Categorie Tipuri și tipuri

Glaucomul cu diabet zaharat
Boala oculară diabetică

Glaucomul cu diabet zaharat

Glaucomul este o creștere a presiunii intraoculare. Aceasta duce la deteriorarea nervului optic, care transmite informații din ochi către creier. În diabet, glaucomul apare mai des decât în ​​cazul persoanelor cu glicemie normală. Dacă nu este tratată, atrofia nervului optic este posibilă și persoana va fi complet orb.

Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Cum să recunoaștem diabetul la femeile gravide: simptomele și semnele patologiei

În timpul sarcinii la femei, metabolismul și nivelul hormonal general se modifică. Numărul celor mai importanți indicatori din această perioadă include nivelul zahărului, deoarece creșterea acestuia reprezintă o amenințare la adresa sănătății mamei și copilului. Cunoscând simptomele diabetului la femeile gravide, puteți reduce la minim riscul dezvoltării procesului patologic și a posibilelor complicații.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Rata de zahăr în timpul sarcinii: niveluri ridicate și scăzute ale glucozei

Diabetul gestațional este cea mai frecventă boală co-apărută care apare în timpul sarcinii. Se întâmplă uneori asimptomatic, dar nu vă lăsați să vă păcălească: această boală poate duce la probleme grave de sănătate atât pentru mamă, cât și pentru copil. Prin urmare, este foarte important ca femeile aflate în situația respectivă să-și monitorizeze nivelul de zahăr din sânge, astfel încât să nu dăuneze nici copilului, nici celorlalți.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Ce este diabetul compensat: etapele, nivelele și caracteristicile regimului

Diagnosticul de "diabet zaharat" nu este încă o propoziție, deci nu ar trebui să vă panicat atunci când este detectat. Scapa de această boală, din păcate, nu va funcționa. Dar pentru a-și ajusta sănătatea, încercând să abordeze sănătatea unei persoane sănătoase, este foarte posibil. Sub rezerva dieta prescrisă de medic, monitorizarea constantă a nivelului de zahăr și a procedurilor terapeutice regulate, nivelul glicemiei se poate apropia de cel optim, rezultând o stare de sănătate mai bună, oferind pacientului șansa de a trăi o viață plină, fără inconveniente.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Nutriție și dietă pentru diabetul de tip 2

Diabetul zaharat tip II este o boală foarte frecventă, asociată în principal cu obezitatea și care nu scutește nici femeile, nici bărbații. Dezvoltarea obezității se datorează adesea stilului de viață modern, caracteristicile caracteristice ale cărora sunt: ​​creșterea cantității de carbohidrați din alimente. Dieta gresita.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Principalele simptome ale diabetului gestational la femeile gravide, posibile complicatii si modalitati de a le preveni

Una dintre varietățile de boală a zahărului, care este detectată la femei în perioada prenatală, a fost numită diabet gestational. De obicei, boala este diagnosticată mai aproape de mijlocul sarcinii la fiecare a 5-a femeie în timpul travaliului. Timp de îngrășare - o povară uriașă pentru corpul feminin. În această perioadă, diferite boli, inclusiv diabet zaharat.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Cauzele și simptomele diabetului de tip 2. Care este diferența dintre simptomele și diabetul de tip 1?

Diabetul zaharat de tip II este o boală metabolică caracterizată prin hiperglicemie cronică - niveluri ridicate ale zahărului din plasmă. O trăsătură distinctivă a diabetului de tip 2 este lipsa dependenței directe de producția de insulină. Hormonul poate fi sintetizat într-o cantitate corespunzătoare normei, dar interacțiunea insulinei cu structurile celulare este perturbată, ca urmare a faptului că substanța nu este absorbită.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Ce este diabetul gestațional periculos la femeile gravide: consecințele asupra copilului și a mamei care se așteaptă

Datorită modificărilor hormonale, sarcina este un provocator frecvent al dezechilibrului metabolismului glucozei la femei. Prin provocarea rezistenței la insulină, aceasta conduce la dezvoltarea diabetului gestational (GDM) la 12% dintre femei. Dezvoltarea după 16 săptămâni, diabetul gestational, ale cărui efecte asupra fătului și sănătății mamei pot fi foarte periculoase, cauzează consecințe grave și deces.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

"Luna de miere" în diabetul de tip 1. Cum să-l prelungească de mai mulți ani

Până când aceștia sunt diagnosticați, la pacienții cu diabet zaharat de tip 1, zahărul din sânge este, de obicei, prohibitiv ridicat. Prin urmare, ei suferă următoarele simptome severe: pierdere în greutate inexplicabilă, sete constantă și urinare frecventă. Aceste simptome devin mult mai ușor, dacă nu complet, de îndată ce pacientul începe să primească fotografii cu insulină.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Diabetul si sarcina: riscuri, complicatii, tratament

Diabetul este un factor de risc grav pentru viitoarea mamă și copil. Eventualele complicații, printre altele, includ pierderile de sarcină și chiar nașterea mortală. Cu toate acestea, înseamnă că ați avertizat înarmați și dacă monitorizați cu atenție propria bunăstare și urmați recomandările medicului dumneavoastră, este foarte probabil că totul se va face fără complicații.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Îndulcitori în timpul sarcinii: ce fel de înlocuitor de zahăr poate fi gravidă

O femeie însărcinată, pentru ca copilul să se dezvolte bine și să fie sănătoasă, trebuie să mănânce o dietă echilibrată. Prin urmare, în timpul sarcinii, consumul anumitor alimente trebuie redus. Elementele principale din lista interzisă sunt băuturile și produsele alimentare care conțin substituenți artificiali pentru zahărul natural. Un înlocuitor artificial este o substanță care face alimente mai dulci.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Diabet zaharat non-zahăr la bărbați: simptome caracteristice și tratamente topice

Insipidul diabetic este considerat un așa numit sindrom, care este cauzat de lipsa vasopresinei hormonale din corpul uman. Acesta din urmă este denumit și hormon antidiuretic. Este important de observat că simptomele acestei boli reprezintă o încălcare a metabolismului apei. Și se manifestă sub formă de sete constantă și persistentă, precum și urinare crescută simultan.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Cum se manifestă și se tratează diabetul steroid?

Diabetul insulino-dependent este un tip numit steroid. Deseori se dezvoltă datorită prezenței unei cantități crescute de corticosteroizi în sânge pentru o lungă perioadă de timp. Acestea sunt hormoni produsi de cortexul suprarenale. Simptomele și tratamentul diabetului steroid trebuie să cunoască pe toți cei care se confruntă cu acest tip de boală.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Cum sa recunoastem prediabetele in avans - simptome si semne de patologie

Prediabetes este o afecțiune patologică, când o concentrație crescută de glucoză este determinată în sânge datorită faptului că glanda pancreatică nu poate sintetiza insulina în cantitățile necesare. Boala poate apărea atât la adulți, cât și la copii și adolescenți. Medicii subliniază faptul că prediabetele reprezintă un proces de frontieră între funcționarea normală a organismului și boala, denumirea căreia este diabetul.
Citeşte Mai Mult
Tipuri și tipuri

Diabet zaharat gestațional și sarcină: orientări clinice, metode de tratament și prevenire

Diabetul gestațional este o boală care apare în sexul echitabil în perioada de purtare a unui copil. În timpul examinării, medicul poate constata că femeia nu a dezvoltat încă diabet zaharat complet, ci o toleranță la glucoză înrăutățită. De regulă, acest lucru se numește stat prediabetes. Femeile aflate într-o poziție interesantă cresc semnificativ concentrația de zahăr din organism după ce au consumat alimente, iar înainte de a mânca, nu există probleme.
Citeşte Mai Mult