Categorie Diabetul și sportul

Diabetul transplant de rinichi
Diabet și rinichi

Diabetul transplant de rinichi

Un transplant de rinichi este cea mai bună opțiune de tratament pentru pacienții cu insuficiență renală în stadiu final. După transplantul de rinichi, speranța de viață este semnificativ crescută în comparație cu terapia de substituție pentru dializă. Acest lucru se aplică atât pacienților cu diabet, cât și celor fără diabet. În același timp, în țările vorbitoare de limbă rusă și străină există o creștere a diferenței dintre numărul de transplanturi renale efectuate și numărul de pacienți care așteaptă transplant.

Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Gimnastica cu ateroscleroza extremitatilor inferioare

Ateroscleroza vasculară este o patologie comună a sistemului cardiovascular, caracterizată prin afectarea aportului de sânge datorită formării plăcilor aterosclerotice pe endoteliul arterelor tipice elastic-muscular și muscular. Factorii de apariție a aterosclerozei sunt diferiți și sunt adesea asociați cu un stil de viață necorespunzător al unei persoane.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Pot juca sport cu diabet de tip 2?

Diabetul zaharat este o încălcare a activității naturale a organismului cauzată de perturbări hormonale, obiceiuri proaste, stres și anumite boli. Tratamentul bolii este adesea pe tot parcursul vieții, astfel încât diabeticul trebuie să își regândească complet stilul de viață. În cazul diabetului zaharat de tip 2, în plus față de medicație și dietă, exercițiul trebuie inclus în terapia complexă.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Acasă exercițiu cu gantere ușoare pentru diabetici

Complexul de exerciții de acasă cu gantere ușoare este destinat diabeticii care sunt în formă fizică foarte slabă. De asemenea, puteți efectua aceste exerciții dacă aveți o boală renală diabetică (nefropatie) sau un ochi (retinopatie). Ganterele trebuie să creeze o sarcină, dar să fie atât de ușoare încât tensiunea arterială să nu crească.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Exerciții în ateroscleroza vaselor cerebrale

Astăzi, ateroscleroza este considerată o boală foarte frecventă, datorită stilului de viață sedentar larg răspândit, dieta săracă și prezența obiceiurilor proaste. Toate acestea conduc la tulburări metabolice în organism, care provoacă în cele din urmă nașterea bolii. Patologia este periculoasă în faptul că plachetele de colesterol care se extind în vasele de sânge provoacă infarct miocardic, boli cardiace ischemice și accident vascular cerebral.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Jogging wellness, înot și alte antrenamente cardio

Instruirea pentru sistemul cardiovascular îmbunătățește sănătatea și, cel mai important - previne infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și afecțiunile circulatorii în picioare, care sunt deosebit de dificile în cazul diabetului. Cea mai ușoară și mai accesibilă formă de educație fizică pentru diabetul de tip 1 sau de tip 2 este mersul pe jos. Plimbarea este utilă pentru toți diabetici, în ciuda oricăror complicații care s-au dezvoltat deja.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Diabetul Athletes celebri

Oricine poate obține diabet, indiferent dacă sunteți bogat sau nu, boala nu alege statutul social al unei persoane. Acum vreau să arăt clar că cu această boală poți să conduci o viață deplină, să nu disperați dacă doctorii v-au diagnosticat - diabet. Mai jos este o listă de diabetici binecunoscuți care au dovedit în sport că o boală nu este o piedică.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Exercițiu pentru pancreatită a pancreasului

Activitatea fizică este o parte inseparabilă a unui stil de viață sănătos. Pentru persoanele care au suferit un atac acut de pancreatită, se recomandă o odihnă de pat pentru un timp. După exacerbare, trebuie să efectuați un set de pregătire bazată pe tehnici respiratorii. Pe baza recomandărilor clinice ale medicilor, se poate concluziona că exercițiile fizice pentru pancreatită a pancreasului sunt nu numai permise, ci și vitale pentru recuperarea rapidă a organismului.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Pot alerga cu astm și diabet?

Atunci când o persoană este diagnosticată cu diabet zaharat, pentru a compensa boala, trebuie să își schimbe complet stilul de viață. În acest scop, trebuie să urmați o dietă, să luați medicamente hipoglicemice, cum ar fi Metformin, să jucați sport și, uneori, să apelați la terapia cu insulină. Astfel, evoluția bolii poate fi controlată, dar necesită un efort.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Diabet și sport

Sportul este o parte integrantă a tratamentului diabetului zaharat. Datorită stresului fizic din țesuturi, sensibilitatea la insulină crește, eficacitatea acestui hormon crește. Sportul la diabetici reduce riscul de a dezvolta complicații cardiovasculare, retinopatie, normalizează tensiunea arterială, îmbunătățește metabolismul lipidic (grăsime).
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Exercitarea în diabet

Exercitarea diabetului va aduce multe beneficii și vă va face să vă simțiți mult mai bine. De exemplu, ele ajută corpul să utilizeze glucoză, în timpul exercițiilor organismul utilizează mai rapid glucoza, necesarul de insulină scade, iar nivelul de glucoză din sânge scade.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Baie pentru diabetul de tip 2: este posibil sa se scalde si sa viziteze sauna

În cazul diabetului zaharat tip 1 sau 2, viața unei persoane variază foarte mult. Cu toate acestea, mulți cred că aceste reguli sunt doar pentru a schimba dieta pacientului. Dar, pentru ca nivelul zaharului sa nu creasca, este important sa se reconsidere complet stilul de viata. Persoanele care au fost diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 încearcă să-și îmbunătățească sănătatea prin instilarea obiceiurilor sănătoase.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Înotarea în diabet: Exerciții pentru diabetul de tip 2

Cu ajutorul terapiei complexe a diabetului de tip 2, pe lângă faptul că luați medicamente care scad glucoza și aderarea la o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, este extrem de important să participați în mod constant la sport. La urma urmei, cu ajutorul educației fizice și în special a înotului, este posibil să se îmbunătățească sensibilitatea celulelor la insulină și să se piardă în greutate, ceea ce nu este neobișnuit în cazul unei forme de diabet zaharat independent de insulină.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Yoga pentru diabetici cu diabet zaharat de tip 1 și 2: reducerea nivelului de zahăr și colesterol

Clasele regulate de yoga ușurează diverse boli, inclusiv obezitatea, hipertensiunea, problemele sistemului cardiovascular și ale coloanei vertebrale. Inclusiv exerciții de respirație similare și asanas ajuta la reducerea nivelului de glucoză din sânge, scade colesterolul la persoanele cu diabet zaharat tip 2, boala de tip 1 este, de asemenea, supusă corecției.
Citeşte Mai Mult
Diabetul și sportul

Simulator de diabet: Stepper și încărcături, tipuri de exerciții

După cum se spune, mișcarea este viața. Majoritatea pacienților se confruntă cu o problemă. Poate fi utilizat un antrenor de prevenire a diabetului? Exercițiul terapeutic ajută la menținerea tonului și controlul dezvoltării multor boli, inclusiv a bolii "dulci". Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei alte boli, în timpul tratamentului diabetului zaharat se recomandă aderarea la o anumită metodă de antrenament, în special cu utilizarea simulatoarelor.
Citeşte Mai Mult