Categorie Prediabet

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Prediabet

Ce este prediabetele și cum să le tratezi

Un semn amenințător al abordării diabetului zaharat este o creștere a zahărului din sânge deasupra normelor stabilite după masă. În acest caz, medicul poate face un diagnostic de prediabete. În această condiție, pacienții pot controla starea lor fără medicamente. Dar ar trebui să știe ce simptome de prediabete sunt cunoscute și ce tratament este prescris.
Citeşte Mai Mult
Prediabet

Ce este rezistența la insulină? Simptomele și tratamentul ei. Dieta pentru rezistența la insulină

Rezistența la insulină este un răspuns biologic deteriorat al țesuturilor corpului la acțiunea insulinei. Și nu contează de unde provine insulina, de la propriul pancreas (endogen) sau de la injecții (exogene). Rezistența la insulină crește probabilitatea de a trata nu numai diabetul de tip 2, ci și ateroscleroza, un atac de cord și moartea subită din cauza blocării vasului cu cheag de sânge.
Citeşte Mai Mult