Categorie Știri

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Știri

Zincul și diabetul zaharat de tip 2 sunt legate

Oamenii de știință au identificat o legătură între concentrația microelementelor, în special zincul, și dezvoltarea prediabetelor. Aceasta este o afecțiune care precede o boală cu drepturi depline. Judecând după datele obținute, schimbul de zinc este foarte important în dezvoltarea bolii sau mai degrabă o încălcare a schimbului. În cadrul celui de-al doilea tip de diabet zaharat se referă la o boală care afectează metabolismul și are o formă cronică.
Citeşte Mai Mult
Știri

Carnea duce la un risc crescut de diabet.

Un studiu realizat de cercetători din Singapore a confirmat că consumul excesiv de carne roșie și de pasăre albă poate duce la creșterea riscului de diabet. Recent, mulți cercetători au acordat atenție dietelor bazate pe vegetarianism, dovedind că sunt mult mai benefice pentru sănătate.
Citeşte Mai Mult
Știri

Implanturile pot fi oferite diabeticilor.

Oamenii de știință din California consideră că au descoperit o modalitate de a transplanta celulele care produc insulină, la pacienții cu deficiență. În plus, producătorii vor fi protejați împotriva respingerii imune. Metoda prezintă una dintre soluțiile promițătoare care se află în proces de dezvoltare, dar nu s-au făcut încă studii asupra oamenilor.
Citeşte Mai Mult