Categorie Alte

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Alte

Diabetul si sarcina - cum sa nascut un copil sanatos

Diabetul zaharat se referă la anomalii metabolice din organismul uman asociate cu lipsa funcției pancreatice, sensibilitatea la insulină afectată sau efectul combinat al acestor factori. Întrebarea dacă diabetul și sarcina pot fi combinate sunt discutate de mulți cunoscuți endocrinologi ai lumii.
Citeşte Mai Mult
Alte

Ce face insulina

Insulina este principalul medicament pentru tratamentul pacienților cu diabet zaharat de tip 1. Uneori este folosit și pentru a stabiliza starea pacientului și pentru a-și îmbunătăți starea de bine în cel de-al doilea tip de boală. Această substanță este, prin natura sa, un hormon care, în doze mici, poate influența metabolismul carbohidraților.
Citeşte Mai Mult
Alte

De ce oamenii slabesc cu diabetul zaharat

Oamenii sănătoși, ale căror niveluri ale zahărului din sânge sunt normale, pentru a pierde în greutate fără o dietă specială și o pregătire regulată nu este atât de ușoară. Dacă o persoană nu acordă atenție dietei și sportului, dar în același timp începe să piardă în greutate rapid, atunci acesta ar trebui să fie un motiv serios pentru a merge la un medic. Având în vedere că o pierdere accentuată și rapidă în greutate este unul dintre simptomele multor boli, inclusiv diabetul zaharat.
Citeşte Mai Mult
Alte

Care este rata de zahar din sange

Corpul uman este un sistem complex de interacțiune între activitatea organelor și a sistemelor, manifestată prin fluxul unui număr de procese vitale. Glucoza este componenta principală a acestui sistem, care furnizează celule și țesuturi cu energie. Există condiții patologice în care procesul de reglare a numărului de zahăr din sângele unei persoane este perturbat.
Citeşte Mai Mult
Alte

Diabetul si munca

În cele mai multe cazuri, diabetul ia o persoană prin surprindere și trebuie să se gândească la activitatea sa de lucru. Această boală nu este complet vindecată, din păcate, rămâne cu pacientul pe viață. În ciuda faptului că metodele moderne de tratament pot menține un nivel ridicat al calității vieții pentru o persoană bolnavă, există unele limitări.
Citeşte Mai Mult
Alte

Exercitii terapeutice in diabet

Diabetul zaharat ("boala dulce") este un grup de afecțiuni patologice în care apar tulburări metabolice. Rezultatul este un număr mare de glicemie, denumit hiperglicemie. Din păcate, boala nu poate fi complet vindecată.Pacienții pot obține doar o stare de compensare, în care reușesc să încetinească progresia bolii și să mențină nivelul zahărului în sânge în limite acceptabile.
Citeşte Mai Mult
Alte

Colecția monahală din diabet

Posibilitatea utilizării plantelor în tratamentul diabetului nu a fost deloc secret pentru nimeni. Majoritatea pacienților, în special cei care sunt deja disperați din cauza ineficienței metodelor tradiționale, încearcă să reducă nivelurile de zahăr din sânge și să obțină despăgubiri pentru boală cu remedii naturale.
Citeşte Mai Mult
Alte

Nivelul zahărului din sânge după masă

Glucoza este o monozaharidă importantă care se află în corpul uman și care participă la o serie de procese biochimice, acoperă consumul de energie al celulelor și țesuturilor. Zaharul intră alături de alimente sau se formează cu ajutorul glicogenului depus în ficat și în alte organe.
Citeşte Mai Mult
Alte

Cum să tratați picioarele cu diabet zaharat

Diabetul zaharat este o boală formidabilă a sistemului endocrin, caracterizată prin hiperglicemie și afecțiuni metabolice. Patologia endocrină tip 1 se dezvoltă din cauza lipsei de sinteză a hormonului insulină. Această formă a bolii este caracteristică pentru o vârstă fragedă și este ereditară.
Citeşte Mai Mult
Alte

Grasime hepatică a ficatului la diabet zaharat

Diabetul zaharat este plin de diverse complicații, dintre care una este o anomalie în ficat, deoarece aceasta este cea care îndeplinește funcția de filtrare în organism. Grasimea hepatică a ficatului la diabet zaharat este una dintre cele mai frecvente probleme pentru diabetici. Acesta poate fi atât cauza diabetului cât și efectul acestuia.
Citeşte Mai Mult
Alte

Efectul alcoolului asupra zahărului din sânge

Prezența diabetului într-o persoană aduce multe preocupări suplimentare vieții de zi cu zi. Adesea, oamenii se confruntă cu ideea dacă este posibil să se ia băuturi alcoolice cu această boală și cum alcoolul afectează zahărul din sânge. Această întrebare este bine studiată și o vom răspunde acum. Alcoolul și zahărul din sânge Efectul băuturilor alcoolice asupra proceselor metabolice din corpul uman este foarte ambiguu.
Citeşte Mai Mult
Alte

Consecințele diabetului în timpul sarcinii

Diabetul zaharat se numește patologie endocrină, care are mai multe cauze de dezvoltare și se caracterizează prin insuficiența producției de insulină, o încălcare a acțiunii acesteia asupra celulelor periferice și a țesuturilor sau o combinație simultană a ambilor factori. Există mai multe forme ale bolii, dar toate au același semn clinic - hiperglicemia (niveluri ridicate ale zahărului din sânge).
Citeşte Mai Mult
Alte

Cauzele diabetului la un copil

Diabetul zaharat este o boală foarte gravă care are un efect dăunător asupra aproape tuturor proceselor metabolice din corpul uman. Astăzi, diabetul este o problemă globală destul de semnificativă și, din păcate, țara noastră nu face excepție. Există o tendință asociată cu o creștere a incidenței diabetului zaharat nu numai la adulți, ci și la copii.
Citeşte Mai Mult
Alte

Deficiențe de diabet zaharat de tip 2

Diabetul este o boală, a cărei manifestare principală este numărul ridicat de zahăr din sânge. Patologia este asociată cu sinteza insuficientă a insulinei hormonale (boala de tip 1) sau cu o încălcare a acțiunii sale (tip 2). Odată cu evoluția diabetului, calitatea vieții bolnavilor se deteriorează. Diabetul pierde capacitatea de a mișca, de a vedea, de a comunica.
Citeşte Mai Mult
Alte

Activități sportive pentru diabet

Sporturile sunt utile chiar și pentru persoanele sănătoase, deoarece acestea ajută la simțirea tonusului și menținerea rezistenței organismului la un nivel înalt. Dar este important să înțelegem că nu este vorba despre sportivi profesioniști, ci despre oamenii care conduc un stil de viață sănătos și care se angajează în activități fizice ușoare.
Citeşte Mai Mult
Alte

Cum să crească glicemia

În diabet, mulți pacienți sunt nedumerit de un nivel crescut de glucoză în sânge și, pentru ai reduce, urmează o dietă strictă și, dacă este necesar, chiar injectează insulină sau beau comprimate. Dar, uneori, acești pacienți sunt îngrijorați de problema opusă - hipoglicemia. Aceasta este o condiție foarte periculoasă în care nivelul glucozei scade sub 3,5 mmol / l.
Citeşte Mai Mult
Alte

Diabetul la pisici

Diabetul poate să apară nu numai la oameni, ci și la animale, de exemplu, la pisici. Aceasta este o boală a pancreasului endocrin, manifestată prin creșterea numărului de glucoză din sânge și prin încălcarea tuturor proceselor metabolice (în principal metabolismul carbohidraților). Boala este caracteristică pentru 0,25% din toți membrii familiei de pisici.
Citeşte Mai Mult
Alte

Sarcina cu diabet de tip 1

Diabetul zaharat de tip 1 este o patologie gravă în care există disfuncție parțială sau completă a pancreasului, astfel încât organismul începe să experimenteze o insuficiență a insulinei și își pierde capacitatea de a procesa zahărul care intră în el cu alimente. Din acest motiv, se crede că diabetul de tip 1 și sarcina sunt lucruri complet incompatibile.
Citeşte Mai Mult
Alte

Diabetul gangren al extremităților inferioare

Gangrena este o boală gravă care se caracterizează prin necroza (moartea) țesuturilor corporale. În acest caz, zona afectată devine întunecată în culoare. Această umbră se datorează faptului că hemoglobina, care este în sânge uman, reacționează cu hidrogenul sulfurat din aer și formează o sare - sulfură de fier, iar această substanță este aproape neagră.
Citeşte Mai Mult
Alte

Cauze de scăderea zahărului din sânge

Zahărul (glucoza) este principala sursă de energie pentru corpul uman. Intră în compoziția carbohidraților complexi, este eliberată în tractul gastro-intestinal, absorbită în sânge. Apoi este distribuit și transportat în celule și țesuturi. Corpul uman încearcă să mențină constant nivelurile de zahăr din sânge în anumite limite, care sunt optime pentru a asigura nevoile și fluxul de reacții vitale.
Citeşte Mai Mult