Categorie Motive

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Motive

Ar putea diabetul să fie dulce? Mitul sau realitatea?

În fiecare zi, milioane de oameni pun întrebări despre sănătatea lor. În căutarea răspunsurilor veridice și adecvate, încep să studieze literatura medicală, unii încearcă să găsească adevăruri pe Internet, există încă un grup de indivizi care încep să fie interesați de opiniile altora, care nu sunt întotdeauna capabili să dea răspunsuri exacte.
Citeşte Mai Mult
Motive

Cine trebuie să fie atent - factorii principali susceptibili la diabet

Diabetul zaharat este una dintre bolile în dezvoltare ale căreia poate lua parte un număr foarte mare de factori de origine endogenă și exogenă. În mod natural, cauza principală a bolii constă în tendința genetică pentru apariția simptomelor de hiperglicemie. Deoarece astăzi nu există medicamente eficiente care să permită unei persoane să vindece complet diabetul zaharat, medicii acordă o atenție maximă prevenirii bolii.
Citeşte Mai Mult
Motive

Diabetes mellitus: cauze ale masculilor adulți și simptome caracteristice

Bărbații care au o vârstă medie, kilograme în plus și ereditate proastă merg automat într-un grup de persoane care pot obține diabet. Și au un risc mult mai mare de a se îmbolnăvi decât femeile de aceeași vârstă și de a construi. Boala în sine este caracterizată de un număr mare de simptome înfricoșătoare, cele mai multe dintre care se referă în mod specific la funcția sexuală.
Citeşte Mai Mult
Motive

Diseminarea miturilor: cum este transmis diabetul zaharat și poate fi infectat de o altă persoană?

Unii oameni, datorită ignoranței, sunt foarte preocupați de întrebarea: este transmis diabetul zaharat? După cum știu mulți, aceasta este o boală foarte periculoasă care poate fi atât ereditară cât și dobândită. Aceasta se caracterizează prin tulburări în sistemul endocrin, care pot duce la probleme mai grave ale funcționalității întregului organism.
Citeşte Mai Mult
Motive

Hiperglicemia la femei: cauze și simptome ale hiperglicemiei

Glucoza este una din substanțele necesare organismului, alimentând și saturând celulele cu energie. Dar concentrarea crescută poate afecta negativ sănătatea și bunăstarea. Indicele de zahăr acceptabil pentru un adult este de la 3,3 până la 5,5 mmol / l. Hiperglicemia este o creștere a glicemiei, care poate fi patologică sau fiziologică.
Citeşte Mai Mult
Motive

Cauze și semne de înalt nivel de zahăr la bărbați

Recent, o boală, cum ar fi diabetul, câștigă impuls. În fiecare an numărul persoanelor care se îmbolnăvesc este în creștere, iar boala se află pe scara unei epidemii reale și terifiante. Se știe că această boală afectează în primul rând sănătatea bărbaților, în special potența.
Citeşte Mai Mult
Motive

Din ce și de ce - din ceea ce apare diabetul

Mulți oameni întreabă: "Ce face diabetul zaharat?" Interesul anxios este destul de ușor de înțeles, deoarece această patologie este caracterizată de o varietate de tipuri și afectează oameni de diferite vârste. Potrivit statisticilor mondiale, aproape 7% din populația lumii suferă de aceasta. Cauzele diabetului zaharat Diabetul zaharat este o patologie în care crește concentrația de glucoză în sânge.
Citeşte Mai Mult
Motive

Diabetul zaharat la femei și cauzele sale

Diabetul zaharat este o boală gravă, care se caracterizează printr-o creștere a glucozei în plasma sanguină din cauza lipsei de producere a insulinei de către pancreas. Boala poate fi cauzată atât de deficiența completă, cât și de cea relativă a acestui hormon. Anumite celule beta ale acestei glande sunt responsabile pentru producția sa.
Citeşte Mai Mult
Motive

Diabetul zaharat - o boală ereditară sau nu?

Dacă rudele dvs. apropiate și, cel mai adesea, părinții au tulburări cronice ale absorbției glucozei (DM), atunci apare întrebarea: "Este diabet zaharat moștenit?" Pentru un răspuns detaliat, merită luați în considerare toți factorii care declanșează boala, inclusiv ereditate.
Citeşte Mai Mult
Motive

Cunoașteți pentru a preveni - cauzele diabetului la copii

Se știe că o boală numită diabet zaharat este diagnosticată la vârste diferite, chiar și la o vârstă fragedă. De multe ori poate fi urmărită chiar și la nou-născuți. De regulă, primul tip de afecțiune este înnăscut, dar frecvența manifestării sale este destul de scăzută. Cel mai adesea suferă de copii care au mai mult de opt ani.
Citeşte Mai Mult
Motive

Comunicarea bolilor pancreatice și a diabetului zaharat

Pancreasul este cea mai importantă parte a sistemului digestiv cu funcții exocrine și endocrine. Responsabil pentru metabolismul și activitatea aparatului enzimatic. Hormonii săi furnizează substanțele biologice necesare țesutului, asigură procese echilibrate ale activității vitale a corpului. Simptomele primare ale patologiei endocrine apar în tulburările funcționale ale pancreasului.
Citeşte Mai Mult
Motive

12 factori de risc cheie pentru diabetul zaharat tip 1 și 2

Cauzele debutului și dezvoltării diabetului sunt aproape imposibil de identificat. Prin urmare, este corect să vorbim despre factorii de risc ai diabetului de tip 1 și de tip 2. Având o idee despre ele, puteți recunoaște boala la început și, în unele cazuri, chiar evitați. Pentru a fi conștienți de această problemă, trebuie să discutați separat ce sunt diabetul de tip 1 și tipul 2, factorii de risc care declanșează boala.
Citeşte Mai Mult
Motive

Psihosomatica diabetului zaharat: cauze si tulburari mentale ulterioare

Potrivit unui număr suficient de mare de specialiști, evoluția și evoluția bolii naturii endocrine depind în mod direct de faptul dacă pacientul are probleme mentale și psihologice. Tulburările nervoase, stresul constant și suprasolicitarea pot fi considerate ca fiind una dintre cauzele dezvoltării diabetului, atât a primului, cât și a celui de-al doilea tip.
Citeşte Mai Mult