Categorie Tehnici

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Tehnici

Ce neutralizează zahărul din sânge: alimente și insulină

Mai mult de 70% din persoanele supraponderale consumă zilnic aproximativ 60 de grame de zahăr (12 tsp.). Și fiecare din ele nu știe sau nu acordă importanță cât de dăunător este acest carbohidrat pentru organism. Dar, în plus față de o figură urâtă, un exces de zahăr duce la apariția unei boli periculoase - diabet zaharat, care nu poate fi tratat în timp util.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Mantrele de sănătate și vindecarea diabetului în fiecare zi

După cum știți, reprezentanții medicamentelor occidentale tratează diabetul zaharat de tip 1 și de tip 2 prin injectarea insulinei hormonale în organism. Între timp, naționalitățile diferite nu au terapii alternative mai puțin eficiente. În special, medicina populară orientală se efectuează în primul rând curățarea vaselor de sânge, este de asemenea important să alegeți plantele potrivite pentru vindecarea ierburilor, semințelor, condimentelor și alimentelor.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Fizioterapia în diabetul zaharat tip 1 și 2: fizioterapie și hidroterapie, proceduri

Fizioterapia este o metodă suplimentară de tratare a diabetului zaharat din primul și al doilea tip, care poate rezolva mai multe probleme simultan: normalizarea metabolismului carbohidratului, lipidelor, mineralelor, proteinelor, reducerea glicemiei, creșterea cantității de insulină imunoreactivă din sânge. De asemenea, datorită fizioterapiei, efectul contraindicat al antagoniștilor non-hormonali și hormonali ai insulinei este redus, sistemul de circulație a sângelui este stimulat, microcirculațiile și procesele metabolice în țesuturile organismului sunt îmbunătățite.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Gimnastică Strelnikova cu hipertensiune arterială: exerciții pentru pacienții hipertensivi

În cele mai multe cazuri, hipertensiunea la diabet zaharat se dezvoltă pe fondul complicațiilor. Presiunea poate crește în nefropatia diabetică, când rinichii nu mai funcționează pe deplin și sodiul este îndepărtat prost. Aceasta duce la o creștere a circulației sângelui și la apariția hipertensiunii arteriale. Este de remarcat faptul că hipertensiunea arterială apare adesea cu mult înainte de apariția diabetului.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Purificarea sângelui laser în diabet zaharat: este posibilă tratarea bolii în acest mod?

Diabetul zaharat este o boală cronică periculoasă care poate afecta o persoană, atât în ​​copilărie cât și la maturitate. Astăzi, aproximativ 6% din populația planetei noastre este bolnavă de această boală gravă. Prin urmare, medicina modernă se străduiește în permanență să găsească toate noile metode de tratare a diabetului zaharat, care ar putea îmbunătăți starea pacienților și ar putea să le salveze de consecințele acestei boli.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Exerciții pancreatice pentru pancreas

În prezent, există o varietate destul de mare de tot felul de practici respiratorii care au un efect pozitiv și benefic asupra tuturor organelor interne ale unei persoane, contribuie la restaurarea lor și la munca obișnuită. Dintre acestea, cele mai renumite sunt gimnastica respiratorie A. Strelnikova, care a fost dezvoltată în anii 30-40 ai secolului trecut pentru a restabili vocea cântând.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Tratamentul diabetului în conformitate cu Bolotov: informații despre boală

Diabetul zaharat este o boală cronică în care metabolismul organismului este deranjat, ducând la o lipsă acută a insulinei hormonale pancreatice. Patologia se poate dezvolta datorită unor factori ereditari, datorită leziunilor, proceselor inflamatorii, sclerozei vaselor pancreatice, infecțiilor, intoxicației, rănilor mintale, consumului excesiv de alimente bogate în carbohidrați.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Konstantin Monastyrsky despre diabet și vindecarea bolii

Diabetul devine din ce în ce mai obișnuit în fiecare zi. Motivele producerii acesteia sunt înrădăcinate nu numai în predispoziția genetică, ci și în dieta greșită. Într-adevăr, mulți oameni moderni consumă o mulțime de carbohidrați și alimente nesănătoase, fără a acorda suficientă atenție activității fizice. Prin urmare, consultantul în domeniul nutriției, autorul cărților și numeroase articole pe această temă, Konstantin Monastyrsky, spune despre diabet o mulțime de informații utile.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Cartea lui Yuri Babkin "Insulina și sănătatea" cu o metodă de scădere a insulinei

Ateroscleroza, hipertensiunea, obezitatea, patologia inimii, vasele de sânge și, desigur, diabetul zaharat se numără printre cele mai frecvente boli ale timpului modern. Toate aceste boli au un model comun - creșterea excesivă sau producerea anumitor celule din organism. În ateroscleroza, aceasta este o reproducere îmbunătățită a celulelor pereților vasculari, în obezitate, o creștere crescută a țesutului adipos, iar în diabet, un nivel ridicat de glucoză.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Metoda de Zherlygin "Adio la diabet": un set de exerciții video

Autorul tehnicii "Farewell to Diabetes", Boris Zherlygin, sugerează că toți pacienții cu un diagnostic de diabet zaharat non-insulino-dependent trebuie să scape definitiv de această patologie. Până în prezent, boala este inclusă în categoria incurabilă. Este posibil să uiți de diabet cu această metodă? Și cum să facem față bolii, pentru a evita dezvoltarea în continuare a bolii și manifestarea diferitelor consecințe negative?
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Cum să reduci rapid presiunea la domiciliu cu remedii folclorice?

Tensiunea arterială ridicată este o problemă la care se confruntă fiecare a patra persoană. Tensiunea arterială sistolică normală nu trebuie să depășească 120 mm Hg și diastolică - 80 mm Hg. Odată cu creșterea acestor cifre, sarcina asupra miocardului și a vaselor de sânge crește semnificativ. Această afecțiune se numește hipertensiune arterială, principalele simptome ale cărora sunt disconfort în spatele sternului, dureri de cap, extremități reci, stare generală de rău, tinitus, tahicardie.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Hirudoterapia pentru ateroscleroza: tratamentul cu lipitori

Adesea, cu ineficiența tratamentului cu droguri, solicitați ajutor din partea medicinii alternative. Deci, papucii în ateroscleroza din extremitățile inferioare devin din ce în ce mai populare. Denumirea științifică a metodei de tratament cu ajutorul lipitorilor medicali este hirudoterapia. Această tehnică poate fi aplicată în orice stadiu al bolii.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Diabetul zaharat din SUA: medicamente și pilule, medicamente americane, cum este tratat diabetul

O boală ca diabetul afectează anual tot mai mulți oameni. Conform statisticilor OMS, rata mortalității din cauza diabetului zaharat este pe locul trei după bolile cardiovasculare și cancerul. Primul tip de diabet apare numai în cazul unei predispoziții genetice sau ca urmare a unei complicații după anumite boli: rubeola; oreion; virus hepatitic; mononucleoza.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Ce ajuta cu diabetul zaharat: retete si remedii

O persoană diagnosticată cu diabet zaharat este în primul rând preocupată de întrebări despre ce fel de diabet zaharat are, ce cauzează debutul și dezvoltarea bolii în organism și ce ajută la vindecarea diabetului. Dezvoltarea diabetului în organism este asociată cu deficiența de insulină sau apariția imunității celulare dependentă de insulină la acest hormon, cu cantitatea normală în corpul pacientului.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Tratamentul diabetului conform metodei profesorului Valery Sinelnikov

Mulți medici cred că o boală precum diabetul se dezvoltă adesea din motive psihologice. Adepții teoriilor psihosomatice sunt siguri că, în primul rând, pentru a scăpa de boală, o persoană trebuie să-și vindece sufletul. Profesorul Valery Sinelnikov din serialul „Iubeste-ți boala” le spune cititorilor de ce o persoană este bolnavă, ce este psihosomatica și cum să preveni dezvoltarea diabetului.
Citeşte Mai Mult
Tehnici

Hirudoterapie pentru pancreatită: cum să pui lipitori?

Pancreatita este o boală răspândită și destul de comună în care se observă formarea proceselor inflamatorii în pancreas. Pancreatita apare din cauza blocării canalelor sale cu depuneri de calciu și blocaje din diverse enzime proteice, precum și prezența și complicația altor boli ale vezicii biliare.
Citeşte Mai Mult