Categorie Diabet

Glucometer Kontur TS: Instruire și preț pentru Contour TS de la Bayer
Glucometre de sânge

Glucometer Kontur TS: Instruire și preț pentru Contour TS de la Bayer

În prezent, un număr mare de contoare de glucoză din sânge sunt oferite pe piață, iar tot mai multe companii încep să producă astfel de dispozitive. Mai mare încredere, desigur, provoacă acei producători care s-au angajat mult timp în fabricarea și vânzarea de produse medicale. Acest lucru înseamnă că produsele lor au trecut deja testul timpului și clienții sunt mulțumiți de calitatea produselor.

Citeşte Mai Mult
Diabet

Cum se elimină spasmul pancreatic și colica pancreatică?

Pancreasul este al doilea raportat la dimensiunea glandei din corpul uman. Acesta este situat deasupra abdomenului, și anume, în spatele stomacului. Are o formă alungită și, în medie, lungimea sa este mai mică de 24 de centimetri. Acest organ are un nivel ridicat de sensibilitate, deci răspunde mai întâi la toți stimulii.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Diabetul insipid la un copil

Diabetul zaharat se numește patologie endocrină, care se manifestă pe fundalul unui declin accentuat al producției de vasopresină sau al unei încălcări a acțiunii sale. În primul caz, forma centrală a bolii se dezvoltă, în al doilea rând, tipul de patologie renală (nefrogenică), în care cantitatea de hormon este suficientă, dar datorită unor modificări ale corpului, receptorii pierd sensibilitate la acesta.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Orientări clinice pentru diagnosticul și tratamentul diabetului la copii

Părinții fiecărui copil care a fost diagnosticat cu diabet zaharat primesc recomandări clinice de la medic, permițându-i să dezvolte strategia corectă de tratament și să corecteze stilul de viață al bebelușului. Cu toate acestea, recomandările și prescripțiile unui medic sunt departe de a fi spontane. În procesul de diagnosticare și de determinare a metodelor de tratament, medicul se bazează pe norme și parametri în general stabiliți în țară sau de către asociațiile medicale internaționale pentru combaterea diabetului zaharat.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Diabetul de tip 1 printre celebrități: unul dintre cei mai celebri oameni de diabet zaharat?

Diabetul zaharat este considerat cea mai frecventă boală a societății moderne, care nu îi scutește pe nimeni. Cetățenii obișnuiți sau persoanele celebre cu diabet zaharat de tip 1, oricine poate deveni o victimă a patologiei. Ce celebritate are diabet zaharat de tip 1? Sunt mulți astfel de oameni. În același timp, au reușit să reziste loviturii și să continue să trăiască o viață completă, adaptându-se la boală, dar atingând obiectivele.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Severitatea diabetului zaharat: clasificare și criterii

Statisticile arată că fiecare a treia persoană din lume poate fi afectată de diabet. Această boală este considerată una dintre cele mai periculoase, împreună cu oncologia, tuberculoza și SIDA. Diabetul este o boală bine studiată, însă necesită o examinare completă a organismului. Medicina distinge mai multe grade și tipuri de diabet.
Citeşte Mai Mult
Diabet

De ce crește tensiunea arterială dimineața?

Mulți sunt interesați de întrebarea de ce există o presiune crescută în dimineața după somn. În primul rând, este demn de remarcat faptul că în timpul zilei, în funcție de alimentele consumate, nivelul activității fizice, precum și cantitatea de stres emoțional suferit. Din păcate, pentru unele persoane, tensiunea arterială poate fi prea ridicată, mai ales dimineața.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Ce sunt plăcile aterosclerotice: cum să le tratezi?

Ateroscleroza, care este indisolubil legată de formarea plăcilor aterosclerotice în interiorul arterelor / vaselor, este una dintre cele mai frecvente patologii ale timpurilor moderne. Creșterea lor duce la complicații grave. Platele aterosclerotice sunt o acumulare de celule endoteliale de colesterol, care se află pe pereții interiori ai vaselor responsabile de elasticitatea acestora.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Examinarea diabetului prin anatomie patologică

Diabetul, ca orice altă boală gravă, afectează foarte mult corpul uman. Odată cu dezvoltarea diabetului zaharat, se observă nu numai modificări hormonale, ci și procese patologice care afectează diferite organe interne și grupuri de organe. Studiul caracteristicilor anatomice ale organismului la pacienții cu diabet zaharat este responsabilitatea secțiunii de medicină numită anatomie patologică.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Ce trebuie să faceți dacă zahărul din sânge este de 14 unități: primul ajutor, metode de bază de eliminare

În mod normal, limita superioară a glicemiei nu trebuie să fie mai mare de 5,5 unități. Creșterea sa semnificativă poate indica prezența oricăror procese anormale în organism. Mai mult, cu cât acest indicator este mai mare, cu atât este mai periculos situația. Deci, când se ridică la nivelul de 14, este necesar să se ia măsuri urgente pentru eliminarea acestui fenomen, precum și pentru prevenirea repetării încălcării.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Poate un diabetic să fie un donator de diabet de tip 2?

Donația de sânge este o oportunitate de a salva viața cuiva prin împărtășirea celui mai valoros fluid din corpul nostru. Astăzi, tot mai mulți oameni sunt dispuși să devină donatori, dar se îndoiesc dacă sunt potriviți pentru acest rol și dacă pot dona sânge. Nu este un secret pentru nimeni că persoanele cu boli infecțioase, cum ar fi hepatitele virale sau HIV, nu au categoric permis să doneze sânge.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Siofor: instrucțiuni de utilizare, preț, recenzii, analogi de tablete

Tabletele Siofor sunt adesea folosite în medicina modernă pentru diabetul de tip 2. În asociere cu Siofor, se recomandă administrarea de Losartan și Thioctacid. Losartan ajută la protejarea rinichilor dacă este prezentă proteinurie. În plus, Losartan reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Tioctacidul în diabetul zaharat tip 2 reglează metabolismul lipidic și carbohidrat, în plus, Thioctacid are un efect antioxidant.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Semne de diabet zaharat la bărbați

După ce au învățat diagnosticul lor de diabet, mulți oameni se tem de zadar că nu vor mai face sex. Astfel de idei sunt eronate, deoarece încălcarea producției de insulină nu afectează în mod direct potența. Dar nivelul ridicat de necontrolat al glucozei din sânge contribuie la încălcarea sexualității umane.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Este mostenit diabet zaharat

În fiecare an numărul persoanelor care suferă de diabet crește semnificativ. Mai mult, dacă mai devreme a fost detectat numai la vârstnici, atunci această boală se găsește și la tineri și la copii. Și întrebarea dacă diabetul zaharat este moștenit, a devenit recent din ce în ce mai relevantă.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Pre-diabet: există o șansă de a evita trecerea la diabet

Statisticile inexorabil arată că numărul de pacienți cu diabet zaharat este în creștere în lume în fiecare an. Mulți oameni, întâlniți întâi cu boala, susțin că nu au observat nici un simptom al bolii înainte. Dar este într-adevăr? Diabetul zaharat, în special tipul 2, este o boală cronică care nu începe brusc.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Obezitatea în diabet: nutriție, dietă, tratament

Datorită insulinei hormonale, grăsimile se acumulează în organism și, în același timp, acest hormon împiedică defalcarea grăsimii. Dacă există excesul de greutate și obezitatea, chiar și în absența diabetului, există o patologie care contribuie la creșterea nivelului de insulină din sânge. Puteți scădea greutatea dacă reduceți cantitatea de insulină la niveluri normale.
Citeşte Mai Mult
Diabet

Cum poți reduce presiunea fără pilule?

Sistemul circulator are o structură complexă - venele, arterele și inima, care servește ca pompă. Mișcarea sângelui prin capilară creează o tensiune care apare atunci când partea lichidă și contactul peretelui vasului. BP - variază în funcție de vreme, starea emoțională, timpul din zi. Abaterea persistentă a tensiunii arteriale de la normă în direcția creșterii se numește hipertensiune.
Citeşte Mai Mult