datorită unui număr de reacții biochimice, este posibilă obținerea caloriilor necesare pentru viață. Un pic de glucoză este stocată în ficat, glicogenul este eliberat în momentul în care se consumă puțin carbohidrat. În medicină, nu există termen de zahăr din sânge, este folosit în mod colocvial, deoarece în natură există multe zaharuri, iar organismul utilizează numai glucoză.
Citeşte Mai Mult
Analize

Pregătirea pentru o ultrasunete a pancreasului: standarde de mărime la adulți

Ecografia este un tip de scanare care poate fi folosit pentru a vizualiza un organ. De regulă, ultrasunetele pancreasului nu sunt atribuite de la sine, ci un studiu cuprinzător al tuturor organelor din cavitatea abdominală: intestinul, splina, vezica biliară și ficatul și pancreasul este efectuat. Pentru a efectua o ultrasunete a pancreasului, este necesar să se pregătească corespunzător, deoarece cu un stomac și intestine completă nu este posibilă examinarea acestor organe.
Citeşte Mai Mult
Analize

Rata de zahăr din sânge la copii de 11 ani: un tabel de indicatori pe vârstă

Dacă identificați boala într-un stadiu incipient, vă permite să acordați o terapie adecvată și adecvată, care va fi caracterizată printr-o eficiență ridicată. Acesta este motivul pentru care copiii din primii ani de viață medicul prescrie diferite teste, inclusiv un studiu privind concentrația de glucoză. Nivelurile normale de glucoză din corpul copilului sunt ușor mai mici decât la adulți.
Citeşte Mai Mult
Analize

Dacă glicemia este de la 19 la 19,9: ce trebuie să faceți?

Dacă zahărul din sânge este de 19 ani, ce trebuie să faceți? Întrebarea nu este inactivă, iar viața unui diabetic depinde de răspunsul său, deoarece o creștere critică a indicatorilor de glucoză inhibă funcționalitatea întregului organism, provoacă dezvoltarea complicațiilor acute și cronice. Diabetul zaharat este o patologie endocrină care se dezvoltă ca urmare a unei încălcări a digestibilității glucozei în organism pe fondul deficienței absolute sau relative a hormonului din sânge - insulină.
Citeşte Mai Mult