Categorie Diabetul la femei

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Diabetul la femei

Diabet zaharat insarcinata

Acest articol prezintă în detaliu modalitatea de a acționa dacă diabetul zaharat este diagnosticat înainte de sarcină. Dacă nivelurile crescute de glucoză din sânge sunt deja detectate în timpul sarcinii, atunci se numește diabet gestational. Diabetul de tip 1 sau 2, de regulă, nu este o contraindicație pentru maternitate, dar crește semnificativ riscurile atât pentru femeie, cât și pentru făt.
Citeşte Mai Mult
Diabetul la femei

Diabetul poate rămâne gravidă și este permisă nașterea

Una dintre cele mai importante etape din viața unei femei este sarcina. În acest moment, viitorul copil se formează în uterul mamei sale, astfel încât corpul ei ar trebui să fie pregătit pentru sarcini grele. În acest sens, apare întrebarea - este posibil să se nască diabetul? Riscuri și posibile complicații Anterior, diabetul zaharat a reprezentat un obstacol major în calea realizării copiilor.
Citeşte Mai Mult