Categorie îngrijire

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
îngrijire

Top 7 cele mai bune creme de picior pentru diabet

Cu patologie endocrină asociată cu absorbția scăzută a glucozei și o lipsă de insulină hormonală peptidă, hiperglicemia se dezvoltă în organism. Cele mai multe substanțe glicozilate se acumulează în sânge, cu atât mai grave apar problemele. Adesea, diabetul zaharat afectează puternic pielea din extremitățile inferioare, astfel încât medicii recomandă diabeticii să utilizeze crema pentru picioare.
Citeşte Mai Mult
îngrijire

Îngrijirea adecvată a pielii pentru diabet

Uscarea și mâncărimea pielii, deteriorarea regenerării sale sunt adesea primele simptome care pot provoca diabet zaharat. Îngrijirea adecvată a pielii poate rezolva aceste probleme și poate preveni deteriorarea situației sub formă de infecție, miкоuri și chiar ulcere trofice. Cauza principală a problemelor cutanate este glicemia necontrolată, astfel că un tratament calitativ al complicațiilor implică în mod necesar o bună compensare a bolii.
Citeşte Mai Mult
îngrijire

Sosete diabetice pentru diabetici

Pe glob, 400 de milioane de oameni au diabet. Nu este surprinzător faptul că industria produselor pentru diabetici este atât de dezvoltată: medicamente, insulină, dispozitive pentru administrarea și depozitarea acesteia, teste rapide, literatură educațională și chiar șosete diabetice. În plus, acestea din urmă sunt disponibile într-o gamă largă și nu numai că pot încălzi membrele cu circulație insuficientă a sângelui, dar și redistribuie sarcina, protejează talpa de la natoptys, degetele și călcâiele din frecare, accelerează vindecarea rănilor mici.
Citeşte Mai Mult