Categorie Ajutor

Baie pentru diabet zaharat: este posibil să se scalde și va exista vreun beneficiu din aceasta?
Viața cu diabet

Baie pentru diabet zaharat: este posibil să se scalde și va exista vreun beneficiu din aceasta?

Pacienții cu diabet zaharat sunt în mare măsură forțați să se lepede. Mulți sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să se facă baie într-o baie cu diabet zaharat de tip 2 și de tip 1. Indiferent dacă baia și diabetul de tip 2 sunt compatibile, depinde de răspunsul organismului la acest raport de temperatură și umiditate ridicată. Pentru unii, aceasta poate fi una dintre modalitățile de tratare a diabetului, în timp ce pentru alții este mai bine să se abțină de la manipularea aburii și a unei mături.

Citeşte Mai Mult
Ajutor

Diabetul zaharat și sarcina (care este pericolul de diabet gestational)

Sarcina exercită o sarcină crescută asupra corpului mamei, în acest moment sa înrăutățit multe boli cronice, apar probleme noi. Printre încălcările proceselor metabolice la femeile care poartă un copil se manifestă cel mai frecvent diabetul gestational (GDM). Aproximativ 4% din sarcini însoțesc această boală, 80% dintre acestea apar cu complicații pentru mamă, în 45% din cazuri provoacă gestoze.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Ce cauzează diabetul la copii, cum se manifestă și poate fi vindecat

Într-un organism în creștere, toate procesele se produc mult mai repede decât la adulți, prin urmare este foarte important să recunoaștem și să oprim boala la început. Dezvoltarea diabetului la copii se desfășoară rapid, timpul de la primele simptome pronunțate la coma diabetică durează câteva zile și chiar ore. Adesea, diabetul este detectat în condițiile instalației medicale în care copilul a fost luat inconștient.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Clasificarea (tipurile) diabetului

Sub un nume, "diabetul" ascunde câteva boli similare. Cauzele strategiei lor de dezvoltare și tratament sunt fundamental diferite. Calitatea vieții pacientului depinde în mare măsură de corectitudinea diagnosticului, prin urmare, clasificarea diabetului zaharat a fost în mod repetat revizuită și complicată.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Diabet insipid la femei, bărbați și copii

Termenul "diabet zaharat" derivă din "scurgeri" grecești, în vremurile străvechi sa crezut că lichidul care intră în organism, această boală trecând prin corp, nu este asimilată. Diabetul insipid este o patologie cronică rară, care respectă pe deplin definiția antică. Cauza este lipsa unui hormon care regleaza excretia apei de catre rinichi.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Nivelurile zahărului din sânge în prediabete. Semne ale prediabetelor și cum să le tratezi

Diabetul zaharat de tip 2 începe treptat, tulburările metabolismului carbohidraților se acumulează timp de decenii, iar pentru unii din copilărie. Prediabetele pot dura mai mulți ani, până când modificările patologice devin critice, iar nivelul zahărului este în mod constant ridicat. Sa stabilit că în SUA, o treime din populație se află în stadiul pre-diabetului, adică un pas în jos și se vor afla în ghearele unei boli incurabile.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Semne ale diabetului la bărbați și pericolul acestuia

Să spunem imediat că în timp ce diabetul este incurabil. Scopul terapiei este de a normaliza glucoza din sange, cu alte cuvinte, pentru a compensa diabetul. Dacă un om păstrează glucoza pentru o lungă perioadă de timp, complicațiile nu se dezvoltă, iar unele chiar regresează. Starea de sănătate cu diabet zaharat compensată este bună, simptomele bolii sunt absente, speranța de viață este aceeași ca la bărbații sănătoși.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Semnele de zahăr din sânge și cum este periculos?

La o persoană sănătoasă, glucoza din sânge este reglată automat de un mecanism complex care asigură metabolismul carbohidraților. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge indică o eșec al acestui mecanism. În majoritatea cazurilor vorbim de diabet. Această boală cronică are multe complicații, acoperind toate sistemele corpului.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Cum puteți scădea rapid glicemia

Setea constantă, urinarea crescută, slăbiciunea și oboseala, mucoasele uscate sunt simptome tipice ale unei creșteri a concentrației de glucoză în vase. Pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge la domiciliu, poți cu ajutorul dietă, încărcături și remedii folclorice. Vom face o rezervă că vorbim doar despre diabetul diagnosticat de tip 2, tratamentul cu insulină este întotdeauna prescris pentru pacienții cu tip 1.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Modi diabet - semne, tipuri și tratamente

Determinarea tipului de diabet zaharat nu este întotdeauna ușoară, deoarece există variații ale bolii, ale căror simptome pot fi atribuite atât primului, cât și celui de-al doilea tip. O creștere constantă a glucozei la o vârstă fragedă, ca la tipul 1, cu un curs ușor de tip 2, a fost numit diabetul de tip Modi. MODY este o abreviere a "diabetului zaharat de maturitate al tinerilor", care poate fi tradus ca "diabet zaharat adult la tineri".
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Diabet zaharat de tip 2: simptome de dezvoltare, cum să tratați și cât de mult trăiesc cu ea

Greutatea în exces în a doua jumătate a vieții, lipsa mișcării, alimentele cu abundență de carbohidrați au un impact mult mai negativ asupra sănătății decât se crede. Diabetul de tip 2 este o boală cronică incurabilă. Se dezvoltă cel mai adesea datorită modului de viață modern - abundența produselor, disponibilitatea transportului, munca sedentară.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Diabet zaharat ascuns (latent) la femei și bărbați

Pentru o lungă perioadă de timp, diabetul zaharat a fost diagnosticat numai cu un test de sânge pe termen lung. După îmbunătățirea metodelor de cercetare, sa stabilit că creșterea glicemiei începe să dăuneze organismului mult mai devreme decât depășește valorile de referință. Sa constatat că există o formă ascunsă de diabet zaharat, care nu se poate manifesta mult timp, în timp ce distruge vasele sanguine și sistemul nervos al unei persoane.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Diabetul la persoanele în vârstă: de ce apare și cum se tratează

Grupul de patologii metabolice cronice caracterizat printr-un conținut ridicat de glucoză din cauza producerii de insulină depreciat este diabetul zaharat. Este diagnosticat la orice vârstă, copil, mediu, vârstnic. Diabetul la vârsta între 60 și 65 de ani este de aproape 9% din toate cazurile, iar până la vârsta de 75 de ani, rata de incidență crește brusc la 23 de ani.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Modalități de eliminare a excesului de zahăr din organism

Diabetul de tip 2 necesită tratament continuu pe tot parcursul vieții. Principalele obiective ale terapiei sunt limitarea furnizării de carbohidrați din alimente și eliminarea zahărului din organism, în principal prin creșterea cheltuielilor sale cu procese vitale. Rolul principal în tratamentul diabetului zaharat este jucat de o nutriție adecvată, controlul greutății, exerciții regulate.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Prevenirea diabetului - ce trebuie făcut pentru a preveni boala

Un remediu complet pentru diabet este o chestiune de viitor. În prezent, efectuarea unui astfel de diagnostic înseamnă o mulțime de restricții, terapie pe tot parcursul vieții, luptă constantă cu complicații progresive. De aceea, prevenirea diabetului este extrem de importantă. Acesta include o serie de măsuri simple, cele mai multe dintre acestea putând fi descrise cu expresia "stil de viață sănătos".
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Tabele de unități de pâine în diabet zaharat de tip 1 și 2

Calculul carbohidratilor in conturile de alimente pentru diabetici, atat cu primul cat si cu cel de-al doilea tip de boala. Pentru a facilita această sarcină, a fost elaborată o măsură specială - unitățile de cereale (HE). Inițial, acestea au fost utilizate pentru pacienții care au primit insulină. Tabelele de unități de pâine dintr-o varietate de produse facilitează foarte mult calculul dozei de hormon.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Terapia de exerciții pentru diabet - exerciții pentru diabetici

Dovada științifică: educația fizică regulată în cel de-al doilea tip de diabet facilitează foarte mult cursul bolii. Efectul încărcărilor asupra puterii de acțiune este comparabil cu medicamentele antidiabetice. În cursul cercetării sa constatat că la pacienții după 4 luni de cursuri, controlul diabetului este semnificativ îmbunătățit, greutatea este redusă, circulația sanguină crește, iar probabilitatea depresiei scade.
Citeşte Mai Mult
Ajutor

Diabetul decompensat: semne, tratament și pericol

Scopul tratamentului diabetului zaharat este de a menține glucoza la un nivel apropiat de normal de mult timp. Dacă aceasta nu reușește, ei spun că pacientul a decompensat diabetul. Pentru a obține o compensare pe termen lung este posibilă numai cu ajutorul disciplinei stricte. Regimul de tratament include: respectarea modului și compoziției nutriției, exercitarea activă, dar nu excesivă, luarea în timp util a medicamentelor hipoglicemice, calculul corect și introducerea insulinei.
Citeşte Mai Mult