Categorie Controlul diabetului

Baie pentru diabet zaharat: este posibil să se scalde și va exista vreun beneficiu din aceasta?
Viața cu diabet

Baie pentru diabet zaharat: este posibil să se scalde și va exista vreun beneficiu din aceasta?

Pacienții cu diabet zaharat sunt în mare măsură forțați să se lepede. Mulți sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să se facă baie într-o baie cu diabet zaharat de tip 2 și de tip 1. Indiferent dacă baia și diabetul de tip 2 sunt compatibile, depinde de răspunsul organismului la acest raport de temperatură și umiditate ridicată. Pentru unii, aceasta poate fi una dintre modalitățile de tratare a diabetului, în timp ce pentru alții este mai bine să se abțină de la manipularea aburii și a unei mături.

Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

De ce ar trebui un diabetic să-și controleze greutatea? Cum suprapondera afectează diabetul?

Adesea, persoanele care suferă de diabet sunt supraponderale. În același timp, probabilitatea unei persoane sănătoase, dar obeze, de a obține boala crește de mai multe ori. Acest lucru se explică prin faptul că cu o creștere a greutății corporale există o scădere a sensibilității celulelor la hormonul insulină. Cum sunt legate diabetul si excesul de greutate?
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Ce arată hemoglobina glicată? De ce ar trebui un diabetic să ia acest test?

Gliceratul hemoglobinei (glicohemoglobina) este un instrument de diagnostic relativ nou. Vă permite să evaluați nivelul de dezvoltare al diabetului zaharat și probabilitatea complicațiilor acestuia. Glicohemoglobina demonstrează posibilitatea neuropatiei, bolii ischemice, piciorului diabetic și arată, de asemenea, dacă doza de insulină este corect calculată pentru diabetul de tip 1.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Cum să descifrăți un test de urină și de ce să-l luați cu diabetul?

Unul dintre cele mai ilustrative teste de laborator pentru diabet este analiza urinei. Ar trebui să fie efectuată în mod regulat de către pacienții cu diabet zaharat de orice tip pentru a evalua starea sistemului urinar (rinichi), pentru a detecta prezența hiperglicemiei și a altor markeri ai tulburărilor metabolice. De ce este importantă analiza urinară pentru diabet zaharat În plus față de faptul că are o cantitate excesivă de zahăr în urină, acest test de laborator pentru diabet poate determina prezența unor afecțiuni renale.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Benzi de testare "Bioscan": principiu de funcționare

Cercetarea de laborator este o mare realizare a științei, inclusiv a medicinei. De mult timp, părea departe de a evolua pur și simplu nicăieri. Apoi a venit cu hârtie indicatoare. Producerea primelor benzi medicale a început în urmă cu aproximativ șaptezeci de ani în Statele Unite. Pentru un număr mare de persoane cu diferite boli, această invenție sa dovedit a fi extrem de importantă.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Contorul de glucoză din sânge: principiul de funcționare, tipurile, modul de utilizare și locul de cumpărare?

Glucometru de sânge - un dispozitiv conceput pentru a determina nivelul de glucoză din plasma sanguină. Dispozitivul este necesar pentru diagnosticarea și monitorizarea stării actuale a metabolismului carbohidraților la persoanele care suferă de diabet. Pe baza datelor obținute prin utilizarea contorului, pacienții iau măsuri pentru a compensa metabolismul carbohidraților.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Ce teste pentru diabet?

Testele de laborator în cazul diabetului zaharat pot dezvălui patologia în stadiile incipiente ale dezvoltării acestuia și, în cazul unei boli deja diagnosticate, păstrează întotdeauna concentrația de zahăr sub control, prevenind modificările bruște și deteriorarea stării pacientului. Ce simptome ar trebui verificate pentru prezența diabetului în clinică?
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Medicul care tratează diabetul

Diabetul zaharat este un grup de boli ale sistemului endocrin cu complicații severe. Apariția acestei patologii este asociată cu scăderea absorbției de glucoză sau a deficienței hormonului de insulină. Pentru a evita efectele adverse ale bolii, este necesar să se diagnosticheze în timp și să înceapă tratamentul, pentru care ar trebui să contactați specialistul potrivit.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Care este nivelul normal al zahărului din sânge la bărbați?

Rolul zahărului în corpul uman Dacă comparăm corpul cu motorul, atunci zahărul este combustibil. Zahărul este un nume comun pentru toate tipurile de carbohidrați, substanțe organice care sunt folosite de celulele vii ca sursă de energie. Mâncăm un set divers de carbohidrați, care sunt împărțiți în trei grupe: monozaharide, care includ glucoza - principala sursă de energie pentru procesele intracelulare; dizaharide - zahăr alb, pe care de obicei îl adăugăm la alimente; polizaharidele sunt carbohidrați complexi, compuși din monozaharide, dar nu neapărat dulci în gust (amidon, făină).
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Glucometre fără benzi de testare

Cum funcționează contorul? Contoarele de glucoză din sânge sunt dispozitive electronice care sunt utilizate pentru a măsura glicemia în sângele uman. Dispozitivul face viața mai ușoară pentru pacienții cu diabet zaharat: acum pacientul poate măsura independent și controla nivelul său pe tot parcursul zilei.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Care este rata de zahăr din sânge la femei?

Atunci când apare un dezechilibru al proceselor metabolice în corpul feminin, aceasta conduce la apariția diferitelor boli. Un stil de viață activ, o dietă sănătoasă și un fond emoțional stabil devin cheia pentru o sănătate bună. Cu toate acestea, nu toată lumea aderă la aceste reguli - ca rezultat, poate apărea o imagine neplăcută asociată cu o creștere sau scădere a nivelului zahărului din sânge.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Glucometer Satellite Caracteristicile comparative ale glucometrelor "ELTA"

Glucometrele și diabetul Terapia pentru diabet este întotdeauna un control. Diabetul trebuie să monitorizeze în permanență nutriția, starea generală a corpului. Și cel mai important - pentru nivelul de zahăr din sânge. Și de mulți ani, acest lucru ar putea fi făcut doar într-o unitate medicală și într-un laborator. Acum, oricine are nevoie poate purta propriile "mese cu reactivi" în buzunar sau în geantă.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Cum sa alegi un glucometru si cine are nevoie de el?

Este necesar să vizitați un medic pentru a afla nivelul glucozei din sânge? Cât de des trebuie să analizăm? Pot compara un dispozitiv portabil cu testele de laborator? Care sunt parametrii pentru alegerea analizorului? De ce am nevoie de un contor de glucoză în sânge? Conținutul de glucoză din sânge poate fluctua într-o gamă largă, dar mai departe de valorile normale, cu atat mai mult cu diabet zaharat va aduce.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Glicemia din sânge - cum se măsoară nivelul acesteia și cât costă ea?

Puteți verifica sângele pentru zahăr în două moduri: utilizând un glucometru și benzi speciale de testare. Pregătirea pentru analiza celor mai frecvente. Sângele este luat dimineața pe un stomac gol. O persoană sănătoasă și o persoană cu diabet zaharat de tip 2 sunt sfătuiți să nu mănânce timp de 12 ore înainte de testare. De exemplu, între orele 8 și 8 dimineața
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Cum să pierdem în greutate și să câștigi în greutate diabetul?

Diabetul zaharat este o boală în care controlul greutății corporale este o măsură necesară care afectează cursul cursului. În unele cazuri, și anume, în cazul diabetului zaharat tip 2 din stadiul inițial, scăderea în greutate este suficientă pentru a opri deranjarea bolii. Controlul greutății este, de asemenea, necesar pentru a preveni complicațiile care apar odată cu evoluția bolii.
Citeşte Mai Mult
Controlul diabetului

Monitorizarea tensiunii arteriale pentru diabet

Tensiunea arterială și hipertensiunea arterială Hipertensiunea arterială este o boală a sistemului cardiovascular, caracterizată printr-o valoare crescută a tensiunii arteriale, în majoritatea cazurilor asociată cu diabetul zaharat. Cel mai adesea, hipertensiunea are oameni în vârstă și este supraponderală. Pentru această categorie de persoane, testarea tensiunii arteriale este la fel de importantă ca și testarea glucozei și nu ar trebui efectuată o dată pe zi pentru a monitoriza eficacitatea medicamentelor antihipertensive.
Citeşte Mai Mult