Categorie Diagnosticare

Diagnosticare

Acetona a apărut în urină a unui copil: cauze, simptome și metode de tratament

Un copil bolnav este cauza anxietății și anxietății pentru părinți. De aceea, dacă copilul se plânge de greață și refuză să mănânce și apoi începe să vomite, mai întâi trebuie să verificați urina copilului. Prin urmare, este important să cunoașteți posibilele cauze ale acetonului în urina unui copil și, dacă este necesar, să vă adresați medicului pediatru pentru ajutor.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Glucometer Accu Check Mobile Review

Singurul glucometru dintre dispozitivele inovatoare care permite măsurarea valorii glucozei în sânge fără benzi de testare este Accu Chek Mobile. Dispozitivul este caracterizat printr-un design elegant, ușurință și, de asemenea, destul de confortabil și confortabil de utilizat. Dispozitivul nu are restricții de vârstă în utilizare, prin urmare, recomandat de producător pentru a controla cursul diabetului la adulți și pacienți tineri.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Test de sânge pentru insulină

Diagnosticul diabetului zaharat de orice tip este legat de cuvântul principal - insulina. O boală endocrină este deficitară într-un hormon produs de pancreas. Cum să luați un test de sânge standard pentru rezistența la insulină? Care sunt caracteristicile procedurii de testare? Prin ce criterii puteți descifra în mod independent rezultatele?
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Cum se efectuează endosonografia pancreasului?

Pancreasul îndeplinește mai multe funcții în organism, răspunzând nu numai la digestia alimentelor, ci și la absorbția unora dintre elementele sale. Cu toate acestea, un stil de viață nesănătoase și o atitudine iresponsabilă față de starea propriului organism duc adesea la apariția patologiilor acestui organ, care este plină de probleme serioase.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Dulce, dar dezgustător: despre rata consumului de zahăr și consecințele excesului său

Aportul ridicat de zahăr este un flagel al secolului XXI. Masa și ușurința disponibilității produselor cu un conținut excesiv de carbohidrați simpli duce la consumul necontrolat de zahăr, care, la rândul său, are un efect dăunător asupra corpului uman. Institutiile principale din lume cheltuiesc milioane de dolari pentru cercetare, pe baza carora se obtin anumite rate de consum, inclusiv consumul zilnic de zaharuri pentru femei.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Cum apare sinteza colesterolului în ficat?

Deoarece substanța aparține clasei de alcooli, termenul "colesterol" este singurul eligibil, numele "colesterol" (literalmente "bilă solidă" datorită eliberării sale inițiale din calculi biliari) a fost atribuit compusului în virtutea tradiției - obținută pentru prima dată în 1769 de către chimistul francez Pulet de Pentru Sal, a arătat proprietăți evidente ale grăsimilor, la care a fost clasat inițial.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Coma hipoglicemică la adulți și copii: prim ajutor, tratament

Hipoglicemic coma - o condiție critică a corpului uman, care se produce datorită unei scăderi puternice a concentrației de glucoză în sânge. Aceasta necesită asistență medicală de urgență, deoarece în caz de întârziere poate duce ușor la moarte. La efectuarea primelor măsuri de restaurare, este necesar să se precizeze starea și diferențierea hipoglicemiei de hiperglicemie.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Glucoza pentru testul de toleranță la glucoză: cum se diluează și se bea soluția de analiză a zahărului?

Testul de sânge pentru glicemie este o analiză obligatorie pentru detectarea în timp util a diabetului zaharat și a unor patologii ascunse. Dacă concentrația de glucoză crește, efectuați testul cu o sarcină. Pentru a face acest lucru, beți o soluție dulce specială și apoi măsurați nivelul de zahăr din ser. Pentru a efectua corect diagnosticul, trebuie să știți ce și cum se utilizează glucoza pentru testul de toleranță la glucoză.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Simptome majore și minore ale diabetului zaharat

Diabetul se răspândește rapid în întreaga lume și nu-i pasă de faptul că oamenii de știință nu au descoperit toate motivele pentru care ar putea fi această boală. În această situație, o persoană nu poate fi decât atentă la corpul său. Și să-l confundați cu un simptom al unei alte boli pentru manifestarea diabetului - dacă apare o suspiciune, ar trebui să consultați imediat un doctor pentru clarificare (mai ales că există și diabet zaharat asimptomatic).
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Verificarea testului de sânge pentru zahăr la copii: norma și interpretarea rezultatelor

Când medicul recomandă donarea de sânge pentru determinarea nivelului de glucoză pentru copil, părinții au multe întrebări: de ce avem nevoie de această analiză, cum să ne pregătim în mod corespunzător etc. Să analizăm în detaliu cum se descifrează testul de sânge pentru zahăr la copii. Tipuri de studii pentru determinarea nivelului de glucoză în plasmă Există două metode principale: livrarea biomaterialului strict pe stomacul gol; recoltarea sângelui cu o sarcină.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Cum să treci un test de sânge pentru hemoglobină glicată?

Hemoglobina este o substanță care este conținută în sânge și este responsabilă de distribuția oxigenului în organism. Este hemoglobina care face sânge roșu - acest lucru se datorează conținutului de fier din ea. Hemoglobina face parte din celulele roșii din sânge - particule de sânge roșu. Glucoza este implicată în producerea hemoglobinei.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Modificări ale analizei urinei în diabet zaharat: culoare, densitate, prezență de proteine, glucoză și alte substanțe

În diabet, parametrii fizico-chimici ai urinei sunt semnificativ diferiți de norme. Acest lucru se datorează diferitelor tulburări din organism cauzate de funcționarea necorespunzătoare a sistemului endocrin. Luați în considerare modul în care schimbările de urină în diabet și de ce este atât de important pentru a testa în mod regulat un fluid biologic într-un laborator sau acasă.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Avantaje și dezavantaje ale glucometrului Satellite Plus

Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 1 sau de tip 2 sunt forțate să monitorizeze în mod constant nivelurile de glucoză din sânge. Pentru a efectua cercetări la domiciliu, este suficient să aveți un dispozitiv special - un glucometru de sânge. Producătorii de echipamente medicale oferă diferite tipuri de modele care diferă în ceea ce privește costurile și caracteristicile lor funcționale.
Citeşte Mai Mult
Diagnosticare

Principalele motive pentru prezența acetonă în urină a femeilor gravide, simptome și metode de tratament

Perioada perinatală este un moment foarte important pentru mamă și copil. Orice sarcină este sub supravegherea atentă a unui medic. Viitoarea mamă în acest moment trece prin diverse proceduri necesare și trece foarte multe analize. Printre acestea este un test foarte important - identificarea acetonului în urină. Și dacă această substanță toxică este detectată, tratamentul trebuie început imediat.
Citeşte Mai Mult