Categorie Diabetul complicații

Cum de a îmbunătăți imunitatea în tratamentul diabetului zaharat tip 2 folk remedii?
Diabetul complicații

Cum de a îmbunătăți imunitatea în tratamentul diabetului zaharat tip 2 folk remedii?

Diabetul zaharat este o boală foarte frecventă. Această afecțiune afectează în mod negativ sistemul imunitar al diabeticilor. Din acest motiv, problema modului de a crește imunitatea la diabet este deosebit de relevantă. Imunitatea redusă poate duce la infectarea organismului cu diverse boli infecțioase, dezvoltarea gangrena și recuperarea pe termen lung după leziuni.

Citeşte Mai Mult
Diabetul complicații

Ce este polineuropatia diabetică: forme, cauze, simptome și metode de tratament

Cea mai obișnuită complicație a diabetului zaharat este neuropatia diabetică. Este diagnosticat la 30-50% dintre pacienți. Tulburările sistemelor vegetative și somatice, sensibilitatea afectată și conducerea nervoasă pot vorbi despre prezența sa. Ce este? În cazul neuropatiei diabetice în medicină se înțelege în mod obișnuit însemnarea totalității sindroamelor de încălcare a diviziunilor sistemelor nervoase și periferice autonome.
Citeşte Mai Mult
Diabetul complicații

Durerea articulară la diabet zaharat: tratamentul picioarelor și a genunchilor

Deteriorarea articulațiilor la diabet zaharat este o apariție frecventă. Această complicație necesită un tratament urgent, care nu numai încetinește procesul de distrugere, ci permite și îmbunătățirea stării generale a sistemului musculo-scheletic. Cauzele principale ale complicațiilor diabetice târzii, și anume patologiile osteo-articulare, se află în nivelul constant ridicat al glucozei din sânge.
Citeşte Mai Mult
Diabetul complicații

Angiopatia extremelor inferioare la diabet zaharat: tratament și simptome

Angiopatia diabetică este un grup de boli asociate cu afectarea vaselor de sânge și a circulației sanguine depreciate. Progresia diabetului zaharat conduce treptat la dezvoltarea acestei patologii. În primul rând, tonusul vascular se diminuează, lacunele sunt înguste și se produc deficiențe nutriționale. Accesul târziu la un medic poate duce la amputare și chiar la moarte.
Citeşte Mai Mult
Diabetul complicații

Ce este periculos pentru diabetul zaharat - posibilele consecințe ale bolii

Odată cu schimbările legate de vârstă, reprezentanții sexului mai puternic se confruntă în permanență cu probleme grave de sănătate. De regulă, acestea pot fi declanșate prin a conduce un stil de viață greșit, prezența de kilograme în plus, stres și ereditate. Una dintre tulburările destul de grave și periculoase este considerată a fi diabetul de tip al doilea.
Citeşte Mai Mult
Diabetul complicații

Diabetes mellitus erupție cutanată: fotografie la copii și pete adulte pe mâini

Potrivit statisticilor, o erupție cutanată la nivelul diabetului zaharat tip 1 și 2 sau la alte tipuri de leziuni pe piele sunt detectate în 30-50% din cazuri. De obicei, motivul pentru aceasta este o tulburare metabolică persistentă, o creștere a nivelului de glucoză din sânge și o acumulare de substanțe nocive în organism. Leziunea este observată în dermă, epidermă, folicul inflamat, glandele sudoripare, țesuturile conjunctive, vasele de sânge și plăcile de unghii sunt rareori rupte.
Citeşte Mai Mult
Diabetul complicații

Flegmonul piciorului - o posibilă complicație a diabetului zaharat

Diabetul zaharat este periculos nu numai prin manifestarea directă sub formă de deteriorare a sănătății, ci și prin influența asupra muncii altor organe. Deci, înfrângerea sistemului vascular în picior conduce la dezvoltarea de gangrena și celulita. Cauzele dezvoltării flegmonului piciorului cu diabet zaharat. Flegmona este o inflamație acută a țesuturilor care se dezvoltă ca urmare a intrării microorganismelor patogene.
Citeşte Mai Mult
Diabetul complicații

Nașterea la diabetul de tip 2: care au dat naștere diabetului gestațional?

Nașterea la diabet se determină individual, luând în considerare caracteristicile cursului bolii, severitatea acesteia, gradul de compensare și starea funcțională a fătului în curs de dezvoltare, precum și prezența complicațiilor obstetricale. Nivelul actual de dezvoltare al medicinei vă permite să nașteți diabetul zaharat tip 1 și 2, fără a trece boala la fătul în curs de dezvoltare.
Citeşte Mai Mult