Categorie Pancreas

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Pancreas

Echogenitatea crescută a pancreasului

Echogenitatea este una din caracteristicile țesuturilor investigate prin diagnosticarea cu ultrasunete. Acest indicator vă permite să estimați densitatea corpului și, în cazul deviației sale într-o direcție sau alta, este necesară consilierea specialistului. În concluzie, medicul poate indica faptul că echogenicitatea pancreasului este crescută.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Pere cu pancreatită

Diagnosticul proceselor inflamatorii ale pancreasului nu trebuie să scadă pacientul într-o stare de panică. După ce ați înțeles produsele recomandate, puteți urma o dietă variată. Multivitaminele și complexele naturale minerale trebuie să intre cu ușurință în corp. Fructele în formă mărunțită și coapte sunt permise în afara stadiului acut al bolii.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

IRM ale pancreasului

Metodele instrumentale moderne joacă un rol imens în diagnosticarea multor boli. Unele dintre ele (radiografie sau tomografie computerizată) sunt mai informative în studiul structurilor corpului, constând din țesut dens și dur. Altele sunt indispensabile pentru diagnosticarea bolilor organelor interne reprezentate de țesuturile moi.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Exacerbarea pancreasului

Pancreasul din corpul uman are multe funcții. Una dintre cele mai importante este producția de enzime care sunt implicate activ în defalcarea grăsimilor, a proteinelor și a carbohidraților care vin împreună cu alimentele. Cu toate acestea, sub influența mai multor factori negativi (abuzul de alcool, boala biliară), această funcție a pancreasului poate fi afectată.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Curățarea pancreatică

Experții numesc purificarea întregului corp, organe specifice, cheia longevității și sănătății. Procesul se desfășoară în mod regulat, în conformitate cu metodele dezvoltate, în absența contraindicațiilor individuale. O condiție indispensabilă pentru aceasta ar trebui să fie o stare în afara fazei acute a bolii. Curățirea pancreasului în combinație cu un tratament de medicamente conduce la un nivel calitativ de recuperare, care este necesar pentru a restabili funcțiile pierdute ale organului.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Operația pancreasului

Pancreasul este un organ endocrin și digestiv care produce hormoni și enzime. Sub influența mai multor factori, funcțiile glandei pot fi deranjate și duc la distrugere, în care terapia conservatoare este lipsită de putere. În acest caz, chirurgia este necesară.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Produse pancreatice

Pancreasul este unul dintre organele cele mai importante ale sistemului digestiv uman. Aceasta este cea care produce enzime speciale care sunt implicate activ în defalcarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților și hormoni care reglează cantitatea de zahăr din sânge. Cu toate acestea, este adesea cazul în care funcțiile sale sunt afectate, producția de enzime oprește și se dezvoltă inflamații, care în practica medicală se numește pancreatită.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Schimbări pancreatice reactive

Degenerarea degenerativă ireversibilă a celulelor organelor digestive este rareori rapidă. Pe fondul cauzelor existente, declanșatoarele sunt leziuni, procese inflamatorii și stres nervos. Schimbările reactive ale pancreasului apar datorită unui număr de boli ale organelor vecine.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Ce să faci acasă dacă pancreasul doare

Durerea pancreatică este o apariție destul de frecventă. Acestea apar cel mai adesea datorită proceselor inflamatorii sau tumorilor. Un atac de durere poate surprinde o persoană în mod neașteptat și nu este întotdeauna posibil să se consulte imediat un medic. Prin urmare, trebuie să știți ce să faceți acasă pentru a vă atenua situația.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Metode tradiționale de tratare a pancreasului

Ritmul modern al vieții își lasă amprenta asupra sănătății fiecărei persoane. O agitație constantă nu lasă ocazia să mănânce alimente sănătoase și alimente sănătoase, să meargă la sport și să se relaxeze pe deplin. Obiceiurile rele, depresia prelungită și stresul, gustările și excesul de alimente agravează situația.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Chistul pancreatic

Chistul este o creștere benignă, o cavitate delimitată de pereți și umplută cu fluid. Poate fi formată în orice organism, încălcând funcțiile sale. Recent, astfel de formațiuni pe pancreas sunt tot mai frecvente, în special în rândul populației de peste 40 de ani. Acest lucru se datorează dezvoltării frecvente a pancreatitei din cauza unei alimentații necorespunzătoare sau a unor obiceiuri proaste.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Cum să eliminați un atac de pancreatită acasă

În timpul unui atac de pancreatită, consultați un specialist. În cazul în care nu este posibilă chemarea unei ambulanțe, ar trebui să utilizați sfaturile pentru a ușura simptomele acasă. Cu toate acestea, merită să ne amintim că pancreatita necesită tratament, deci nu amâna vizita la medic.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Cum să anesteziți pancreasul

Principala manifestare a unui număr de boli ale organului digestiv cu funcții endocrine este un simptom al durerii. Cauzele originii durerii, diferite în natură, diferă între ele. Cum să determinăm cu siguranță exact ceea ce doare pancreasul? Ce remedii medicale și folclorice pentru a ajuta corpul în spital, la domiciliu?
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Dieta în timpul exacerbării pancreasului

Pentru a asigura activitatea vitală și funcționalitatea tuturor organelor și sistemelor interne, corpul uman trebuie să primească în mod regulat o masă de diferite substanțe, vitamine, macro și microelemente. Toate acestea sunt conținute într-o varietate de produse alimentare și apă potabilă, care, prelucrate în mod special (fierbere, prăjire), sunt consumate zilnic de om.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Pot vânzătoarea cu pancreatită?

Valoarea nutritivă indiscutabilă a legumelor se află în prezența sărurilor minerale și a vitaminelor. Liderul printre ei în ceea ce privește conținutul de metale este reprezentantul familiei nopții. Este util pentru colesterolul ridicat, zahăr din sânge. Studiile sunt in curs de desfasurare pentru a demonstra efectele sale antitumorale.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Cum să tratați remedii folclorice cronice de pancreatită

Pancreatita cronică este o boală care provoacă inflamația pancreasului. Această formă de pancreatită se poate dezvolta pe fondul bolii de biliară sau a consumului sistematic de băuturi care conțin alcool. Se poate provoca, de asemenea, inflamația poate fi stresul, trauma psihologică, infecțiile virale și tensiunea nervoasă.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Castraveți și roșii pentru pancreatită

Pancreatita cronică suferă multă lume. Principalul tratament pentru această boală este dieta. Dieta trebuie să fie limitată, chiar și în absența exacerbărilor multor produse trebuie evitate. Dar nu întotdeauna în dietele recomandate sunt date instrucțiuni precise. În special, pacienții au o întrebare dacă există sau nu roșii și castraveți în caz de pancreatită.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Pancreatic cancer

Apariția cancerului pancreatic se datorează divizării necontrolate și haotice a celulelor pancreatice sub influența mai multor factori. Boala este numită adesea "tăcută", deoarece de mulți ani nu se poate manifesta. Cursul latent al bolii se explică prin particularitățile locului organului, care este înconjurat de stomac, duoden, glandele suprarenale și splina.
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Tratamentul pancreatic la domiciliu

În forma cronică a bolilor glandei care produce hormoni și sucuri digestive, medicul prescrie tratamentul la domiciliu. Acesta va fi necesar după ce a trecut printr-un curs terapeutic într-un spital, în scopul prevenirii unei boli a organului. Ce tehnici sunt folosite pentru a obține un rezultat rapid și eficient al tratamentului?
Citeşte Mai Mult
Pancreas

Structura și funcția pancreasului

Toate procesele din corpul uman sunt reglementate de anumite enzime și hormoni. Acestea sunt produse de glandele de secreție internă și externă. Cel mai mare dintre acestea este pancreasul. Acesta este cel de-al doilea cel mai mare organ gastrointestinal după ficat. Această glandă are o structură complexă și îndeplinește funcții foarte importante.
Citeşte Mai Mult